geno83 15.04.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 15.04.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Zastosowany materiał - 1275kg celulozy, 30cm skosy, 35cm sufity - płyta knauf A20 http://www.knauf.pl/knaufweb/nasza-oferta/produkty/plyty-knauf/plyty-specialne/plyta-knauf-a20 - profile 0,6 mm KNAUF - Taśma Centerflex Tuff Tape original, medium - zaprawa uniflott do łaczeń - gotowa masa szpachlowa Sheetrock, dwie warstwy sufit, ściana jedna warstwa - farba gruntująca Snieżka z dodatkiem ATLAS UNI-GRUNT -osiem skrzynek piwa Dwaj robotnicy na budowie rzucają monetę. - Jak wypadnie reszka, gramy w karty - mówi jeden. - Jak wypadnie orzeł, idziemy na piwo - dodaje drugi. - A jak stanie na sztorc? - Trudno, pech to pech, wtedy zabieramy się do roboty Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez geno83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 15.04.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Całkiem fajnie geno83 jeszcze tylko mebelki i można mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 15.04.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Ciekawe jak ta celuloza zachowa się w skosach . . . Po dwóch latach opisz !! Lub zrób badanie kamerą. I wszystko podmurowane pod deskowanie. Szczelina pod deskowaniem też drożna . . . Pozdrawiam Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 15.04.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Ciekawe jak ta celuloza zachowa się w skosach . . . Po dwóch latach opisz !! Lub zrób badanie kamerą. I wszystko podmurowane pod deskowanie. Szczelina pod deskowaniem też drożna . . . Pozdrawiam Ja też nie wiem jak sie zachowa, wiem tylko tyle że nie mam mostków termicznych. Nie jestem nastawiony na pasywny dom, bo nie można go osiągnąć w remontowanym domu Moja kasa mój problem, a w pieniążkach różnica niewielka Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez geno83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 15.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 poczekaj na zimę i zrób sobie zdjęcie ścian szczytowych . . . a to, że podciągnąłeś ściany do deskowania to nie mostek ... hmm aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 15.04.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 poczekaj na zimę i zrób sobie zdjęcie ścian szczytowych . . . a to, że podciągnąłeś ściany do deskowania to nie mostek ... hmm aha Stary nie podniecaj sie tak, moja brocha:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 16.04.2014 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Stary nie podniecaj sie tak, moja brocha:lol2: Ja się nie podniecam tylko mówię o szczegółach których laik nie zobaczy i pomyśli, że tak musi być . . . A to duże błędy wykonawcze. Jest to Twój dom, możesz robić w nim co chcesz ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaM. 16.04.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam. Planuje w tym roku ocieplic dach i wydaje mi sie, ze najlepsza metoda bedzie zastosowanie pianki.Czy 10cm pianki bedzie wystarczajace? Z tego co wyczytalam 10cm=18cm welny... Czy pianke mozna nakladac na dachowke? W niektorych miejscach nie ma folii. Moze ktos sie orientuje jaka bedzie cena za m2 przy 10cm? A moze jest jakis fachowiec (okolice Krakowa), ktory moglby zobaczyc dach i dokonac wyceny?Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 16.04.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam. Planuje w tym roku ocieplic dach i wydaje mi sie, ze najlepsza metoda bedzie zastosowanie pianki. Czy 10cm pianki bedzie wystarczajace? Z tego co wyczytalam 10cm=18cm welny... Czy pianke mozna nakladac na dachowke? W niektorych miejscach nie ma folii. Moze ktos sie orientuje jaka bedzie cena za m2 przy 10cm? A moze jest jakis fachowiec (okolice Krakowa), ktory moglby zobaczyc dach i dokonac wyceny? Z gory dziekuje za pomoc. Pomyśl o tym sama. Piana otwartokomórkowa Icynene λ = 0,038 W/mK Wełna Isover profi mata λ = 0,035 W/mK Dwa wzory i masz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 16.04.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Czy wełna jak jest położona w skosach między krokwie w jednej warstwie i nic dalej nie jest z nią zrobione to bardzo "cierpi". Dodam że góra domu jest niezamieszkana. Tylko ubrania tam trzymam. I tak się zastanawiam czy traci swoje własciwosci? Juz nie jest taka żółta jak kiedys:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimhaumman 16.04.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 geno83Ile razy malowałeś skos i sufity?Na zjęciach widać miejsca (plamy z gipsu ma białej farbie),czy jest to winna aparatu.Całkiem fajnie Ci to poszło gratulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 16.04.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) geno83 Ile razy malowałeś skos i sufity?Na zjęciach widać miejsca (plamy z gipsu ma białej farbie),czy jest to winna aparatu. Całkiem fajnie Ci to poszło gratulację. Wszystko było malowane jedną warstwą farby gruntującej. A co do plam to może i jest tam jakis pył ale przed malowaniem wszystko było omiatane. Aparat do najnowszych nie należy wiec może i swój udział w plamach ma bo do światła dziennego ich nie wiadać a zdjęcia były robione wczesnym rankiem. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez geno83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 16.04.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Ja się nie podniecam tylko mówię o szczegółach których laik nie zobaczy i pomyśli, że tak musi być . . . A to duże błędy wykonawcze. Jest to Twój dom, możesz robić w nim co chcesz ! Pozdrawiam Między murem(pustak suporex) a deskowaniem była szczelina około 2cm która została zapiankowana. Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebama198 17.04.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 geno83 - czekamy na zdjęcia efektu końcowego aż nabieram ochoty na odnowienie mojego poddasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geno83 17.04.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) geno83 - czekamy na zdjęcia efektu końcowego aż nabieram ochoty na odnowienie mojego poddasza... Na efekt końcowy trzeba jeszcze poczekać do września(praca na obczyżnie) wtedy planuje urlop. Na poddaszu jeszce malowanie, parkiety, dżwi i bedzie można ustawiać meble. Potem bierzemy sie za parter wyburznie ścian z dwóch pokoi planujemy zrobić salon nowe wylewki na całosci (sąlon, 1 pokój, łazienka, kuchnia hol). Totalna demolka Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez geno83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.04.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Witam. Planuje w tym roku ocieplic dach i wydaje mi sie, ze najlepsza metoda bedzie zastosowanie pianki. Czy 10cm pianki bedzie wystarczajace? Z tego co wyczytalam 10cm=18cm welny... Czy pianke mozna nakladac na dachowke? W niektorych miejscach nie ma folii. Moze ktos sie orientuje jaka bedzie cena za m2 przy 10cm? A moze jest jakis fachowiec (okolice Krakowa), ktory moglby zobaczyc dach i dokonac wyceny? Z gory dziekuje za pomoc. Wedlog mnie 10 cm piany to duzo za malo. Wszystko zalezy od grubosci krokwi. Dla zminimalizowania mostku termicznego cala krokwia powinna byc przelana piana.Prosze nie wierzyc, w to co pisza na temat lambdy piany. Sa dwa typy piany OK i ZK. ZK ma lepsza lambde od welny i piany OK. Lambda piany OK jest gorsza od lambdy markowej welny. Piane ZK nie stosuje sie do ocieplania dachu. Nie mozna jej natryskiwac bezposrednio na dachowke, natryskiwana jest na folie lub deski. Cena piany zalezy od jej producenta: krajowe sa tansze od tych produkowanych za oceanem. Napewno taniej bedzie zaizolowac dach welna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 17.04.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 od kiedy murowanie ścian to błąd wykonawczy co?. Widzę, ciężko czytać ze zrozumieniem . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 17.04.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209241-Mostek-termiczny-na-%C5%9Bcianie-zewn%C4%99trznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.04.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209241-Mostek-termiczny-na-%C5%9Bcianie-zewn%C4%99trznej Dzieki za linka. Teraz juz wiem, ze przed ociepleniem domu bede musial przyciac swoje sciany szczytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts