Tomaszs131 24.01.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 .... Zostawiam po sobie pomalowane śnieżką grunt i to zdecydowanie wystarcza... Rafal, czy ta sniezke kupujesz moze przez internet? Potrzebuje 20 wiaderek i szukam jej w dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.01.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Nie akryluję bo co mam akrylować kiedy robię na sztywno? wyjątkiem jest tylko tynk CW wtedy daje akryl, wiec nie siej głupot. Zostawiam po sobie pomalowane śnieżką grunt i to zdecydowanie wystarcza... A pamiętasz jak mnie wyśmiałeś że akryluję i maluję? Że to jest robota dla malarza? A Śnieżka grunt to chyba najgorszy produkt z możliwych. .Kisiel słabo kryjący. Ale był dobrze reklamowany w TV. Lepiej dać parę złotych więcej i mieć pomalowane na biało. I obojętnie czy Forste czy Kabe. Czy Twoja łazienka jak wychodzisz po gruntowaniu jest biała? Chodzi mi o zielone płyty. Czy są białe? Bo moja łazienka jest na 100% biała. A robocizna ta sama. Nawet nie ta sama bo śnieżką gorzej się maluje niż Kabe czy Forste. edit: jak jeszcze źle dobierze się wałek do śnieżki to robi taką strukturę jak na tynkach zewnętrznych! Nie wspomnę że można porobić tzw. baty czyli bokiem wałka podłużne struny. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.01.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Rafal, czy ta sniezke kupujesz moze przez internet? Potrzebuje 20 wiaderek i szukam jej w dobrej cenie? Ja nie Rafał więc sorki za wcinkę ale... Jeśli śnieżką nie malowałeś jeszcze to może kup 5l i wypróbuj. Możesz jeszcze kupić 3l perfekty. Forste niestety nie ma w innych niż 10l. Ale skontaktuj się z producentem - tu przez forum - może podeśle Ci próbkę. Sam ocenisz czy warto pakować się w śnieżkę grunt. A jeśli chodzi o cenę to najtaniej śnieżkę kupisz w Castoramie - około 50zł/10l. Przez internet zawsze doliczą przesyłkę, Na allegro najtaniej z przesyłką to 71zł/10l. edit: 20 wiader to już paleta. Dostawa palety kurierem to 120zł. Musisz patrzeć na kontakt indywidualny bo podchodzi to pod hurt a nie pod detal. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.01.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Tak sie sklada, ze mam pomalowana piwnice tym produktem, tynk cem.wap. Nie maluje walkiem tylko maszynowo dwie warstwy. Przyznam, ze jak na grunt to wyglada calkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.01.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Tak sie sklada, ze mam pomalowana piwnice tym produktem, tynk cem.wap. Nie maluje walkiem tylko maszynowo dwie warstwy. Przyznam, ze jak na grunt to wyglada calkiem dobrze. A jak z kryciem? I dlaczego 2 warstwy? Nie lepiej 1wartwa a druga farbą? Rozumiem że mechanicznie czyli airless - agregat hydrodynamiczny. Jak z wydajnością? Tak jak piszą że do 7m/l czy udaje się więcej? Rozcieńczasz? Napisz coś więcej to jest wymiana doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.01.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) A jak z kryciem? I dlaczego 2 warstwy? Nie lepiej 1wartwa a druga farbą? Rozumiem że mechanicznie czyli airless - agregat hydrodynamiczny. Jak z wydajnością? Tak jak piszą że do 7m/l czy udaje się więcej? Rozcieńczasz? Napisz coś więcej to jest wymiana doświadczeń. Nie moge Ci za wiele powiedziec bo nie wiem za duzo. Fachowiec, ktory zabudowywal mi poddasze wspomnial kiedys o tym i poprosilem byl prysnal mi jedo pomieszczenie w piwnicy. Efekt na tyle mi sie spodobal, ze zdecydowalem sie na wygruntowanie w ten sposob wszystkich w domu pomieszczen. Sciany naprawde dobrze wygladaja, zadnych sladow po walku itp. Jesli Ci zalezy skontaktuje sie z nim i wroce z odpowiedzia? Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 25.01.2015 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Nie moge Ci za wiele powiedziec bo nie wiem za duzo. Fachowiec, ktory zabudowywal mi poddasze wspomnial kiedys o tym i poprosilem byl prysnal mi jedo pomieszczenie w piwnicy. Efekt na tyle mi sie spodobal, ze zdecydowalem sie na wygruntowanie w ten sposob wszystkich w domu pomieszczen. Sciany naprawde dobrze wygladaja, zadnych sladow po walku itp. Jesli Ci zalezy skontaktuje sie z nim i wroce z odpowiedzia? Myślałem że sam malowałeś. Głównie chodziło mi o wydajność śnieżki nakładanej natryskiem. Rozważ że masz malowane-gruntowane 2x i to jest tylko grunt a nie farba wierzchniego krycia. Śnieżka grunt nie wygląda jak farba nawierzchniowa. Stosując farbę - taką do malowania dekoracyjnego jako grunt nasz przewagę że przy 2-krotnym malowaniu ściana jest zagruntowana i wymalowana na gotowo. Daj farbę kolorową a masz już 100% krycia i możesz mieszkać. Oszczędność materiału i robocizny. Ja maluję-gruntuję farbą albo perfektą albo teraz forste. Też natryskiem ale nie airless tylko hvlp i po moim malowaniu-gruntowaniu jednokrotnym gdyby nie to że czasem trzeba zrobić wyprawki bo wyjdą jakieś rysy czy niedociągnięcia - więc gdyby nie te wyprawki to malowanie jest praktycznie do zamieszkania. Druga warstwa byłaby niepotrzebna. A jeśli ma być kolor to biała powierzchnia - całkowicie równo biała po jednokrotnym malowaniu-gruntowaniu jest doskonałym podłożem właśnie pod kolory. Według mnie teraz wydasz na 20 wiader gruntu a później jeszcze 10 wiader farby. A tak pewnie wystarczyłoby 20 wiader farby. Przemyśl co jest bardziej opłacalne. Jedyną zaletą Twojej metody będzie lepsze zamulenie tynku cem-wap. Bo więcej warstw i grubsza powłoka. Tylko tu widzę przewagę. A jeśli chodzi o przyczepność farby perfekta do podłoża to mi kolega zrobił próbę. Wziął taśmę taką jaką miał pod ręką i przykleił do skosu... w rękę wpadła mu taśmę 2-stronną wzmocnioną do wykładzin, taką jaką stosujemy do klejenia folii do profili. Myślałem że utłukę gada! Liczyłem że jak farba wytrzyma to gips puści. I oderwie mi cały placek farby i gipsu. Sam się zdziwiłem że odkleił taśmę bez śladu!!! Farby Forste jeszcze tak ekstremalnie nie przetestowałem i raczej taśmy do wykładzin nie użyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palacz66 25.01.2015 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Koleś się pyta o taśmy i masę, a Ty chamsko reklamujesz farbę gruntującą Witam To zapytam Ciebie i Rom-Kom jakiej masy szpachlowanie gotowej użyć do wtapiania tasm tuff tape i midflex a już ubytki są wypełnione uniflotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palacz66 25.01.2015 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Nie używam gotowych mas do spoinowania. Mogę podać ile pójdzie różnego materiału w technologii którą ja stosuję. To jak byś był tak miły to podaj proszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 25.01.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A pamiętasz jak mnie wyśmiałeś że akryluję i maluję? Że to jest robota dla malarza? A Śnieżka grunt to chyba najgorszy produkt z możliwych. .Kisiel słabo kryjący. Ale był dobrze reklamowany w TV. Lepiej dać parę złotych więcej i mieć pomalowane na biało. I obojętnie czy Forste czy Kabe. Czy Twoja łazienka jak wychodzisz po gruntowaniu jest biała? Chodzi mi o zielone płyty. Czy są białe? Bo moja łazienka jest na 100% biała. A robocizna ta sama. Nawet nie ta sama bo śnieżką gorzej się maluje niż Kabe czy Forste. edit: jak jeszcze źle dobierze się wałek do śnieżki to robi taką strukturę jak na tynkach zewnętrznych! Nie wspomnę że można porobić tzw. baty czyli bokiem wałka podłużne struny. A Ty zawsze swoje PAMIĘTASZ JAK MNIE WYŚMIEWAŁEŚ człowieku wtedy pisaliśmy o łączeniach na sztywno i na ślizg, jeżeli robię na sztywno i wyprowadzam ostry kąt to po co mi akrylować... Śnieżka jako grunt mi odpowiada, dlatego jej nie zmieniam, dodaje 10% wody i ładnie się maluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 25.01.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Rafal, czy ta sniezke kupujesz moze przez internet? Potrzebuje 20 wiaderek i szukam jej w dobrej cenie? Zazwyczaj na najbliższym składzie, na poddasze idzie zbyt mało żeby szukać oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palacz66 25.01.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam To zapytam Ciebie i Rom-Kom jakiej masy szpachlowanie gotowej użyć do wtapiania tasm tuff tape i midflex a już ubytki są wypełnione uniflotem? Rom-Kom i rafal 2011 Moglibyście podpowiedzieć na powyższe pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 25.01.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Czy ja dobrze widzę, mnie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 25.01.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Witam To zapytam Ciebie i Rom-Kom jakiej masy szpachlowanie gotowej użyć do wtapiania tasm tuff tape i midflex a już ubytki są wypełnione uniflotem? Leń , po prostu leń !!! Rafał, Rom co 5 stronę odpowiadają ja to robią i na czym robią . . . http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126520-Spoinowanie-szpachlowanie-GK-kompendium&p=6732146&viewfull=1#post6732146 Edytowane 25 Stycznia 2015 przez zeusrulez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palacz66 25.01.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Czy ja dobrze widzę, mnie pytasz? tak a dlaczego nie widzę, że masz pojęcie to pytam ludzi którzy na tym się znają i mogę uzyskać info konkretne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palacz66 25.01.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Leń , po prostu leń !!! Rafał, Rom co 5 stronę odpowiadają ja to robią i na czym robią . . . http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126520-Spoinowanie-szpachlowanie-GK-kompendium&p=6732146&viewfull=1#post6732146 Dziękuję za link. No żeby dojść do tego było by za dużo stron przeszukać. Dzięki jeszcze raz. Ale czekam na info od kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 25.01.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 tak a dlaczego nie widzę, że masz pojęcie to pytam ludzi którzy na tym się znają i mogę uzyskać info konkretne. Odpowiedz sobie sam na to pytanie. Rom-Kom Witam. Mam pytanko pomóż mi jak wyszpachlowac łączenie skos z sufitem bo chyba popełniłem błąd a może nie a mianowicie między płyta sufitu i skos zostawiłem 0,5cm szczelinę i po robiłem fazy i teraz zastanawiam się czy tak może to zostać? Myślałem zagruntowac i w szczelinę uniflot i na to jakaś taśmę? A i od razu zapytam żeby później nie zaśmiecać przekręcac płyty na sufitach i skosach do ud przymocowanego do ścian? Które łączenia szpachluje się pierwsze oryginalne z wglebieniem czy cięte? Kolego palacz, tu jest wątek o szpachlowaniu. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126520-Spoinowanie-szpachlowanie-GK-kompendium/page40 sory ale nie ciebie pytalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palacz66 25.01.2015 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Odpowiedz sobie sam na to pytanie. Ale TY JESTEŚ OBRAZALSKI JAK CIĘ URAZILEM TO SORY ALE WCZEŚNIEJ NIE WIEDZIAŁEM ZSZ POJĘCIE TEZ O TYM ALE JAK NIE CHCESZ POMÓC TO SORY I NIE BĘDĘ CI GŁOWY ZAWRACAL MOIMI PŁYTAMI. JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ZE ZAJĄŁEM CI CZAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 25.01.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A co dokładnie chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palacz66 25.01.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 A co dokładnie chcesz wiedzieć? Mam płyty przy kręcone ubytki zaszpachlowane uniflotem i teraz czy wtapiac taśmy TT i Midflex na uniflot czy na gotowca z wiadra ale ja mam tylko do kupienia acryl putza? Jak coś to ile takich wiaderek 27kg wyjdzie na poddasze o powierzchni 120 m2 w tym 5 okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts