Rom-Kon 14.09.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Jeszcze co do szkieletów to wolę Larrego Hauna od Wojciecha Nitki;)A ja żadnego z nich... nie mój dział więc nie będę robić specjalizacji z czegoś co mnie nie dotyczy ale pobieżnie technologię znam. Wiem nawt więcej niż mi do życia i pracy jest potrzebne. I to mi wystarczy. Nie kreuję się na wszechwiedzącego ze wszystkich tematów ...a pewnie gdybym nie wymienił nazwiska Nitka to żyłbyś w błogiej nieświadomości edit: nie prowokuj dalszej dyskusji bo na dziś już koniec. Mam dobry rum i właśnie zacząłem go konsumować a na promilach nie chcę pisać by mi nie zarzucono tego co ja innym zarzucałem: piłeś nie pisz - nie piłeś to wypij ale na Boga, nie pisz!!! Dobranoc wszystkim. Edytowane 14 Września 2014 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 14.09.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Powiedziałbym że znasz technologię bardzo pobieżnie:D Nitkę czytałem kilka lat temu na forum o szkieletach, więc ta docinka też się Tobie nie udała:D EDIT: Masz rację nie pisz po alkoholu, napisz coś "mądrego" jutro jak wyparują promile:D Edytowane 14 Września 2014 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 14.09.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Ale trafiłeś!!!! Jak kulą w dziurawy płot! Zapodaj fotkę o lepszej jakości! Zobaczysz że folia jest klejona szczelnie do murłaty i zwisa dalej swobodnie na ściankę kolankową. Tylko przy kanałach od wentylacji - jako że już były zamontowane więc nie dało się ich obejść - uszczelnienie jest pianą poliuretanową. Przypatrz się dobrze a zobaczysz więcej niż to co chcesz widzieć.i tym miłym akcentem wiemy, że nasz rom wali klientow w rogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekgrab 15.09.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Chciałem sam docieplić poddasze i mam takie pytanie: czy oprócz różnicy współczynnika przewodzenia ciepła między wełną TOPROCK a MEGARCK jest jakaś różnica w montażu ? Widziałem na filmikach jak montują TOPROCK i wełna była bardzo sztywna praktycznie sama się trzymała między krokwiami, Z MEGAROCK jest podobnie czy bez sznurków się nie obejdzie? Montował ktoś wełnę KNAUF CLASIC 039? ma podobną sztywność do MEGAROCKa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 17.09.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Napewno sztywność jest inna, wełny "tańsze" wg mnie są takie flakowate i do tego jakby się kudłącą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 17.09.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Chciałem sam docieplić poddasze i mam takie pytanie: czy oprócz różnicy współczynnika przewodzenia ciepła między wełną TOPROCK a MEGARCK jest jakaś różnica w montażu ? Widziałem na filmikach jak montują TOPROCK i wełna była bardzo sztywna praktycznie sama się trzymała między krokwiami, Z MEGAROCK jest podobnie czy bez sznurków się nie obejdzie? Montował ktoś wełnę KNAUF CLASIC 039? ma podobną sztywność do MEGAROCKa? Na sznurkach to nie oszczędzaj. Raz dwa zszywaczem złapiesz, to żaden koszt, a pewność będziesz miał. Teoretycznie ta droższa ma się trzymać bez sznurka.praktyka mówi jednak żeby dać sznurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 18.09.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Zamikast zszywek ja uzywałem gwozdzi 'pappiaków". Nabiłem ich dość gęsto, póżniej sznurek wiązałem do piwerwszego i jechałem przez kolejne gwożdziki owijając jeden raz wokół. Na koncu dobijałem gwozdzie które naprężały sznurek. Wg mnie lepiej trzymają niż zszywacz. Samamu było mi wygodniej i epiej mogłem sznurrek napiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 18.09.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Zamikast zszywek ja uzywałem gwozdzi 'pappiaków". Nabiłem ich dość gęsto, póżniej sznurek wiązałem do piwerwszego i jechałem przez kolejne gwożdziki owijając jeden raz wokół. Na koncu dobijałem gwozdzie które naprężały sznurek. Wg mnie lepiej trzymają niż zszywacz. Samamu było mi wygodniej i epiej mogłem sznurrek napiąć. tyle zachodu by podtrzymac welnę do czasu ulozenia drugiej warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 19.09.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Chciałem sam docieplić poddasze i mam takie pytanie: czy oprócz różnicy współczynnika przewodzenia ciepła między wełną TOPROCK a MEGARCK jest jakaś różnica w montażu ? Widziałem na filmikach jak montują TOPROCK i wełna była bardzo sztywna praktycznie sama się trzymała między krokwiami, Z MEGAROCK jest podobnie czy bez sznurków się nie obejdzie? Montował ktoś wełnę KNAUF CLASIC 039? ma podobną sztywność do MEGAROCKa? Nie ma żadnych specjalnych wskazówek wykonawczych dla produktów z grupy plus. Wszystkie maty ze skalnej wełny montuję się tak samo. Jak sam zauważyłeś nasze produkty są bardzo sztywne i zarazem sprężyste, dzięki czemu same się utrzymują ... zatem wybierz dobrze i wybierz ROCKWOOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 19.09.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Nie ma żadnych specjalnych wskazówek wykonawczych dla produktów z grupy plus. Wszystkie maty ze skalnej wełny montuję się tak samo. Jak sam zauważyłeś nasze produkty są bardzo sztywne i zarazem sprężyste, dzięki czemu same się utrzymują ... zatem wybierz dobrze i wybierz ROCKWOOL. Hahahaha ha Tooomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 19.09.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Chciałem sam docieplić poddasze i mam takie pytanie: czy oprócz różnicy współczynnika przewodzenia ciepła między wełną TOPROCK a MEGARCK jest jakaś różnica w montażu ? Widziałem na filmikach jak montują TOPROCK i wełna była bardzo sztywna praktycznie sama się trzymała między krokwiami, Z MEGAROCK jest podobnie czy bez sznurków się nie obejdzie? Montował ktoś wełnę KNAUF CLASIC 039? ma podobną sztywność do MEGAROCKa? Nie ma żadnych specjalnych wskazówek wykonawczych dla produktów z grupy plus. Wszystkie maty ze skalnej wełny montuję się tak samo. Jak sam zauważyłeś nasze produkty są bardzo sztywne i zarazem sprężyste, dzięki czemu same się utrzymują ... zatem wybierz dobrze i wybierz ROCKWOOL. Toprock sama się utrzyma? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinA 20.09.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Witam . Proszę o pomoc i rade odnośnie mocowania płyt na suficie , wszędzie czytam ,że powinny być mocowane poprzecznie do profili i ok , ale jak pogodzić to z faktem ,że dłuższe krawędzie oryginalne powinny być ułożone równolegle do padających promieni słonecznych i tu jest problem bo u mnie profile cd są ułożone równolegle do padających promieni słonecznych czyli mocując płytę poprzecznie krawędzie oryginalne nie będą równolegle do promieni słonecznych. Jak z tego wybrnąć i i jak lepiej mocować płyty wzdłuż profili czy w poprzek ? Z góry dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 20.09.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Trzeba poszpachlować tak, aby nie było widać łączeń nawet gdy padają na nie promienie słoneczne;) Układanie płyt pod słońce to bzdura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 21.09.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 (edytowane) Zamikast zszywek ja uzywałem gwozdzi 'pappiaków". Nabiłem ich dość gęsto, póżniej sznurek wiązałem do piwerwszego i jechałem przez kolejne gwożdziki owijając jeden raz wokół. Na koncu dobijałem gwozdzie które naprężały sznurek. Wg mnie lepiej trzymają niż zszywacz. Samamu było mi wygodniej i epiej mogłem sznurrek napiąć. Ja też tak robiłem. Ale kiedyś był pod ręką pistolet pneumatyczny na zszywki i było ok. Generalnie chodzi o to żeby tą wełnę zabezpieczyć przed opadaniem, bo wbrew temu co twierdzą producenci wełna może osiąść. Edytowane 21 Września 2014 przez byggmol literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.09.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Ja też tak robiłem. Ale kiedyś był pod ręką pistolet pneumatyczny na zszywki i było ok. Generalnie chodzi o to żeby tą wełnę zabezpieczyć przed opadaniem, bo wbrew temu co twierdzą producenci wełna może osiąść. gdzie konkret? pajacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 22.09.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Witam, mam mały problem. Nie wiem gdzie zakończyć układanie wełny. Na zdj widok z poddasza na ścianę kolankową i to co jest za nią, czyli pusta przestrzeń, która będzie potem zabita podbitka. Dokąd dawać wełnę ? Do murłaty, czy dalej w tą dziurę też ? Zabić jakąś tą dziurę od spodu przed robieniem podbitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.09.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Witam, mam mały problem. Nie wiem gdzie zakończyć układanie wełny. Na zdj widok z poddasza na ścianę kolankową i to co jest za nią, czyli pusta przestrzeń, która będzie potem zabita podbitka. Dokąd dawać wełnę ? Do murłaty, czy dalej w tą dziurę też ? Zabić jakąś tą dziurę od spodu przed robieniem podbitki? Musi byc ciaglosc izolacji zew. Styropian z wew. Welna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koperka99 23.09.2014 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 też przymierzamy się do ocieplenia poddasza bo w zimie momentami przy dużym śniegu gdzieniegdzie nam coś wpada do środka na strych także muszę uważnie poczytać co tu już powrzucaliście bo czekają nas chyba spore rujnacje ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 24.09.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Jak obrobić schody strychowe?Profile śćienne przykręcić i do nich później płyty?Schody z Fakro LTK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RST 24.09.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Witam, mam mały problem. Nie wiem gdzie zakończyć układanie wełny. Na zdj widok z poddasza na ścianę kolankową i to co jest za nią, czyli pusta przestrzeń, która będzie potem zabita podbitka. Dokąd dawać wełnę ? Do murłaty, czy dalej w tą dziurę też ? Zabić jakąś tą dziurę od spodu przed robieniem podbitki? Ja zrobiłem to tak. Przyciąłem paski styropianu o gr. 3 cm na taką szerokość aby zmieściły się między krokwiami. Wysokość dobrałem tak, że stawiając styropian na wieniec i opierając o murłatę zachować szczelinę ok 3 cm. Później przykleiłem to na klej w piance albo pianką montażową niskoprężną. Od zewnątrz przyjdzie na to styropian klejony normalnie do ściany. U mnie świetnie zdało egzamin z tym że ja nie będę miał podbitki, ale jak pisali wcześniej ciągłość izolacji zachować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts