Tomaszs131 17.07.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Dzieki za odpowiedz, ekipa miejscowa wiec koszt paliwa i zamieszkania to kwestia marginalna. Moze liczyli na strzyzenie;)Po rozmowie z nimi maja zweryfikowac oferte i wtedy zobaczymy.Panie Romualdzie czy mazowieckie to jedyne woj. W ktorym pracujesz, czy czasami wyjezdzasz na realizacje troche dalej?Pytam z ciekawosci bo z tego co Pan kiedys wspominal wolnych terminow w tym roku niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 17.07.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 stokrotne dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 17.07.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Dzieki za odpowiedz, ekipa miejscowa wiec koszt paliwa i zamieszkania to kwestia marginalna. Moze liczyli na strzyzenie;) Po rozmowie z nimi maja zweryfikowac oferte i wtedy zobaczymy. Panie Romualdzie czy mazowieckie to jedyne woj. W ktorym pracujesz, czy czasami wyjezdzasz na realizacje troche dalej? Pytam z ciekawosci bo z tego co Pan kiedys wspominal wolnych terminow w tym roku niet. W tym roku terminy wolne ale ze względu na reorganizację - znaczy się brak stabilności terminów bo nie ma kim robić, wszyscy w miarę kumaci dawno stąd uciekli! I mają k... rację! A jeśli chodzi o miejsce pracy? Dowolne aby tylko robota była i pieniądz z tego też był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 18.07.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 W tym roku terminy wolne ale ze względu na reorganizację - znaczy się brak stabilności terminów bo nie ma kim robić, wszyscy w miarę kumaci dawno stąd uciekli! I mają k... rację! A jeśli chodzi o miejsce pracy? Dowolne aby tylko robota była i pieniądz z tego też był. Tak to jest jak chce się złapać dwie sroki za ogon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.07.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) Tak to jest jak chce się złapać dwie sroki za ogon. Nie. Tak to jest tak, jak się z kolegą - już dzisiaj byłym robi interesy. Jednym słowem: do spółki sr... jaskółki. No i teraz trzeba wybrnąć z terminów. Ale spoko. Ta robota do końca, jeszcze następna i już wyjście na prostą! A zaczęło się opóźnieniem bo na początku roku zasypało budowę śniegiem i nie mogłem wyciągnąć narzędzi... 3tyg siedziałem i patrzyłem na ten śnieg! edit: aaaa i jeszcze mróz -23*C!!!! Normalnie syberia pod Serockiem!!! Edytowane 18 Lipca 2014 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 18.07.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Nie. Tak to jest tak, jak się z kolegą - już dzisiaj byłym robi interesy. Jednym słowem: do spółki sr... jaskółki. No i teraz trzeba wybrnąć z terminów. Ale spoko. Ta robota do końca, jeszcze następna i już wyjście na prostą! A zaczęło się opóźnieniem bo na początku roku zasypało budowę śniegiem i nie mogłem wyciągnąć narzędzi... 3tyg siedziałem i patrzyłem na ten śnieg! edit: aaaa i jeszcze mróz -23*C!!!! Normalnie syberia pod Serockiem!!! A świstak siedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 19.07.2014 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 (edytowane) A świstak siedzi... ...a w głębi moja budowa Droga główna! Oczywiście fotki robione w dniu wyjazdu. A jak było parę dni wcześniej? Data pliku: 2014-02-05 / 13:14:42 No i po co się Rafał zaczynasz.... znów dostałeś po nosie. Masochista Edytowane 19 Lipca 2014 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benom 19.07.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Do Rom-Kom. Mam prośbę aby Pan odświeżył subskrypcję zdjęć na fotosik.pl - w szczególności zależy mi na albumie z oknami połaciowymi. Zaciekawił mnie sposób obróbki w Pana wykonaniu mi chciałbym go przetestować. Pamięć mam dobrą lec krótką i chciałbym posiłkować się Pana zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 19.07.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Wow Rom normalnie nie wierzę, chyba piszesz prawdę... .Co do nosa, to chyba nie chcesz żebym wyszperał Twoje mistrzowskie watowanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 19.07.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Do Rom-Kom. Mam prośbę aby Pan odświeżył subskrypcję zdjęć na fotosik.pl - w szczególności zależy mi na albumie z oknami połaciowymi. Zaciekawił mnie sposób obróbki w Pana wykonaniu mi chciałbym go przetestować. Pamięć mam dobrą lec krótką i chciałbym posiłkować się Pana zdjęciami Oj chyba skończył się abonament. Dawno z fotosika nie korzystałem - tam są limity a po przekroczeniu jak się nie zapłaci to fotki są niedostępne. Muszę całkowicie przenieść się na fejsa albo znajdę coś innego. Z fotosikiem - jeśli to abonament wyszedł to ogarnę to dopiero w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 19.07.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 (edytowane) Fotosik powinien ruszyć, jest już opłacony. Pewnie to im trochę czasu zajmie ale... mam nadzieję że nie usunęli fotek! Zobaczymy. edit: Fotosik ruszył - fotki można oglądać. Życzę miłej pracy na poddaszu w ten tak jakże ciepły, piękny i słoneczny dzień. :D Edytowane 19 Lipca 2014 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 19.07.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 [ATTACH=CONFIG]269462[/ATTACH] Ta połać to będzie wentylowana ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruseq 20.07.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Mam pytanie co do wykonania konstrukcji pod regipsy na poddaszu: a wiec na poddaszu bedzie wełna warstwowo 18 miedzy krokwie i 10cm na krokwie i problem zaczyna sie pozniej bo chce zastocowac folie aluminiową a z tego co znalazlem informacje to musze zrobic szczeline okolo 3cm miedzy folia a plyta KG nie dziurawiąc zabardzo paroizolacji, Wiec nasuwa sie pytanie jak wykonać ta szczeline? mile widziane pomoce ilustacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.07.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Mam pytanie co do wykonania konstrukcji pod regipsy na poddaszu: a wiec na poddaszu bedzie wełna warstwowo 18 miedzy krokwie i 10cm na krokwie i problem zaczyna sie pozniej bo chce zastocowac folie aluminiową a z tego co znalazlem informacje to musze zrobic szczeline okolo 3cm miedzy folia a plyta KG nie dziurawiąc zabardzo paroizolacji, Wiec nasuwa sie pytanie jak wykonać ta szczeline? mile widziane pomoce ilustacyjne Jak znajdziesz jakieś ilustracje to bardzo proszę zapodaj na forum Technologia niby jest ale chyba jeszcze jej nikt nie wykonał. Wygląda to tak: robisz stelaż dwupoziomowy. Pierwszy poziom profile główne CD60 do nich kleisz folię na to dajesz drugi poziom z profili kapeluszowych a dalej to już normalnie. Jak to wykonasz to daj znać. My tu nie znamy nikogo kto tak to zrobił Edytowane 21 Lipca 2014 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruseq 21.07.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Jak znajdziesz jakieś ilustracje to bardzo proszę zapodaj na forum Technologia niby jest ale chyba jeszcze jej nikt nie wykonał. Wygląda to tak: robisz stelaż dwupoziomowy. Pierwszy poziom profile główne CD60 do nich kleisz folię na to dajesz drugi poziom z profili kapeluszowych a dalej to już normalnie. Jak to wykonasz to daj znać. My tu nie znamy nikogo kto tak to zrobił No wlasnie przeleciałem pół internetu i tylko w opisach specifikacji znalazlem ze tak powinno byc zrobione, inaczej szkoda kasy marnowac bo efektu właściwego nie bedzie. poddasze zaczynamy ocieplac za jakis miesiąc wiec jak tylko bedą jakies owocne efekty to wkleje pare fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruseq 21.07.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Jak to mówią szukajcie a znajdziecie Znalazłemcoś o co mi chyba chodzi i co opisywał Rom-Kon na belgijskim blogu budowlanym co prawda tu jest folia położona na krokwiach i profile są poziomo ale zasada chyba ta sama tylko u mnie będą pionowe profile ? http://static.skynetblogs.be/media/145767/dyn010_original_640_480_pjpeg_2649369_3e4681ed745f6db7adefba2a9175dd19.jpg http://static.skynetblogs.be/media/145767/dyn001_original_640_480_pjpeg__cdca687c7b175f89e22affdbf7631e60.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.07.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Jak to mówią szukajcie a znajdziecie Znalazłemcoś o co mi chyba chodzi i co opisywał Rom-Kon na belgijskim blogu budowlanym co prawda tu jest folia położona na krokwiach i profile są poziomo ale zasada chyba ta sama tylko u mnie będą pionowe profile ? http://static.skynetblogs.be/media/145767/dyn010_original_640_480_pjpeg_2649369_3e4681ed745f6db7adefba2a9175dd19.jpg http://static.skynetblogs.be/media/145767/dyn001_original_640_480_pjpeg__cdca687c7b175f89e22affdbf7631e60.jpg No właśnie. Wełna tylko pomiędzy krokwiami... a jak dać drugą warstwę? Jeśli ma być druga warstwa to zostaje tylko system z profilami kapeluszowymi. Kapeluszowe ostatnio widziałem w liroyku. Normalnie w hurtowniach nie są dostępne. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo7olo 21.07.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witam,Może trochę przynudzę i zapytam kolejny raz o to co już było wiele razy, ale niestety nie bardzo mam czas szukać (już kiedyś szukałem i zapisałem ale mi komp padł, a kopii nie zrobiłem ). Do rzeczy: Mam pytanko odnośnie szpachli, fizeliny, itp. Jakich firm polecacie? Może ktoś pamięta, na której podstronie o tym było? Buduję dla siebie i sam więc nie koniecznie szukam najtańszych materiałów - ważne, żeby były dobrej jakości. Z góry dziękuję za podpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.07.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126520-Spoinowanie-szpachlowanie-GK-kompendium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 23.07.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Przy folii alu można po jej zamontowaniu przykręcić pasy z płyt gk, osb lub łat drewnianych w zalezności od tego z czego wykonany jest stelaż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts