maciejtoya 15.02.2016 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Mam pytanie. Czy trzeba ocieplać ściankę szczytową lukarny od wewnątrz ? Widziałem, że niektóre osoby ocieplają styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DuzaGlowa 17.02.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam, O ile wysuwamy wieszak typu grzybek pod krokwią jeżeli pod krokwią mamy 15 cm wełny?Czy wysywamy go na 15 cm?Czy wysywamy go na 18 cm (15cm +3 cm profil) ? Szukałem i widziałem że są obie opcje stosowane na filmach instruktażowych i na forach. Która z nich jest lepsza. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 17.02.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 15 Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 17.02.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam, mam pytanie ocieplam poddasze 15 cm + 10cm roocwool 0,039 i planuję dać na ściany szczytowe oraz na ściany które wyjdą pod skosami od wewnątrz 10cm tej samej wełny i tutaj pojawia się pytanie gdyż dom nie jest ocieplony z zewnątrz a jak kiedyś ocieplę go z zewnątrz styropianem to będzie wyglądać tak: 10 cm styropianu, pustak 24 cm, 10 cm wełny, regips i czy nie będzie się nic nie działo tej ścianie ? czy tak się robi w ogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 17.02.2016 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam, O ile wysuwamy wieszak typu grzybek pod krokwią jeżeli pod krokwią mamy 15 cm wełny? Czy wysywamy go na 15 cm? Czy wysywamy go na 18 cm (15cm +3 cm profil) ? Szukałem i widziałem że są obie opcje stosowane na filmach instruktażowych i na forach. Która z nich jest lepsza. Z góry dziękuje. 15. Widziałeś i nie chcesz pokazac innym? pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 17.02.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam, mam pytanie ocieplam poddasze 15 cm + 10cm roocwool 0,039 i planuję dać na ściany szczytowe oraz na ściany które wyjdą pod skosami od wewnątrz 10cm tej samej wełny i tutaj pojawia się pytanie gdyż dom nie jest ocieplony z zewnątrz a jak kiedyś ocieplę go z zewnątrz styropianem to będzie wyglądać tak: 10 cm styropianu, pustak 24 cm, 10 cm wełny, regips i czy nie będzie się nic nie działo tej ścianie ? czy tak się robi w ogóle ? wełna / paroizolacja / plyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 17.02.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 dokładnie od wewnątrz wełna, folia paroizolacyjna i płyta a od zewnątrz styropian i mam rozumieć że jest ok nic się ze ścianą nie będzie działo bo wiadomo też musi oddychać ( chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.02.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Hej panowie fachowcy zbliża się czas ocieplenia i mam dylemat co zrobić z tymi trójkątami w narożach. Zastanawiam się czy nie zapianować i mieć spokój. Otwory są tak małe że kłopot nawat rękę tam włożyć. Jakość nie najlepsza bo z byle jakiego telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.02.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Pianka albo wełnę kawałkami na ścisło, na przyszłość dla innych takie rzeczy robi się razem z elewacją! Musisz wyciąć większą szczelinę między deską a styropianem minimum 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 22.02.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Pianka albo wełnę kawałkami na ścisło, na przyszłość dla innych takie rzeczy robi się razem z elewacją! Musisz wyciąć większą szczelinę między deską a styropianem minimum 3cm. I minimum tyle tam jest. Co do dostania się tam od zewnątrz to też o tym myślę ale wiele więcej miejsca na manipulowanie wełną czy styropianem to tam nie będzie. Też będzie rzeźbienie. Najlepiej najpewniej i najwygodniej to tam było to zrobić jeszcze nawet przed deskowaniem ale kto o tym dwa lata temu myślał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 22.02.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 I minimum tyle tam jest. Co do dostania się tam od zewnątrz to też o tym myślę ale wiele więcej miejsca na manipulowanie wełną czy styropianem to tam nie będzie. Też będzie rzeźbienie. Najlepiej najpewniej i najwygodniej to tam było to zrobić jeszcze nawet przed deskowaniem ale kto o tym dwa lata temu myślał Na zdjęciu wydaję się że jest mniej;) ale jak jest to ok. Widzicie na jakim etapie powinniśmy już myśleć o poddaszu;) Połączenie izolacji zewnętrznej ścian szczytowych z poddaszem też lepiej zrobić przed deskowaniem/membraną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 24.02.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Planuję w następnym etapie wykonać gładź na suficie w przyszłej łazience, problem tym że na ściance kolankowej na wysokości obmurowanej murłaty pojawiło się pęknięcie, w pokojach obklejałem ścianki kolankowe płytami i po problemie ale czy w łazience też kleić płyty (zielone) na ściankę kolankową biorąc pod uwagę że docelowo tam będą kafle, czy poprostu zostawić bez płyty a kafle przysłonią to pęknięcie? Czy ktoś spotkał się z tym że kafle popękały w obrębie ścianki kolankowej na skutek pracy murłaty??? Czy jest wogóle taka możliwość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 27.02.2016 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Dziś jeden z wykonawców dosłownie zwalił mnie z nóg. Poinformował mnie że oni to folię paraizolacyjną najpierw przypinają do płyty KG zszywkami a potem płytę z tą folią montują do stelaża. Normalnie mało nie usiadłem na posadce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 27.02.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Dziś jeden z wykonawców dosłownie zwalił mnie z nóg. Poinformował mnie że oni to folię paraizolacyjną najpierw przypinają do płyty KG zszywkami a potem płytę z tą folią montują do stelaża. Normalnie mało nie usiadłem na posadce. hehe, ale to ma głębszy sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 01.03.2016 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Planuję w następnym etapie wykonać gładź na suficie w przyszłej łazience, problem tym że na ściance kolankowej na wysokości obmurowanej murłaty pojawiło się pęknięcie, w pokojach obklejałem ścianki kolankowe płytami i po problemie ale czy w łazience też kleić płyty (zielone) na ściankę kolankową biorąc pod uwagę że docelowo tam będą kafle, czy poprostu zostawić bez płyty a kafle przysłonią to pęknięcie? Czy ktoś spotkał się z tym że kafle popękały w obrębie ścianki kolankowej na skutek pracy murłaty??? Czy jest wogóle taka możliwość??? Przyklej płyty i pomaluj folią w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 02.03.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 [h=1]KNAUF Narożnik wewnętrzny Sheetrock Las Vegas i zewnętrzny Knauf DALLAS[/h]Niedługo, mam przynajmniej taka nadzieje , zakończę walkę o poddasze. A może z poddaszem.I niedługo właśnie zacznę spoinowanie, czy szpachlowanie płyt.Płyty zamierzam łączyć taśmą Tuff Tape , natomiast rogi zewnętrzne i wewnętrzne mid flex. Przy okazji wizyty w sklepie, popularnie zwanym marketem budowlanym napatoczyłem się na narożniki knaufa.Nie powiem, sprawiają bardzo solidne wrażenie, jakby połączenie taśmy tuff tape z solidną wkładką aluminiowa. I tu moje pytanie, czy ktoś z szanownych Forumowiczów ma doświadczenie z tymi produktami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.03.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Bardzo dobry material i wyglada nie jak tasma tt tylko zwyklea popierowka i nie aluminim tylko ocynkowana blacha Ciekawy jestem kiedy zaczniecie uzywac zwyklych papierowek zamiast tt i medium lub original zamiast midflexa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 02.03.2016 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Czy ktoś z Was może powiedzieć jakie stosuje materiały od A do Z przy ociepleniu poddasza? Zacząłem weryfikować te dane z początku tego tematu ale zrzekłem się po X stronie. Moje drugie pytanie jest następujące - jak szybko po wylewce należy wprowadzać wełnę do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 03.03.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Jestem otwarty na wszelakie propozycje. Z twojej wypowiedzi można wywnioskować , że nie warto dopłacać do tuff tape i itp.Dlaczego? Jako laik, z podejściem ciągłego uczenia się, bardzo chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.03.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Bardzo dobry material i wyglada nie jak tasma tt tylko zwyklea popierowka i nie aluminim tylko ocynkowana blacha Ciekawy jestem kiedy zaczniecie uzywac zwyklych papierowek zamiast tt i medium lub original zamiast midflexa;) Zawodowcowi z wprawną ręką i dobrym okiem ten metal z reguły jest potrzebny jak nie powiem co. Natomiast amatorowi który to robi pierwszy raz może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts