Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplam poddasze - krotkie pytania...

denes

Recommended Posts

Witam, na 105m2 powierzchni do ocieplenia ile potrzeba wieszaków stelazy itp? pytanie do osób które ocieplały podbne powierzcnie i oczywiście nei musi byc dokładnei co do sztuki:)

Profile co 40? Wieszak 105x3.5 plus 20% dla krokwi co 80 cm lub plus 30% dla krokwi co 70cm.

Profil CD60 105x 3.5 plus 10%. Ud i łączniki wzdłużne trzeba wyliczyć samodzielnie.

• Odpowiedzi 12,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Witam Wszystkich.Ocieplam dom co prawda z zewnątrz ,ale zależy mi na zminimalizowaniu mostków termicznych więc chciałem podpytać czy taka ciąglość ocieplenia będzie odpowiednia ?Załączyłem zdjęcia z dodatkowymi opisami myślę ,że w miarę jasno to opisałem:) Proszę o sugestie.

http://images76.fotosik.pl/707/112a6188202cb07amed.jpg

http://images76.fotosik.pl/707/cd74a9b2af13ab33med.jpg

http://images78.fotosik.pl/707/f11f7d06aca1166amed.jpg

Edytowane przez krzychu85PL

• 2 weeks później...

Masz na myśli profil przyścienny UD? A gdy jest już zamocowany do ściany?

Co do taśmy to myślałem o takiej http://allegro.pl/tasma-dwustronna-pp-montazowa-do-folii-50mm-x-50m-i5181772264.html ale czy jest na tyle mocna by utrzymać folię przez jakiś czas zanim przykręci się płyty?

Edytowane przez Miszcz Jaszczonb

Masz na myśli profil przyścienny UD? A gdy jest już zamocowany do ściany?

Co do taśmy to myślałem o takiej http://allegro.pl/tasma-dwustronna-pp-montazowa-do-folii-50mm-x-50m-i5181772264.html ale czy jest na tyle mocna by utrzymać folię przez jakiś czas zanim przykręci się płyty?

Taśmy wywiń na ścianę, a po przykręceniu gk do stelarza odetnij jej nadmiar.

Witam,

Prosiłbym o informacje od specjalistów zabudowy poddasza - w jaki sposób wyliczacie powierzchnie skosów do wyceny i do rozliczenia ?

Miałem spotkania z dwoma firmami obydwie obmierzyły poddasze dalmierzami i po poprzygotowaniu wyceny różnice w powierzchni wynoszą 30 m2.

Jedna z firm twierdzi, że finalna wycena zależy od ilości położonej płyty G-K minus wszystkie ścinki.

Policzenie tego sprowadza się do wiedzy z matematyki z podstawówki, pole trójkąta, trapezu, rombu, prostokąta, kwadratu. 30m2 różnicy to sporo ale Ciebie powinna interesować cena za m2. Po wykonaniu prac powinniście razem przemierzyć całość i zapłacisz za wykonaną pracę. Dodatkowo dopytaj ile kosztuje montaż schodów strychowych, obróbka okien, ścianka kolankowa, folia paroizolacyjna. U mnie na budowie było chyba 5 fachowców. Ceny od 50 do 85zł za m2 (wyceny wełna + KG). Najdroższy np nie doliczał nic za w/w elementy.

Witam,

mam bardzo wysoki dach i nie wiem jak podejść do tematu ocieplania poddasza. Początkowo chciałem zamknąć klatkę schodową i ocieplić dach aż do szczytu. Fachowcy, którzy mają u mnie robić, doradzają jednak zamknięcie całego poddasza i ocieplenie tylko części użytkowej dachu. Jakie są wady i zalety każdego z rozwiązań, poza trochę wyższymi kosztami ogrzewania przy większej powierzchni?

• 2 weeks później...

Lada moment zabieram się za ocieplania poddasza...Mam kilka zapytań:

Dom z dachem dwuspadowym 45*, ocieplenie wełną drzewną Steico o grubości 40cm...

- sufit będzie opuszczony na jętkach o 25cm, powierzchnia największego sufitu prawie 25m2, między stelaż a jętki 25cm wełny drzewnej( dość ciężka), podwójne jętki, co 80cm....

Materiały wszystko RIGIPS.....wieszaki gr. 1mm, stelaże te grubsze, myślę również o podwójnym płytowaniu...

Czy może być na grzybkach, czy ruszt tylko wchodzi w grę krzyżowy?

Jak to wykonać poprawnie i porządnie....bez oszczędzania?

....aha gdzie można zakupić profile V???

Edytowane przez Hanss

Lada moment zabieram się za ocieplania poddasza...Mam kilka zapytań:

Dom z dachem dwuspadowym 45*, ocieplenie wełną drzewną Steico o grubości 40cm...

- sufit będzie opuszczony na jętkach o 25cm, powierzchnia największego sufitu prawie 25m2, między stelaż a jętki 25cm wełny drzewnej( dość ciężka), podwójne jętki, co 80cm....

Materiały wszystko RIGIPS.....wieszaki gr. 1mm, stelaże te grubsze, myślę również o podwójnym płytowaniu...

Czy może być na grzybkach, czy ruszt tylko wchodzi w grę krzyżowy?

Jak to wykonać poprawnie i porządnie....bez oszczędzania?

....aha gdzie można zakupić profile V???

Baustoff+Metall Color, Bydgoszcz, Kazimierza Pułaskiego 45