Rom-Kon 19.01.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Jeśli miałby Pan do wyboru Norgips lub BudMat to co by Pan wybrał ? Te profile u mnie są najłatwiej dostępne. Jeśli chodzi o płyty to mam do wyboru Norgips lub Siniat ? Które lepsze ? Jaka folia paroizolacyjna jest polecana ? Wybieram wełnę Isover Uni Mata Plus oraz Super Mata. Profile Norgips czy BudMat... żadna różnica. Nawet nie wiem czy to nie to samo bo Norgips to tylko marka a kto produkuje? Może Pruszyński? Nie wiem - nie przykładam do tego wagi. Płyty... wybrałbym Siniat - dawniej Nida, Lafrage. Ale Norgips też jest ok. Jeśli chodzi o wełnę to proszę sprawdzić jeszcze Ursę DF32. Folia paroizolacyjna... najlepsza Isover Stopair ale Marma z atestem też dobra. Byle nie "żółta" najtańsza bo ta nawet nie nadaje się do okrywania przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 19.01.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Rom-Kom mam prośbę abyś odniósł się do pytania , które zadałem tutaj.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245101-Ta%C5%9Bma-%C5%9Blizgowa-a-folia-paroizolacyjna-po%C5%82%C4%85czenie Odpowiedzi dałem tamtym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 19.01.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 "Taśmy ślizgowe - kiedyś stosowałem ale stwierdziłem że na małych poddaszach są zbędne. Tak samo jak teoria która mówi o nie przykręcaniu płyty do profila UD. Połączenie jednego z drugim to na bank problem ze zrywaniem akrylu w narożniku. Teraz taśmę separacyjną daję tylko by nie ubrudzić szpachlówką ściany jeśli jest już ściana zrobiona na gotowo - tynk cem wap bez szpachlowania." 1 w takim razie przykrecasz płyty do UD? Z twojej wypowiedzi wychodzi że przykrecenie do UD będzie skutkowało problemem z akrylem.2 jakiej konkretnie taśmy butylowej używasz3 płytę dosuwasz do samej ściany czy dajesz jakiś odstęp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 19.01.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 "Taśmy ślizgowe - kiedyś stosowałem ale stwierdziłem że na małych poddaszach są zbędne. Tak samo jak teoria która mówi o nie przykręcaniu płyty do profila UD. Połączenie jednego z drugim to na bank problem ze zrywaniem akrylu w narożniku. Teraz taśmę separacyjną daję tylko by nie ubrudzić szpachlówką ściany jeśli jest już ściana zrobiona na gotowo - tynk cem wap bez szpachlowania." 1 w takim razie przykrecasz płyty do UD? Z twojej wypowiedzi wychodzi że przykrecenie do UD będzie skutkowało problemem z akrylem. 2 jakiej konkretnie taśmy butylowej używasz 3 płytę dosuwasz do samej ściany czy dajesz jakiś odstęp? Taśma separacyjna i nie przykręcenie do profila UD powoduje że akryl w narozniku stale pęka. Ten system był może dobry jak spoiny robiło się na siatkach. Przy taśmach pełnych nie ma to sensu. Taśmy butylowej nie używam. Pod profil taśma akustyczna a folię przyklejam na coromix. Płytę docinam tak dokładnie jak się da a szczelinę wypełniam vario a na to taśmę flizelinową Na tak wykonane poddasze daję dożywotnią gwarancję. Co z takim poddaszem można zrobić widać filmiku który wczesniej zamiescilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 20.01.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ok. Dzięki.Taśma pełna to taśma fizelinowa czy np.tuff tape?Rozumiem, że płytę do płyty dosuwamy na styk.Natomiast płytę do ściany też na styk czy może zostawiamy szczelinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 20.01.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ok. Dzięki. Taśma pełna to taśma fizelinowa czy np.tuff tape? Rozumiem, że płytę do płyty dosuwamy na styk.Natomiast płytę do ściany też na styk czy może zostawiamy szczelinę? Taśmy pełne to wszystkie inne tylko nie siatka. Plyty dosuwam do ściany na styk a szczeliny wypełniam vario lub uniflotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 20.01.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Mam pytanie czy można ocieplać poddasze nieogrzewane w zimie ? Nic się z wełną nie stanie ?Oczywiscie jest szczelina wentylacyjna 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 20.01.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 ...my nie mamy zimowych przestojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 20.01.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Profile Norgips czy BudMat... żadna różnica. Nawet nie wiem czy to nie to samo bo Norgips to tylko marka a kto produkuje? Może Pruszyński? Nie wiem - nie przykładam do tego wagi. Płyty... wybrałbym Siniat - dawniej Nida, Lafrage. Ale Norgips też jest ok. Jeśli chodzi o wełnę to proszę sprawdzić jeszcze Ursę DF32. Folia paroizolacyjna... najlepsza Isover Stopair ale Marma z atestem też dobra. Byle nie "żółta" najtańsza bo ta nawet nie nadaje się do okrywania przed malowaniem. A folia paroizolacyjna aluminiowa czy może być czy to jakiś wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.01.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 A folia paroizolacyjna aluminiowa czy może być czy to jakiś wynalazek Ja uważam że jest to "wynalazek" ale inni mają inne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 21.01.2016 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jakimi wkrętami przykrecac wieszaki ES do krokwi ? Długosc i srednica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 21.01.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Jakimi wkrętami przykrecac wieszaki ES do krokwi ? Długosc i srednica. Ja u siebie ESy do krokwi przykręcałem wkrętami do drewna 4,5 x 50 mm takimi, jak tu http://sklep.intar.pl/produkty/10499_wkrety-wiertla/Produkt/45424_wkret-do-drewna-200szt-45x50-zolty-swvzv245050-gz , po dwa na wieszak. Fosfatowane też mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markopolos 21.01.2016 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 WitamJa z kolei mam pytanie o kolejność przykręcania płyt na poddaszu. Stelaże sufitu jak i skosu mam zamocowane na wieszakach typu es. W pierwszej kolejności powinienem przykręcać płyty na skosie czy też na suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 22.01.2016 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Czy pod profile UD30 dajecie taśme akustyczna ? Widziałem dwa sprzeczne ze sobą filmy. Na jednym była na drugim nie. Jak to powinno być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 22.01.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Czy pod profile UD30 dajecie taśme akustyczna ? Widziałem dwa sprzeczne ze sobą filmy. Na jednym była na drugim nie. Jak to powinno być ? Taśmę według producenta należy stosować zawsze i wszędzie! Czy jest sens czy go nie ma ale zawsze to dodatkowy pieniądz ze sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 22.01.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Witam Ja z kolei mam pytanie o kolejność przykręcania płyt na poddaszu. Stelaże sufitu jak i skosu mam zamocowane na wieszakach typu es. W pierwszej kolejności powinienem przykręcać płyty na skosie czy też na suficie? Bez znaczenia. Aby wygodniej było. A dla mnie wyhodniej zaczynać od sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 22.01.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Taśmę według producenta należy stosować zawsze i wszędzie! Czy jest sens czy go nie ma ale zawsze to dodatkowy pieniądz ze sprzedaży. Jakie ma Pan zdanie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.01.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Czy pod profile UD30 dajecie taśme akustyczna ? Widziałem dwa sprzeczne ze sobą filmy. Na jednym była na drugim nie. Jak to powinno być ? izolacje akustyczna przejmuje welna, wiec z tego pkt nie ma potrzeby. jednak ostatecznie wszystko uzaleznione jest od ukladu warstw izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.01.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Witam Ja z kolei mam pytanie o kolejność przykręcania płyt na poddaszu. Stelaże sufitu jak i skosu mam zamocowane na wieszakach typu es. W pierwszej kolejności powinienem przykręcać płyty na skosie czy też na suficie? skosy, sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kutzyki 23.01.2016 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Witam,bardzo proszę o radę- ocieplano u mnie poddasze, i po zabudowaniu płytami k-g , okna połaciowe wyglądają tak: Jak dla mnie, wygląda fatalnie, natomiast wykonawca twierdzi, że się 'czepiam' mało istotnych szczegółów, bo na to pójdzie siatka i gładź i wszystko będzie ok. Czy warto się upierać żeby to zostało poprawione?Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 25 Stycznia 2016 przez kutzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts