FlashBack 04.08.2015 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 To przestań pleść farmazony że stożkowy wkręt rozegnie oczko! Albo że wieszak się oberwie bo moja fotka tym Twoim farmazonom chyba przeczy. Starasz się suchej zabudowie nadać otoczkę tajemniczości, aurę jakiś czarów i że jest to zadanie tylko dla wybrańców... a ja to sprofanowałem i sobie z tego zwykłą huśtawkę zrobiłem! I Twoje wywody na temat wytrzymałości (lub jej braku) o kant pośladków potłukłem! Prawie 130kg buja się na profilu podwieszonym na jednym wieszaku! A teraz weź cztery wieszaki rozstawione co 80cm w kratę. Słonia powiesisz na tym stelażu! Jeszcze gęściej dać zawiesia? A po co? Przecie to PŁYTA i jej mocowanie do profili jest najsłabszym ogniwem! Każdy łańcuch jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo. Lepiej szukaj sposobu odciążenia płyty i przeniesienia obciążenia izolacją na profile. Wyśmiałeś mnie że nie zalecam kręcenia wkrętów pod linijkę - są tacy co rysują kreskę i starają się w nią trafić wkrętem. Efekt perforacji na brzegu znaczka pocztowego... mniejsza podatność na złamanie jest wtedy jak wkręty są wkręcane w "zygzak". Ale by to wiedzieć trzeba użyć szarych komórek... po prostu myśl Dobry Człowieku puki to jeszcze nie jest zakazane! Ja na wieszaki ejjj na drut w jego oczko daje dwa czarnuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.08.2015 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 O Rafał wrócił! No nie może być! Urlop ze zmywaka dali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2015 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 .... Wyśmiałeś mnie że nie zalecam kręcenia wkrętów pod linijkę - są tacy co rysują kreskę i starają się w nią trafić wkrętem. Efekt perforacji na brzegu znaczka pocztowego... mniejsza podatność na złamanie jest wtedy jak wkręty są wkręcane w "zygzak". Ale by to wiedzieć trzeba użyć szarych komórek... po prostu myśl Dobry Człowieku puki to jeszcze nie jest zakazane!romus jak nie robić znaczka pocztowego z płyty na łączeniu dwóch płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2015 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 I wytłumacz dlaczego w USA płyty zamocowane 10cioma wkrętami na m^ utrzymują 15cm celulozy, i nawet do 30 cm granulatow wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 05.08.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 romus jak nie robić znaczka pocztowego z płyty na łączeniu dwóch płyt? ...nie widzisz analogii perforacji płyty przez idealny rząd wkrętów wkręconych pod linijkę do perforacji znaczków pocztowych? Odrywałeś kiedyś znaczki z arkusza? Miałeś problemy? Nie? No właśnie! Na płytach też nie masz problemów by złamać ją na wkrętach i jeszcze mniejszy problem ze złamaniem jesli jest to idealnie równy rząd. Flash, już napisałem wcześniej - włącz myślenie puki jest to jeszcze legalne. Koncerny - w tym budowlane nie chcą byś samodzielnie myślał. Najchętniej by sprzedawali specjalistyczną wodę do rozrabiania gipsu... Ty ( ja zresztą też ) budujesz ruszt o nośności stropu betonowego a pod ten ruszt wieszasz płyty z gipsu na biednych wkrętach. Jaki to ma cel? To jak połączenie zerwanego łańcucha (kotwicznego?) trytytką. Łańcuch z kutej stali ok. ale jest tam trytytka - płyta g-k i całą tą konstrukcję o kant pośladków rozbić! Należy zachować zdrowy rozsądek i umiar we wszystkim - nie tylko w piciu. Dodam jeszcze że w przypadku obciążenia płyt nasypem celulozy trzeba dawać drogie profile 0,6mm bo tu chodzi o grubość blachy a przez to wytrzymałość połączenia gwintowego wkręta. Inne elementy są bardzo mocno przewymiarowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Romus to, w końcu jak z tym nie żałować wkrętów i jednocześnie unikać perforacji na łączeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 A to że pojechali cię jak barszcz nie jest moją winą. Sam pchales się na afisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 05.08.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Rom nie ośmieszaj się. Wkręty rozmieszczone symetrycznie w linii = równomiernie rozmieszczony ciężar. Jeżeli to nie wystarczy zagęszczasz ruszt lub wykorzystujesz inne rozwiązanie wkręty na "zygzak" nic nie pomogą! Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 05.08.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 To, jeszcze nic na łączenia płyt zygzak . Pewnie romus nas oczaruje patentem jak wykonać zygzak w takim kiepsko. Może w miejscu łączenia płyt wykorzystać zamiast profila kawałek deski zawsze będzie trochę szerzej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.08.2015 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Rom nie ośmieszaj się. Wkręty rozmieszczone symetrycznie w linii = równomiernie rozmieszczony ciężar. Jeżeli to nie wystarczy zagęszczasz ruszt lub wykorzystujesz inne rozwiązanie wkręty na "zygzak" nic nie pomogą! Romus to kiedyś wymyślił gdy klient zapytał go dlaczego te wkręty są tak rozstrzelone a u innych ładnie rowniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.08.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Romus to kiedyś wymyślił gdy klient zapytał go dlaczego te wkręty są tak rozstrzelone a u innych ładnie rowniutko. Przepraszam że się wtrącę między wódkę a zakąskę ale pomijając aspekt perforacji to u was po zaszpachlowaniu i malowaniu widać gdzie są wkręty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.08.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Przepraszam że się wtrącę między wódkę a zakąskę ale pomijając aspekt perforacji to u was po zaszpachlowaniu i malowaniu widać gdzie są wkręty? A widać?. Po zastosowaniu gładzi, masy akrylowej, przebiciu wkrętem kartonu, wkrętów do drewna i wkrętów z borem w jeden profil, przy szpachlowaniu wkrętów w jedną stronę nie choćby krzyzowo. Malowaniu wilgotnych płyt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.08.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 A widać?. Po zastosowaniu gładzi, masy akrylowej, przebiciu wkrętem kartonu, wkrętów do drewna i wkrętów z borem w jeden profil, przy szpachlowaniu wkrętów w jedną stronę nie choćby krzyzowo. Malowaniu wilgotnych płyt.. Jest na sali tłumacz? Kto to z (chyba) ponglish przetłumaczy bo chciałbym się dowiedzieć co tu jest napisane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 06.08.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 A może spróbować tak płytowania w karo? nie będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.08.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Romus to kiedyś wymyślił gdy klient zapytał go dlaczego te wkręty są tak rozstrzelone a u innych ładnie rowniutko. No fakt... lepiej zrobić ładnie niż dobrze bo za ładnie Inwestor pochwali! A tak w sumie dlaczego nie zagłębiasz się w wytrzymałość stelaży? Czyżbyś sam stwierdził że jednak do wróbla strzelasz z armaty? Dalej będziesz wciskał kit że oczka w pręcie się rozginają? Że zawsze i wszędzie trzeba dawać podkładki? Że zawsze i wszędzie trzeba dawać stelaż krzyżowy bo niby lepiej przenosi obciążenia? Gdyby nie to że mojemu Inwestorowi wcisnęli system 2-poziomowy spokojnie ten sufit zrobiłbym na 1-poziomowym i praktycznie materiał o 1/3 taniej a wytrzymałość konstrukcji by jeszcze wzrosła bo chociaż grzybki nie są aż tak wytrzymałe jak wieszak obrotowy - ten z mojej fotki - ale grzybów byłoby dużo więcej i obciążenie byłoby przenoszone bardziej równomiernie. Co Ty na to Mistrzu? ...no tak. Ty widzisz że ja daję nierówno wkręty. To jest Twoja odpowiedź Miszczu. Wolisz problem sprowadzić do nierównego wkręcania wkrętów bo po prostu do stelaży nie masz argumentów. Jedno powiem: Przestań naciągać Inwestorów na niepotrzebne koszta! Tam gdzie trzeba zastosować najwyższe - najdroższe technologie to się je stosuje ale w większości robót jest to niepotrzebne naciąganie Inwestora. Ty się dowartościowujesz za pieniądze Inwestora. Jest taka mnogość materiałów i technologii że można spokojnie dobrać "klasę ekonomiczną". Ale nie! Flash - taki VIP - lata tylko prywatnymi odrzutowcami... za pieniądze swoich Inwestorów! ...no i nie zapomnij napisać do Śnieżki że farbą się nie gruntuje bo pewnie tego nie wiedzą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.08.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 A może spróbować tak płytowania w karo? nie będzie lepiej? Prawdopodobnie ze względów wytrzymałościowych TAK! Tylko że trzeba to jeszcze pogodzić z wykonawcami. To tak jak z farbą. Żaden producent nie pisze że farba przepuszczona przez agregat hydrodynamiczny w pewnym stopniu traci na swojej jakości - po prostu agregat psuje farbę. Ale nikt tego nie zabroni bo byłby to strzał w kolano. Postęp czasem polega na tym że robi się krok w tył byleby tylko było szybciej a przez to taniej... przykład z siatką do spoinowania płyt. Najpierw była taśma papierowa i ona była dobra a później była siatka i ona była szybka. Tylko by dojść do takich konkluzji to trzeba włączyć myślenie no a tego ani od Ciebie Rafał ani od Flasha nie mogę wymagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 06.08.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Prawdopodobnie ze względów wytrzymałościowych TAK! Tylko że trzeba to jeszcze pogodzić z wykonawcami. To tak jak z farbą. Żaden producent nie pisze że farba przepuszczona przez agregat hydrodynamiczny w pewnym stopniu traci na swojej jakości - po prostu agregat psuje farbę. Ale nikt tego nie zabroni bo byłby to strzał w kolano. Postęp czasem polega na tym że robi się krok w tył byleby tylko było szybciej a przez to taniej... przykład z siatką do spoinowania płyt. Najpierw była taśma papierowa i ona była dobra a później była siatka i ona była szybka. Tylko by dojść do takich konkluzji to trzeba włączyć myślenie no a tego ani od Ciebie Rafał ani od Flasha nie mogę wymagać. Ale Ty jesteś durny, myślenie włączy się nie jednemu forumowiczowi jak zobaczy dyndającego grubasa na profilach i dowie się o nowej technologii zwanej ZYGZAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.08.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Ale Ty jesteś durny, myślenie włączy się nie jednemu forumowiczowi jak zobaczy dyndającego grubasa na profilach i dowie się o nowej technologii zwanej ZYGZAK Hahaha! I już straciłeś grunt pod nogami! Jesteś merytorycznie skończony Teraz tylko możesz mi pocisnąć od grubasów - tylko już na tyle Cię stać Jesteś po prostu zwykły bezmózgi sznurek budowlany. Ty do wykończeniówki? Za łopatę się łap bo na tym poziomie jesteś! Normalnie przypominasz mi tego gościa... jesteś tak samo kumaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 06.08.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Hahaha! I już straciłeś grunt pod nogami! Jesteś merytorycznie skończony Teraz tylko możesz mi pocisnąć od grubasów - tylko już na tyle Cię stać Jesteś po prostu zwykły bezmózgi sznurek budowlany. Ty do wykończeniówki? Za łopatę się łap bo na tym poziomie jesteś! Normalnie przypominasz mi tego gościa... jesteś tak samo kumaty. Znów muszę się zniżyć do Twojego poziomu żebyś się czegoś nauczył. Obserwuję forum i widzę że zbliżasz się do stosowania tylko gotowych mas szpachlowych, kręcisz płytę obwodowo ,przyjdzie czas i zrozumiesz że original powinna być na miejscu midflexa, a jak już to zrozumiesz to dowiesz się do czego służy medium:) o zygzaku to szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 07.08.2015 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Znów muszę się zniżyć do Twojego poziomu żebyś się czegoś nauczył. Obserwuję forum i widzę że zbliżasz się do stosowania tylko gotowych mas szpachlowych, kręcisz płytę obwodowo ,przyjdzie czas i zrozumiesz że original powinna być na miejscu midflexa, a jak już to zrozumiesz to dowiesz się do czego służy medium:) o zygzaku to szkoda gadać. Ale ja nie przeczę że cały czas się czegoś uczę, coś modyfikuję w swojej pracy! To tylko Ty jesteś już samym guru i posiadłeś już całą wiedzę. Ja takich aspiracji nie mam... a co do obwodowego kręcenia płyt to jeszcze musisz do tego przekonać Flasha bo on nadal leci na ślizgach - potrzebne czy nie ale zawsze ślizg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts