rafał2011 22.03.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 nawet dokumentacji technicznej nie chciało się przetłumaczyć, napisali tylko kilka marketingowych słów . . . Zobaczcie na USC jakie są DT po kilkanaście stron, każda pierdoła jest opisana . . . To jest typowa gazetka reklamowa, karty techniczne są na stronie knaufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.03.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Rafał podaj mi linka, bo hasałem, hasałem i nic . . . nic nie działa . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.03.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 http://www.knauf.pl/knaufweb/prasa/masy-szpachlowe/perfekcyjna-masa-szpachlowa-sheetrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.03.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 mówiłem o czymś innym . . . to co knauf opisuje to ochłapy http://www.usg.com/content/dam/USG/United%20States/Product%20Related/Interior%20Panels/Sheetrock%20Brand%20Gypsum%20Panels/documents/language/english/Product%20Literature/sheetrock-gypsum-panels-installation-guide-en-J371.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.03.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Karta techniczna ma za zadanie zapoznać Ciebie z produktem a to co zalinkowałeś to instruktaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.03.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Tak, tylko, że takiego instruktażu brak, a sprzedają. Chce tylko podkreślić to, że w ich kartach nie ma nic, w u.s. jest wszystko i skąd ludzie mają wiedzieć jak rozciągnąć spoiny? dzięki tylko Twoim informacjom, które udzielasz za free, a knauf to sprzedaje nie dając nic, pisząc tylko, że to super masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.03.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Oni mają tą markę od dwóch lat, stany mają USG od blisko stu, więc taka to różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimhaumman 22.03.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Szybkie pytanie.Obrobiłem okno sposobem ala "Rom-Kon",skręciłem pchełkami wszystkie profile CD z profilem przyścienym (zamontowanym do ściany) które są przycinane do krawędzi okna,oraz ud w oknie. Czy tak to robicie?Po jednej stonie okna do krokwi mam około 8cm,czy tam dajecie wełnę czy piankę?Radeks.69 pisał coś że to miejsce jest dość neuralgiczne dla wełny.(lubi zamkać)Jak docinacie folię paroizolacyjną żeby było jak najmniej połączeń?dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 23.03.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) By zbytnio nie wróżyć z fusów podaj: 1) wysokość krokwi 2)wysokość od dołu krokwi do posadzki (posadzki a nie stropu) 3)grubości wełny - pierwsza i druga warstwa No i zasadnicze pytanie: 4) czy tą wełnę już masz zakupioną czy zakup w planach. Z tych danych można coś wymyślić. edit: NIE KROKWI TYLKO JĘTEK! Sorry, za szybko pisałem 1. wysokość jętki 14cm 2. Wysokość od dołu jętki do posadzki 260cm 3. grubość wełny 25cm 4. Wełna już zakupiona. Mam już ubitą na jętkach podłogę na strychu. Liczyłem, że dam do desek pomiędzy jętki 15cm i jako drugą warstwę 10cm. Wieszak grzybek koelnera ustawiam tak aby było 29cm od górnej krawędzi jętki tj od desek. Przy takim ustawieniu przy ruszcie jednopoziomowym wysokość pomieszczenia na gotowo wychodzi 243cm. Generalnie to problem z wysokością jest tylko w jednym pokoju z uwagi na okno. Przy ruszcie dwupoziomowym od górnego glifu do sufitu na gotowo wychodzi 4cm. Trochę chyba to dziwnie by wyglądało. W pozostałych pokojach są okna balkonowe i tam takiego problemu by nie było. Dzięki za pomoc. Edytowane 23 Marca 2014 przez buzzer11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slusar 23.03.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 witam,jakiś czas wstecz były zamieszczone fotki(przez forumowicza) z wykonania wlotu powietrza(szczelina wentylacyjna dla pelnego deskowania) z zabezpieczeniem przed wszystkim co się rusza.jest Mnie w stanie ktoś nakierować gdzie to można znaleźć?ewen. będę wdzięczny za udostepnieniepodbitka bita rownolegle do krokiew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 24.03.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Wszyscy powyjeżdzali czy jak ;(( Panowie fachowcy proszę dajcie mi znać odnośnie mojego pytania. z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSETZGIPS 24.03.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Radek wodzu gdzieś się podziewał )) Chciałem się Ciebie zapytać na jakich profilach robisz najczęściej u klienta oraz co uważasz o profilach grubości 0,5mm? Witam. Osobiście stosuję profile 0,60mm i takie polecam. Najlepiej w systemie NIDA firmy SINIAT. Gipsy są również wysokiej jakości. Masy gotowe: PRO, EFEKT. Polecam i gwarantuję najwyższą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.03.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 1. wysokość jętki 14cm 2. Wysokość od dołu jętki do posadzki 260cm 3. grubość wełny 25cm 4. Wełna już zakupiona. Mam już ubitą na jętkach podłogę na strychu. Liczyłem, że dam do desek pomiędzy jętki 15cm i jako drugą warstwę 10cm. Wieszak grzybek koelnera ustawiam tak aby było 29cm od górnej krawędzi jętki tj od desek. Przy takim ustawieniu przy ruszcie jednopoziomowym wysokość pomieszczenia na gotowo wychodzi 243cm. Generalnie to problem z wysokością jest tylko w jednym pokoju z uwagi na okno. Przy ruszcie dwupoziomowym od górnego glifu do sufitu na gotowo wychodzi 4cm. Trochę chyba to dziwnie by wyglądało. W pozostałych pokojach są okna balkonowe i tam takiego problemu by nie było. Dzięki za pomoc. Twój dom wyraźnie chciał mieć nadbitkę na jętkach od strony stryszku. Ale teraz niestety już po ptokach. Teraz zrezygnuj z rusztu 2-poziomowego i dodatkowo zastosuj sposób Rafała czyli wełna nie nad profilami - tak jak ja robię - tylko pomiędzy profile. Więcej cięcia ale zawsze 3cm wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.03.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 witam, jakiś czas wstecz były zamieszczone fotki(przez forumowicza) z wykonania wlotu powietrza(szczelina wentylacyjna dla pelnego deskowania) z zabezpieczeniem przed wszystkim co się rusza. jest Mnie w stanie ktoś nakierować gdzie to można znaleźć? ewen. będę wdzięczny za udostepnienie podbitka bita rownolegle do krokiew Czyli nie masz podbitki tylko nadbitkę. W takim przypadku można wstawić metalowe siatki. Siatki z blachy perforowanej a nie plecione. Albo jeszcze lepiej - otworzyć szczelinę od strony deskowania. Jak zrobić takie nawiewniki pokazał A. Wilhelmi. Przeszukaj parę stron wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.03.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Wszyscy powyjeżdzali czy jak ;(( Panowie fachowcy proszę dajcie mi znać odnośnie mojego pytania. z góry wielkie dzięki ...dom, rodzina, praca. Czasem zmęczenie pyskówkami na forum. Dodatkowo przesilenie wiosenne. Nie samym chlebem człowiek żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.03.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Witam. Osobiście stosuję profile 0,60mm i takie polecam. Najlepiej w systemie NIDA firmy SINIAT. Gipsy są również wysokiej jakości. Masy gotowe: PRO, EFEKT. Polecam i gwarantuję najwyższą jakość. Jeśli rzeczywiście robisz na takich materiałach to się nie dziwię że klientów szukasz wszędzie gdzie się da. Ja ostatnio zaproponowałem mojemu Inwestorowi podbitkę z płyty Nida Hydro... cena za jedną płytę to 220zł brutto - sama płyta a gdzie dalsze elementy systemu! Mój Inwestor do biednych nie należy ale cena go zabiła! Z technologiami z najwyższej półki to uderzaj do 100 najbogatszych. Ale pan K. czy pan S. raczej to na forum nie zaglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.03.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Szybkie pytanie. Obrobiłem okno sposobem ala "Rom-Kon",skręciłem pchełkami wszystkie profile CD z profilem przyścienym (zamontowanym do ściany) które są przycinane do krawędzi okna,oraz ud w oknie. Czy tak to robicie? Po jednej stonie okna do krokwi mam około 8cm,czy tam dajecie wełnę czy piankę?Radeks.69 pisał coś że to miejsce jest dość neuralgiczne dla wełny.(lubi zamkać) Jak docinacie folię paroizolacyjną żeby było jak najmniej połączeń? dzięki Popatrz na fotki - linki w mojej stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 25.03.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Twój dom wyraźnie chciał mieć nadbitkę na jętkach od strony stryszku. Ale teraz niestety już po ptokach. Teraz zrezygnuj z rusztu 2-poziomowego i dodatkowo zastosuj sposób Rafała czyli wełna nie nad profilami - tak jak ja robię - tylko pomiędzy profile. Więcej cięcia ale zawsze 3cm wyżej. Czyli co ruszt jednopoziomowy krzyżowy? W takim razie jaki będzie prawidłowy rozstaw profili? dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 25.03.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Czyli co ruszt jednopoziomowy krzyżowy? W takim razie jaki będzie prawidłowy rozstaw profili? dzięki za odpowiedź ale leń !!!!!!!!! http://www.rigips.pl/system-rigips,58208,SufityPodwieszane,wszystkie,0,sufit-podwieszany-40525.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus7 25.03.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 cześć, krótkie pytanie do znających temat: chcę zastosować rozwiązanie Knauf przy połączeniu przedścianka ściany kolankowej i skosu. Jak poniżej. Jednak z powodu drobnej korekty położenia przedścianka (czytaj: braku doświadczenia ), już po zamocowaniu wieszaków musiałbym to zrobić tak: sądzicie że będzie dobrze, czy jednak zakasać rękawy i przekładać wieszaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts