Fo_ 19.03.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Jest sztywny, nie ugina się, a przy dużej odległości między krokwią/jętką, a ścianą nie ma potrzeby kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 19.03.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 buzzer11 dla wyprostowania: profili CD nie poszło u mnie 3,5mb na m2 zostało mi 26szt i zrobiłem dwa małe sufity, w sumie średnia wyszła 3mb/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 19.03.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 buzzer11 dla wyprostowania: profili CD nie poszło u mnie 3,5mb na m2 zostało mi 26szt i zrobiłem dwa małe sufity, w sumie średnia wyszła 3mb/m2 Dzięki za info. Wezmę to pod uwagę jak będe robił zakupy W sobote dzień wymierzania i liczenia )) Robiłeś na profilach 0,5 czy 0,6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 19.03.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Kupiłem trochę omyłkowo grunt sopro gp 263. Czy można go zastosować do gruntowania płyt (łączeń ) czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernikle 19.03.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 znalazłem wełnę fasadową 3 cm zamiast nabijać krokwie przymocuje wełnę a wieszaki najwyżej kupię dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 19.03.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Dzięki za info. Wezmę to pod uwagę jak będe robił zakupy W sobote dzień wymierzania i liczenia )) Robiłeś na profilach 0,5 czy 0,6? na 0,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 20.03.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 znalazłem wełnę fasadową 3 cm zamiast nabijać krokwie przymocuje wełnę a wieszaki najwyżej kupię dłuższe. Po co komplikujesz sobie temat i generujesz koszty !! Zrób jak @plusfoto Tobie poradził tj cieńszą warstwę między krokwie a pod krokwie grubszą warstwę. Ja tak przynajmniej będę u siebie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slado 20.03.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Wątek wprawdzie o ociepleniu poddasza ale opanowały go tematy zabudowy, głównie GK. No wiem, wiem, ta zabudowa też jest warstwą ocieplającą Mam pytanie ale aż się boję je zadać, żeby nie oberwać od specjalistów zajmujących się zabudową GK. Ale co tam! Dam okazję kolegom wylać odrobinę żółci... Czy technologia Stucanet® jest warta grzechu i jak się mają koszty w porównaniu do tradycyjnej płyty karton - gips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernikle 20.03.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 dając 15 cm welny pod krokwie zminejszy mi się poddasze i będę musial zastosować dłuższe wieszaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek.s69 20.03.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Sladonie pchaj się w kłopoty. I koszty. To droga i niszowa technologia. Ponadto szaleństwa nie ma, a roboty przy tym co niemiara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek.s69 20.03.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 BernikleBuzzer ci dobrze tłumaczy. Oczywistą część między wierszami. Przecież, np. jeśli zamierzałeś dać pod krokwie np. 15cm i 15cm pomiędzy (3 cm wystaje), czyli razem 18cm, to pomniejsz tą między krokwiami np. do 12cm, a pod daj 18cm. Jeden pies. Poddasze ci się nie pomniejsza w stosunku do tego poprzedniego rozwiązania. A co ci za różnica, że wieszaki dłuższe?Najbardziej skuteczne są najprostsze rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 20.03.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Radek wodzu gdzieś się podziewał )) Chciałem się Ciebie zapytać na jakich profilach robisz najczęściej u klienta oraz co uważasz o profilach grubości 0,5mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.03.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Rafał, tak się zachłystujesz amerykańską technologią... ogólnie Ameryką. Poczytaj o USA : http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rs-6-powodow-dla-ktorych-usa-sa-krajem-trzeciego-swiata/xd5yy Nie wszystko co w i z USA to takie dobre. Trzeba umieć odcedzić to co dobre. Sorry za off. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.03.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Wszystko stało się jasne, cały czas robiłem na profilach 0,5mm! nie było napisane i dobrze się na nich robiło to nie wnikałem jaka grubość i producent. To cieńsze profile które raz spotkałem chyba były z castoramy nie wiem może 0,4mm... ...nie obecne a poprzednie poddasze robiłem na knaufa 0,6mm tam wszystko było nadrukowane i właśnie się zastanawiałem czy one są tak twarde czy mi się nożyce (stanley) kończą teraz już wiem co i jak, i na dodatek mam nowe nożyce:) http://kulturozerca.pl/wp-content/uploads/2014/01/facepalm-L-3P9ME71-300x181.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.03.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Rafał, tak się zachłystujesz amerykańską technologią... ogólnie Ameryką. Poczytaj o USA : http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rs-6-powodow-dla-ktorych-usa-sa-krajem-trzeciego-swiata/xd5yy Nie wszystko co w i z USA to takie dobre. Trzeba umieć odcedzić to co dobre. Sorry za off. Właśnie "trzeba umieć odcedzić co dobre" i taśmy papierowe takie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.03.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Właśnie "trzeba umieć odcedzić co dobre" i taśmy papierowe takie są Ale amerykańskie też z Ameryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 21.03.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Wiec o co Tobie chodzi? ...mój zachwyt to głównie firma USG która zna się na systemach suchej zabudowy , teraz ta technologia w rękach KNAUFa Na Twój rozum kim teraz będę się zachwycał? Edytowane 21 Marca 2014 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.03.2014 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 nawet dokumentacji technicznej nie chciało się przetłumaczyć, napisali tylko kilka marketingowych słów . . . Zobaczcie na USC jakie są DT po kilkanaście stron, każda pierdoła jest opisana . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 22.03.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Chciałem zrobić ruszt dwupoziomowy ale niestety po dzisiejszych wstępnych wyliczeniach nie mogę sobie na niego pozwolić gdyż mam trochę za nisko jętki. Wełna grubości 25cm. Przy ruszcie dwupoziomowym odległość od górnego glifu okna do sufitu (na gotowo) to 4cm. Planuje zrobić ruszt jednopoziomowy krzyżowy. Powierzchnia sufitu w jednym pokoju to 12m2, pokój 2 to 15-16m2, pok nr 3 to 14-15m2. Na górze strych a raczej graciarnia na którą się będzie wchodzić z 5 razy do roku Ruszt jednopoziomowy krzyżowy jak ktoś już tu na forum radził aby taki zrobić jak się na strych będzie wchodzić. Bardzo proszę o informację jaki jest wtedy rozstaw profili CD? Jak to prawidłowo zrobić? Rom-Kon i reszta Fachowców jeśli możecie to dajcie mi znać. Dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem właśnie na budowie i nie wiem co teraz zrobić Edytowane 22 Marca 2014 przez buzzer11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 22.03.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Chciałem zrobić ruszt dwupoziomowy ale niestety po dzisiejszych wstępnych wyliczeniach nie mogę sobie na niego pozwolić gdyż mam trochę za nisko jętki. Wełna grubości 25cm. Przy ruszcie dwupoziomowym odległość od górnego glifu okna do sufitu (na gotowo) to 4cm. Planuje zrobić ruszt jednopoziomowy krzyżowy. Powierzchnia sufitu w jednym pokoju to 12m2, pokój 2 to 15-16m2, pok nr 3 to 14-15m2. Na górze strych a raczej graciarnia na którą się będzie wchodzić z 5 razy do roku Ruszt jednopoziomowy krzyżowy jak ktoś już tu na forum radził aby taki zrobić jak się na strych będzie wchodzić. Bardzo proszę o informację jaki jest wtedy rozstaw profili CD? Jak to prawidłowo zrobić? Rom-Kon i reszta Fachowców jeśli możecie to dajcie mi znać. Dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem właśnie na budowie i nie wiem co teraz zrobić By zbytnio nie wróżyć z fusów podaj: 1) wysokość krokwi 2)wysokość od dołu krokwi do posadzki (posadzki a nie stropu) 3)grubości wełny - pierwsza i druga warstwa No i zasadnicze pytanie: 4) czy tą wełnę już masz zakupioną czy zakup w planach. Z tych danych można coś wymyślić. edit: NIE KROKWI TYLKO JĘTEK! Sorry, za szybko pisałem Edytowane 22 Marca 2014 przez Rom-Kon wyszły bzdurności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts