Rom-Kon 22.08.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Henryka1 zrób szczelinę pomiędzy wełną a deskami. Postaraj się o szczelną paroizolację a przede wszystkim o to by nie było przecieków z dachu - kominy!!! Resztę zrobi to nielubiane przez Was Inwestorzy przewiewanie wełny. ...i jeszcze jedna sprawa. Wełna skalna i dach kopertowy to niezbyt dobre połączenie. Zbyt dożo odpadów i niedokładności przy cięciu trójkątów w narożach. Pod tym względem wełna szklana jest dużo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 22.08.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Masz coś do powiedzenia? Ja mam. Jesteś artysta i lubisz rzeźbić... w jakim materiale to już nie wspomnę. Za chwilę stwierdzisz że trzeba rozebrać komin bo porządnie paroizolacji nie można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 22.08.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Znów przesadzasz. 90% dachów nie ma poprawnej wentylacji, pójdę dalej - nie ma żadnej wentylacji i jakoś nie obserwuje się by dachy masowo zaczęły gnić i się zawalać! Jedna katastrofa budowlana goni drugą... strach iść do sąsiadów bo dach może się na głowę zawalić! juz nie raz pisalemze, jestes konfabulantem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryka1 22.08.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Wełnie nic nie będzie, pleśń i grzyb tylko na drewnie i powierzchni wełny gdzie wystąpi kondensat. no dzięki, wreszcie spokojnie można dalej działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryka1 22.08.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Henryka1 zrób szczelinę pomiędzy wełną a deskami. Postaraj się o szczelną paroizolację a przede wszystkim o to by nie było przecieków z dachu - kominy!!! Resztę zrobi to nielubiane przez Was Inwestorzy przewiewanie wełny. ...i jeszcze jedna sprawa. Wełna skalna i dach kopertowy to niezbyt dobre połączenie. Zbyt dożo odpadów i niedokładności przy cięciu trójkątów w narożach. Pod tym względem wełna szklana jest dużo lepsza. również wielkie dzięki i Tobie i FlashBack. Wełny juz nie zmienię, ale robię takie szablony z kartonu przykładami i dopiero wycinam z lekkim naddatkiem 1-2 cm. Na chleb by tym nie zarobił ale sobie można się pobawić. Tnę też wełnę w poprzek bo w tej rolce jest szerokośc 1m a krokwie przeważnie mają 0,9 m i wtedy nie ma odpadów. A te szpary pomiędzy kawałkami wełny zauważyłem że są znikome bo ta wełna jakby się trochę rozkurcza, a ponadto na nią pójdzie jeszcze 10cm druga wełna to postaram się ją położyć z takim przesunięciem aby te szpary były schowane pod tą drugą warstwą (pierwsza ma 20 cm) dlatego nabijałem łaty na krokwie aby mi się zlicowała wełna z krokwią. Jakoś sobie poradzę najgorsze że to wszystko trza robić w masce i okularach i jeszcze gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryka1 23.08.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 w jakiej maksymalnie odległości od ściany (np.10-20 cm) może być krokiew ta ostatnia na skosie aby grzybek spokojnie spełniał swoją funkcję i wpięte do niego CD było stabilne. I co robić jeśli ostania krokiew ta od ściany jest w odległości większej np. 40 - 50 cm, do czego zamocowac grzybek ( tam ktoś wcześniej doradzał nabic łatę na ścianę i do niej grzybki, ale marnie to widzę, ktoś inny doradzał znowu aby mocować tylko do UD i to wystarczy). jak z tego wybrnąć przy tych odległościach większych bo nie zawsze jest krokiew przy samej ścianie, jak robiliście u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 26.08.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Jeśli masz UD mocowany do ściany i wsuwasz CD to raczej nie ma obaw że to będzie niestabilne, dodatkowo można jeszcze połapać CD z UD wkrętami, sam się nad tym zastanawiałem ale stwierdziłem że po ułożeniu wełny wpięciu CD na grzybki staję się to bardzo sztywne więc zrezygnowałem z wkrętów, oczywiście CD wpuszczone w UD z dwóch stron. Nadmieniam że ja mam dach dwuspadowy, czyli u mnie CD dwoma końcami wchodzi do UD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 26.08.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 w jakiej maksymalnie odległości od ściany (np.10-20 cm) może być krokiew ta ostatnia na skosie aby grzybek spokojnie spełniał swoją funkcję i wpięte do niego CD było stabilne. I co robić jeśli ostania krokiew ta od ściany jest w odległości większej np. 40 - 50 cm, do czego zamocowac grzybek ( tam ktoś wcześniej doradzał nabic łatę na ścianę i do niej grzybki, ale marnie to widzę, ktoś inny doradzał znowu aby mocować tylko do UD i to wystarczy). jak z tego wybrnąć przy tych odległościach większych bo nie zawsze jest krokiew przy samej ścianie, jak robiliście u siebie. Dokładnie jak,powyżej. Z tą różnicą, że bankowo nie krecic cd z ud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfbopoczta.pl 26.08.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 ty wariacie taką decyzje może podjąć tylko desperat. Te folie o których mówisz służą do dwóch różnych rzeczy. nie wypowiadaj się więcej na tematy o których nie masz pojęcia. folia na składzie budowlanym skruszała bo dlugo była trzymana na słońcu bez przykrycia ( żadna folia paroizolacyjna nie posiada dodatków UV - przeciw starzeniu.)membrana jest na dach od strony wewnętrzej_________________ ludzie KTO WAM PODPOWIADA DECYZJE wejdz na strone taniefoliebudowlane a wszystko wytłumaczę.na razie jestem przerażony>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfbopoczta.pl 26.08.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 przeczytałem całą poradę i SIARA FOLIA ŻÓŁTA NIE MUSI BYĆ ŻÓŁTA A FOLIA ALUMINIOWA NIE MUSI KOSZTOWAĆ 6 ZŁ TANIAFOLIABUDOWLANA wszystko wytłumaczy .jest taka strona gdzie doradcy MURARORA MOGĄ SIĘ UCZYĆ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryka1 27.08.2015 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 wielkie dzięki za odpowiedź i pomoc Dokładnie jak,powyżej. Z tą różnicą, że bankowo nie krecic cd z ud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryka1 30.08.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) dziękuję za odpowiedź, tak też zrobię. mam dach kopertowy ale te ud wpuszczę w cd metodą jak to już ktoś wcześniej pisał, czyli 1,5 cm krótsze cd niż powinno być i wkładasz w jedną stronę a nastpnie przesuwasz i jest cd w ud po dwóch stronach, co prawda nie do końca z każdej strony ale wstarczająco aby było to stabilne. Jeśli masz UD mocowany do ściany i wsuwasz CD to raczej nie ma obaw że to będzie niestabilne, dodatkowo można jeszcze połapać CD z UD wkrętami, sam się nad tym zastanawiałem ale stwierdziłem że po ułożeniu wełny wpięciu CD na grzybki staję się to bardzo sztywne więc zrezygnowałem z wkrętów, oczywiście CD wpuszczone w UD z dwóch stron. Nadmieniam że ja mam dach dwuspadowy, czyli u mnie CD dwoma końcami wchodzi do UD. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Henryka1 poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glicynka 30.08.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Panowie, czy w tych miejscach na zdjęciach, co zaznaczyłem kolorem czerwonym ma być poskręcane (ponitowane)?! CZy połączenia mają być ruchome?! Ekipa zrobiła to tylko po narożach przy oknach. Zastanawiam się czy tego sam nie połapać, żeby było sztywniej Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Glicynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 31.08.2015 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Panowie, czy w tych miejscach na zdjęciach, co zaznaczyłem kolorem czerwonym ma być poskręcane (ponitowane)?! CZy połączenia mają być ruchome?! Ekipa zrobiła to tylko po narożach przy oknach. Zastanawiam się czy tego sam nie połapać, żeby było sztywniej [ATTACH=CONFIG]329094[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]329095[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]329096[/ATTACH] Choć zdjęcia nie oddają tego co fachowcy mieli na myśli . to, te miejsca są jedyną rzeczą której, do końca nie sknocili. Zawsze możesz dokonać zwieńczenie ich pracy kolejnym bublem. By do końca potwierdzić swoje zdanie musiał bym zobaczyć relacje z dalszych etapów ich poczynań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glicynka 31.08.2015 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 FlashBack co jest u mnie nie tak z tymi stelażami że piszesz "bubel" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 31.08.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 FlashBack co jest u mnie nie tak z tymi stelażami że piszesz "bubel" ? Co mają teraz zamiar robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glicynka 31.08.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Płytować już nie będą. Ich rola się już zakończyła w tej bajce:)...dzięki Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 01.09.2015 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Płytować już nie będą. Ich rola się już zakończyła w tej bajce:)...dzięki Tobie Bez sensu jest gonić wykonawcę bez porozumienia z kierownikiem budowy i inspektorami. Mógłbyś wrzucić foty miejsc w których z izolacji wystają kikuty rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaelo 02.09.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Witam potrzebuje naprawdę dobrej taśmy na łączenia płyt na poddaszu, poddasze z lukarnami więc jest sporo kątów. Co możecie polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glicynka 02.09.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Jak i czym uszczelnić przewody wychodzące z poddasza. Chodzi o zachowanie ciągłości paroizolacji Na poddaszu robię całość paroizolacji w systemie Isover Vario KM Nie wiem tylko jak podejść do tej wiązki przewodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts