FlashBack 31.05.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Witam, na 105m2 powierzchni do ocieplenia ile potrzeba wieszaków stelazy itp? pytanie do osób które ocieplały podbne powierzcnie i oczywiście nei musi byc dokładnei co do sztuki:) Profile co 40? Wieszak 105x3.5 plus 20% dla krokwi co 80 cm lub plus 30% dla krokwi co 70cm. Profil CD60 105x 3.5 plus 10%. Ud i łączniki wzdłużne trzeba wyliczyć samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 01.06.2016 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Tak klasycznie co 40 cm dam ,to jest łączne pole już skosów z powierzchnią w poziomie (jętki) dlaczego 105 x3.5?? z allegro warto brać ?? na coś zwracać uwagę grubość wieszaka?? a i planuję 10cm pod krokwie a one idą w miarę równo więc chyba 20cm wieszak będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 26.06.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Witam Wszystkich.Ocieplam dom co prawda z zewnątrz ,ale zależy mi na zminimalizowaniu mostków termicznych więc chciałem podpytać czy taka ciąglość ocieplenia będzie odpowiednia ?Załączyłem zdjęcia z dodatkowymi opisami myślę ,że w miarę jasno to opisałem:) Proszę o sugestie.http://images76.fotosik.pl/707/112a6188202cb07amed.jpghttp://images76.fotosik.pl/707/cd74a9b2af13ab33med.jpghttp://images78.fotosik.pl/707/f11f7d06aca1166amed.jpg Edytowane 26 Czerwca 2016 przez krzychu85PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 07.07.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Mam pytanie odnośnie przyklejania folii paroizolacyjnej do profili sufitu podwieszanego na poddaszu. Jakiej dwustronnej taśmy najlepiej użyć aby ta folia trzymała się stelaża i nie spadła?Jakiej taśmy użyć do klejenia folii na brzegach do ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.07.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Na brzegach ścian podwijasz pod profil uprzednio wysmarowany uszczelniaczem np: poliuretanem. Edytowane 7 Lipca 2016 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 07.07.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Masz na myśli profil przyścienny UD? A gdy jest już zamocowany do ściany? Co do taśmy to myślałem o takiej http://allegro.pl/tasma-dwustronna-pp-montazowa-do-folii-50mm-x-50m-i5181772264.html ale czy jest na tyle mocna by utrzymać folię przez jakiś czas zanim przykręci się płyty? Edytowane 7 Lipca 2016 przez Miszcz Jaszczonb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.07.2016 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Masz na myśli profil przyścienny UD? A gdy jest już zamocowany do ściany? Co do taśmy to myślałem o takiej http://allegro.pl/tasma-dwustronna-pp-montazowa-do-folii-50mm-x-50m-i5181772264.html ale czy jest na tyle mocna by utrzymać folię przez jakiś czas zanim przykręci się płyty? Taśmy wywiń na ścianę, a po przykręceniu gk do stelarza odetnij jej nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszcz Jaszczonb 08.07.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 No taki miałem zamiar, tylko zawiniętą folię chciałem przykleić do ściany taśmą butylową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.07.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 (edytowane) U mnie na brzegach wygląda tak: Pas foli paroszczelnej do sciany jest przyklejony takim klejem. http://www.isover.pl/produkty/vario-doublefit Edytowane 8 Lipca 2016 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_Marta 11.07.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Witam, zaraz zabieram się za ocieplanie poddasza, czym zabezpieczyć szczelinę wentylacyjną przed owadami i innym robactwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 11.07.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Najprościej to siatkę przy robieniu ocieplenia na zewnątrz dać nieco dłuższą i wywinąć pod deski lub kupić moskitierę na metry i zrobić podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fox503 14.07.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Witam, Prosiłbym o informacje od specjalistów zabudowy poddasza - w jaki sposób wyliczacie powierzchnie skosów do wyceny i do rozliczenia ? Miałem spotkania z dwoma firmami obydwie obmierzyły poddasze dalmierzami i po poprzygotowaniu wyceny różnice w powierzchni wynoszą 30 m2. Jedna z firm twierdzi, że finalna wycena zależy od ilości położonej płyty G-K minus wszystkie ścinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 14.07.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Policzenie tego sprowadza się do wiedzy z matematyki z podstawówki, pole trójkąta, trapezu, rombu, prostokąta, kwadratu. 30m2 różnicy to sporo ale Ciebie powinna interesować cena za m2. Po wykonaniu prac powinniście razem przemierzyć całość i zapłacisz za wykonaną pracę. Dodatkowo dopytaj ile kosztuje montaż schodów strychowych, obróbka okien, ścianka kolankowa, folia paroizolacyjna. U mnie na budowie było chyba 5 fachowców. Ceny od 50 do 85zł za m2 (wyceny wełna + KG). Najdroższy np nie doliczał nic za w/w elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizi 17.07.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Witam, mam bardzo wysoki dach i nie wiem jak podejść do tematu ocieplania poddasza. Początkowo chciałem zamknąć klatkę schodową i ocieplić dach aż do szczytu. Fachowcy, którzy mają u mnie robić, doradzają jednak zamknięcie całego poddasza i ocieplenie tylko części użytkowej dachu. Jakie są wady i zalety każdego z rozwiązań, poza trochę wyższymi kosztami ogrzewania przy większej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.07.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Będzie Ci łatwiej ogrzać powierzchnię o mniejszej kubaturze.Na Twoim miejscu posłuchałbym fachowców. Plus tego rozwiązania to niższy koszt inwestycyjny, niższe rachunki za ogrzewanie. Najważniejsze by fachowcy nie dali ciała przy ocieplaniu poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 17.07.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 U mnie na brzegach wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]360317[/ATTACH] Pas foli paroszczelnej do sciany jest przyklejony takim klejem. http://www.isover.pl/produkty/vario-doublefit ta folia na ścianie jest potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 17.07.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Jak chcesz zapewnić jak najwyższą paroszczelność izolacji to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 31.07.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 (edytowane) Lada moment zabieram się za ocieplania poddasza...Mam kilka zapytań:Dom z dachem dwuspadowym 45*, ocieplenie wełną drzewną Steico o grubości 40cm...- sufit będzie opuszczony na jętkach o 25cm, powierzchnia największego sufitu prawie 25m2, między stelaż a jętki 25cm wełny drzewnej( dość ciężka), podwójne jętki, co 80cm....Materiały wszystko RIGIPS.....wieszaki gr. 1mm, stelaże te grubsze, myślę również o podwójnym płytowaniu...Czy może być na grzybkach, czy ruszt tylko wchodzi w grę krzyżowy?Jak to wykonać poprawnie i porządnie....bez oszczędzania?....aha gdzie można zakupić profile V??? Edytowane 31 Lipca 2016 przez Hanss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 06.08.2016 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Lada moment zabieram się za ocieplania poddasza...Mam kilka zapytań: Dom z dachem dwuspadowym 45*, ocieplenie wełną drzewną Steico o grubości 40cm... - sufit będzie opuszczony na jętkach o 25cm, powierzchnia największego sufitu prawie 25m2, między stelaż a jętki 25cm wełny drzewnej( dość ciężka), podwójne jętki, co 80cm.... Materiały wszystko RIGIPS.....wieszaki gr. 1mm, stelaże te grubsze, myślę również o podwójnym płytowaniu... Czy może być na grzybkach, czy ruszt tylko wchodzi w grę krzyżowy? Jak to wykonać poprawnie i porządnie....bez oszczędzania? ....aha gdzie można zakupić profile V??? Baustoff+Metall Color, Bydgoszcz, Kazimierza Pułaskiego 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 07.08.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Gin dawno Cię nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts