Glicynka 10.09.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 (edytowane) Panowie co najczęściej stosujecie przy wykończaniu suchej zabudowy K-G poddaszaCo proponujecie wybrać i dlaczego Do naroży jak też na styku skos-sufit: -Taśma narożnikowa MAGIC CORNER firmy Protektor-Taśma narożnikowa EasyFlex PRO firmy Rigips (dawniej Ultraflex 325)-Taśma narożnikowa NIDA z wkładką metalową-Taśma firmy STRAIT-FLEX - Medium Co stosujecie do zbrojenia spoin na połączeniach płyt gipsowo-kartonowych -Taśmy firmy STRAIT-FLEX tuff-tape-Taśma papierowa NIDA perforowana-Fizelina Jakie do tego gipsy i masy szpachlowe? Coś pominąłem w tym zestawieniu? Będę wdzięczny za Wasze opinie:) Edytowane 10 Września 2015 przez Glicynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 10.09.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Panowie co najczęściej stosujecie przy wykończaniu suchej zabudowy K-G poddasza dlaczego Masy finiszowe. Dwa razy siatka i porządna spoinowka, lub taśmą TT i też porządna spoinowka. Narożniki koniecznie medium i tu też porządna spoinowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 10.09.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Masy finiszowe. Dwa razy siatka i porządna spoinowka, lub taśmą TT i też porządna spoinowka. Narożniki koniecznie medium i tu też porządna spoinowka. I pod taśmy zawsze siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glicynka 10.09.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 I pod taśmy zawsze siatka. Flash.. jakich mas finiszowych używasz? Porządna spoinówka to jaka?...firm oczywiście nie faworyzujemy Siatka- masz na myśli siatkę samoprzylepna z włókna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 15.09.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Flash tyko pamiętaj! Farbą się nie gruntuje!!! Kontaktowałeś się w tej sprawie ze Śnieżką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glicynka 15.09.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 (edytowane) Jest tego że.... Powiedz jak widzisz dalsze układanie przewodów. Sposobów jest wiele jednym z nich jest imitacja przejść technicznych. Gruby peszel pociety na małe odcinki przez które kolejno przełożysz x przewodów. Trzeba je tylko za wczasy podzielić by nie stworzyć niepotrzebnej później plataniny. Po włożeniu kabli wypelniasz przestrzenie pomiędzy nimi uszczelniaczem do paroizolacji i peszel laczysz z folią. Dla ułatwienia możesz wcześniej zamocować pomiędzy belkami deski na sztorc by blokować peszle a najlepiej jedna deskę i uchwytami pierscieniowymi złapać do niej peszle. Przejście techniczne dla przewodów zrobiłem. Sklejka 25mm i przepusty z korków-zaślepek rur kanalizacyjnych. Sklejka zostanie przykręcona do dwóch profili CD. Przewody przełożę przez przepusty, uszczelnię DS, a do brzegów sklejki dokleję paroizolację a to przed uszczelnieniem Edytowane 21 Września 2015 przez Glicynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.09.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 25.09.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Co ile cm. należy kręcić płyty do obwodowych profili UD??? Co 15 cm będzie wystarczająco, czy robić większe odstępy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 26.09.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 Co ile cm. należy kręcić płyty do obwodowych profili UD??? Co 15 cm będzie wystarczająco, czy robić większe odstępy ??? Zaraz się zacznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.09.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Zaraz się zacznie Pozdrawiam Już nawet mi się nie chce zaczynać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 29.09.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Co ile cm. należy kręcić płyty do obwodowych profili UD??? Co 15 cm będzie wystarczająco, czy robić większe odstępy ??? Tak będzie wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 29.09.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Flash dzięki za odpowiedź Rom czego nie chce Ci się zaczynać??? przecież jeśli profil UD jest równoległy do CD i pełni tą sama funkcję co CD to chyba wypadało by go jakoś przykręcić, to samo dotyczy profilu V, Rom i Zeus wy tego nie przykręcacie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 29.09.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Flash dzięki za odpowiedź Rom czego nie chce Ci się zaczynać??? przecież jeśli profil UD jest równoległy do CD i pełni tą sama funkcję co CD to chyba wypadało by go jakoś przykręcić, to samo dotyczy profilu V, Rom i Zeus wy tego nie przykręcacie????? No właśnie ja przykręcam... ale Flash ma do tego obiekcje. A Flash jak to Flash. I o to właśnie chodziło Zeusowi. Ale spokojnie. Za chwilę też zacznie kręcić do obwodowych a międzyczasie pokasuje swoje stare posty i stwierdzi że zawsze tak robił. Ostatnio przekonał się do pianki jako wiatro i paroziolacji w trudno dostępnych miejscach.np. przy rurach od wentylacji czy peszli elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 30.09.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Flash dzięki za odpowiedź Rom czego nie chce Ci się zaczynać??? przecież jeśli profil UD jest równoległy do CD i pełni tą sama funkcję co CD to chyba wypadało by go jakoś przykręcić, to samo dotyczy profilu V, Rom i Zeus wy tego nie przykręcacie????? No właśnie, ma być profilem nośnym. Romuald ma swój wykonfubolowany świat. Miej to na względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 30.09.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 No właśnie, ma być profilem nośnym. Romuald ma swój wykonfubolowany świat. Miej to na względzie. Nie żebym się czepiał ale chyba powinno być wykonfabulowany. Faktem jest że teoria Romualda do mnie przemawia i logicznie rzecz ujmując jest dla mnie najbardziej zrozumiała. Skoro już ustaliliśmy zeznania to pytanie do Rom-Kona to samo które zadałem poprzednio tj. 15 cm między wkrętami będzie OK???? I jeszcze jedno czy kręcisz również do tych UD do których są wkładane CD, (poddasze proste bez udziwnień 2,5 m skosu, 2,5 m sufitu, szerokość 4 m) bo nie do końca zrozumiałem Twojego poprzedniego posta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 30.09.2015 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Witam,mam pytanie - mam krokwie o szerokości 18 cm. Jaką wełnę kupić żeby wypełnić tą lukę?. Dodam, że mam membranę pod dachówka a nie mam deskowanego dachu. Na krokwie - drugą warstwę planuje dać 5cm. Dom nie jest energooszczędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giena24 03.10.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Zamierzam ocieplać poddasze użytkowe. Planuję dać 15cm (bądź 18cm) wełny między 18cm krokwie i 15cm na krokwie. Dach z pełnym deskowaniem i papą przykryty dachówką ceramiczną. Mam domz wentylacją mechaniczną i dlatego zastanawiam się czy jest sens abym zostawiał przestrzeń między deskowaniem a wełną (2-3cm)? Zamierzam również elewację zamknąć do samej podbitki (czyli nie zostawiać przestrzeni na wentylację wełny. Skoro wentylacja w domu będzie wymuszona, to chyba nie powinno mieć to wpływu na wełnę (nie powinna się pocić?) Czy takie rozwiązanie będzie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 03.10.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Czy mechaniczna czy grawitacyjna to szczelina być powinna . Koło zostało już wynalezione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.10.2015 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 .... I jeszcze jedno czy kręcisz również do tych UD do których są wkładane CD, (poddasze proste bez udziwnień 2,5 m skosu, 2,5 m sufitu, szerokość 4 m) bo nie do końca zrozumiałem Twojego poprzedniego posta. Pozdrawiam najwidoczniej nie zrozumiałeś lub próbujesz coś bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Giena24 05.10.2015 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Czy mechaniczna czy grawitacyjna to szczelina być powinna . Koło zostało już wynalezione Czyli szczelina pod podbitką również powinna być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts