piotraudi 26.10.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 mam pytanie najpierw mocuje do bocznych ścian profile udnastepnie ustawiam wieszaki boczne i wsuwam profil cd60 w profil ud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 09.11.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 mam pytanie najpierw mocuje do bocznych ścian profile ud nastepnie ustawiam wieszaki boczne i wsuwam profil cd60 w profil ud? Ja właśnie tak robiłem (stosowałem wieszaki grzybkowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 09.11.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Pytanie do Rom-Kona jaka jest wydajność tej farby Forste tzn. z Twojej praktyki??? Jeśli planuję zostawić białe sufity (z gładzią) to dwukrotne malowanie tą farbą wystarczy, czy lepiej ją stosować jako podkład a warstwę wierzchnią zrobić inną farbą, jak ty robisz??? I pytanie ostatnie: akrylowanie narożników, przed malowaniem czy po malowaniu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 09.11.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Pytanie do Rom-Kona jaka jest wydajność tej farby Forste tzn. z Twojej praktyki??? Jeśli planuję zostawić białe sufity (z gładzią) to dwukrotne malowanie tą farbą wystarczy, czy lepiej ją stosować jako podkład a warstwę wierzchnią zrobić inną farbą, jak ty robisz??? I pytanie ostatnie: akrylowanie narożników, przed malowaniem czy po malowaniu???? Trudno mi określić jaka wydajność przy malowaniu wałkiem ale natryskiem to po zepsuciu farby (dodaję trochę więcej wody) mam wydajność 10m2 z litra. Normalnie to około 8m2 z litra. Jeśli to ma być na gotowo to jednak dwie warstwy. Zresztą dopiero po malowaniu-gruntowaniu wychodzą różne babole i wtedy się je naprawia gotową masą z wiaderka. Zresztą po gruntowaniu robi się akryle w narożnikach więc siłą rzeczy trzeba malować 2x. I gdyby nie te wyprawki to agregatem można wymalować na jeden raz już na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 09.11.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Trudno mi określić jaka wydajność przy malowaniu wałkiem ale natryskiem to po zepsuciu farby (dodaję trochę więcej wody) mam wydajność 10m2 z litra. Normalnie to około 8m2 z litra. Jeśli to ma być na gotowo to jednak dwie warstwy. Zresztą dopiero po malowaniu-gruntowaniu wychodzą różne babole i wtedy się je naprawia gotową masą z wiaderka. Zresztą po gruntowaniu robi się akryle w narożnikach więc siłą rzeczy trzeba malować 2x. I gdyby nie te wyprawki to agregatem można wymalować na jeden raz już na gotowo. Jakoś ja nie czuje akrylowania po gruntowaniu. Bardziej czuje po pierwszym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 10.11.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Jakoś ja nie czuje akrylowania po gruntowaniu. Bardziej czuje po pierwszym malowaniu To gruntowanie to właściwie jest pierwszym malowaniem. Ale jak trzeba to można akrylować też przed malowaniem i gruntowaniem. Wystarczy narożnik dosyć mocno zmoczyć wodą i też idzie.... ale niestety gorzej niż na farbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 10.11.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Rom jeśli można zapytać jakich mas gotowych używasz do tych ostatecznych poprawek??? i w jaki sposób odpylasz powierzchnię gładzi przed malowaniem, może masz jakiś ciekawy sposób??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 13.11.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Rozumiem Rom-Kon że ta gotowa masa to tajemnica wykonawcy, ale mam inne pytanie: czy przed ostatecznymi poprawkami szlifujesz miejsca gdzie wyszły jakieś ubytki aby nie było tam farby, czy poprostu nakładasz gładź gotową na miejsce z farbą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 19.11.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 UWAGA DRAMAT !!! Nie róbcie tego w domu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 20.11.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 UWAGA DRAMAT !!! [ATTACH=CONFIG]338024[/ATTACH] Nie róbcie tego w domu!!! OOoo! Rafał ! Ty żyjesz? ...a właśnie. Pytał o Ciebie Inwestor z Wrocławia... powiedziałem mu że pewnie robisz na zmywaku w UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 20.11.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Rom jeśli można zapytać jakich mas gotowych używasz do tych ostatecznych poprawek??? i w jaki sposób odpylasz powierzchnię gładzi przed malowaniem, może masz jakiś ciekawy sposób??? Do ostatecznych poprawek używam akrylputza z wiaderka. Przed malowaniem odpylam po prostu miotłą. Żyrafa nie zostawia wiele pyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 20.11.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Rozumiem Rom-Kon że ta gotowa masa to tajemnica wykonawcy, ale mam inne pytanie: czy przed ostatecznymi poprawkami szlifujesz miejsca gdzie wyszły jakieś ubytki aby nie było tam farby, czy poprostu nakładasz gładź gotową na miejsce z farbą???? Nie ma potrzeby szlifować farby. Akrylputz daję bezpośrednio na farbę, szlifuję i zostawiam bez gruntowania. Na to bezpośrednio malowanie ostateczne - dekoracyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 20.11.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 OOoo! Rafał ! Ty żyjesz? ...a właśnie. Pytał o Ciebie Inwestor z Wrocławia... powiedziałem mu że pewnie robisz na zmywaku w UK No co Ty... ...ja ostatnio śmiałem się z Ciebie na składzie w Michałowie z Panią ekspedientką a tak po za tym karteczki wizytóweczki prima sort Jeszcze dowiedziałem się że gdzieś na Kątach Węgierskich robiłeś poddasze, mam zamiar osobiście na żywo zobaczyć Twoją jakość wykonania, może uda mi się zrobić zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.11.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 No co Ty... ...ja ostatnio śmiałem się z Ciebie na składzie w Michałowie z Panią ekspedientką a tak po za tym karteczki wizytóweczki prima sort Jeszcze dowiedziałem się że gdzieś na Kątach Węgierskich robiłeś poddasze, mam zamiar osobiście na żywo zobaczyć Twoją jakość wykonania, może uda mi się zrobić zdjęcie Jak będziesz u "Termaków" to pozdrów panią Basię i panią Agnieszkę. Bardzo miłe panie! ...a co do moich robót w okolicy to miałem dwie w Kątach, i po jednej w Legionowie, Michałowie-Grabina, Chotomowie i pod Serockiem. I wszystkie zaopatrywały się u "Termaków" Ech Rafał... gdybyś tak tą energię którą wkładasz w to by zaszkodzić innym spożytkował na polepszenie swojego bytu to byś w złocie chodził! ...i zdradzę Ci pewien sekret. Rozkładanie ulotek czy też wizytówek po hurtowniach nic nie daje. Możesz tony papieru rozłożyć a roboty nie znajdziesz. Na roboty wchodzi się z POLECENIA! A na polecenie trzeba sobie ZAPRACOWAĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 24.11.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Jak widać nie zasługujesz na polecenie. Tak po za tym, staraj się sznurkować gęściej ,wtedy pomysły z tekturką nie przyjdą Tobie więcej do głowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 24.11.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Tak dla pewności, żebyś wiedział na przyszłość.[ATTACH=CONFIG]338579[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.11.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Jak widać nie zasługujesz na polecenie.[ATTACH=CONFIG]338578[/ATTACH] Tak po za tym, staraj się sznurkować gęściej ,wtedy pomysły z tekturką nie przyjdą Tobie więcej do głowy;) Dziękuję Ci bardzo za reklamę. Gdybym to ja zamieścił tą reklamówkę to by mi zaraz bana dali A nie mogłeś większego wstawić? Telefon mało wyraźny... A co do tekturki to sam przyznaj że to dobry patent Gdy jest już podbitka i nie widać światła w szczelinie to może się zdarzyć że wełna zamknie szczelinę i nawet się nie zorientujesz. A kartonu (lepszy bi sztywniejszy od tektury) nie dociśniesz do desek. Karton jest też wysoce paroprzepuszczalny więc nie ogranicza przepływu pary. Karton i kawałki profili CD można stosować też przy trójkątach w dachach wielospadowych (tam gdzie kulawka łączy się z krawężnicą) czy też przy "przeskoku" wełny przez a raczej nad płatwią... To jak Rafał, kiedy zastosujesz to Flash też był "bardzo sceptyczny" jak czasem zastosowałem piankę a teraz sam poleca na uszczelnienie przepustów ...ale muszę się przyznać że ta tektura to nie jest do końca mój patent. Wymyślił to mój były Inwestor (bał się że szczelina się zamknie ale niepotrzebnie bo to była wełna skalna a więc sztywna) a ja tylko trochę dopracowałem to dodając profile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 26.11.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 TEKTURKA to najgłupszy pomysł jaki widziałem! W miejscu gdzie wełna powinna swobodnie oddawać wilgoć z poddasza, położyłeś karton który będzie zbierał całą wilgoć, nie chcę myśleć co może tam być za kilka lat...Mam nadzieję że nie uda się Tobie sprzedać nikomu tego durnego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 26.11.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 TEKTURKA to najgłupszy pomysł jaki widziałem! W miejscu gdzie wełna powinna swobodnie oddawać wilgoć z poddasza, położyłeś karton który będzie zbierał całą wilgoć, nie chcę myśleć co może tam być za kilka lat...Mam nadzieję że nie uda się Tobie sprzedać nikomu tego durnego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 26.11.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 UWAGA DRAMAT !!! [ATTACH=CONFIG]338024[/ATTACH] Nie róbcie tego w domu!!! Rafał użyłem delikatnego określenia. W każdym razie nie róbcie tego. Romuald nie podpinaj mnie pod swoją patologię nawet w cudzyslowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts