tacim 05.08.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 szukam majstra szukam i dupa nie ma już nie moge słuchać "Panie oczywiście, że ocieplam kiedyś na zachodzie to robiłem" a gostek kafelkarz z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 cześć Mam pytanie czy szpachlowac tylko łączenia płyt i wkręty? czy całą płytę? słyszłem różne opinie Jak robisz to pierwszy raz to szpachluj cale. Wpierw wyspoinowac tylko krawedzie i styki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 szukam majstra szukam i dupa nie ma już nie moge słuchać "Panie oczywiście, że ocieplam kiedyś na zachodzie to robiłem" a gostek kafelkarz z polecenia to ja chetnie wykafelkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 05.08.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 robi mi ekipaponoć jak zaszpachlujesz całei mocniej przytrzesz to w tych miejscach przy malowaniu farba odchodzi od wałka??to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 robi mi ekipa ponoć jak zaszpachlujesz całei mocniej przytrzesz to w tych miejscach przy malowaniu farba odchodzi od wałka?? to prawda? dobre sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 05.08.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 moim zdaniem po zagruntowaniu powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 moim zdaniem po zagruntowaniu powinno być okgruntowaniu aaa ta bedzie o`k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 05.08.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ?nie gruntowałeś płyty GK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 05.08.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ? nie gruntowałeś płyty GK? Przed czy po szpachlowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 05.08.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 05.08.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Następująca sytuacja - wysokość krokiew 20cm, wysokość jętek 18cm.Czy dając wełnę między krokwie-jętki ROCKWOLL-TOPROCK - dać 18cm grubości czy 16 uzyskując na skosie odpowiednio szczelinę 2 lub 4cm .Na jętki jako podłogę nieużywanego/nieogrzewanego stryszku chcę położyć deski zachowując miedzy nimi szczeliny - tu w jednym wariancie wełna dochodziłaby do podłogi, w drugim byłoby 2 cm przestrzenii... pozdrawiamPawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 05.08.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 czytam i nie znalazłem w efekcie końcowym co daje się między murłatę a membranę. Kumpel mówi, że u niego normalnie wełna wychodzi na zewnątrz i podbitka ją zakryła dziwne co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Następująca sytuacja - wysokość krokiew 20cm, wysokość jętek 18cm. Czy dając wełnę między krokwie-jętki ROCKWOLL-TOPROCK - dać 18cm grubości czy 16 uzyskując na skosie odpowiednio szczelinę 2 lub 4cm . Na jętki jako podłogę nieużywanego/nieogrzewanego stryszku chcę położyć deski zachowując miedzy nimi szczeliny - tu w jednym wariancie wełna dochodziłaby do podłogi, w drugim byłoby 2 cm przestrzenii... pozdrawiam Pawlok A jakie mamy krycie wstepne bo nie pamietam Dla deskowanego to juz 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 05.08.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 A jakie mamy krycie wstepne bo nie pamietam Dla deskowanego to juz 4. Ups..oczywiście pełne deskowanie .właśnie wróciem z budowy optycznie 2 cm to jednak mała szczelina wentylacyjna... Czyli lepiej pójśc jednak w 4 cm? pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 05.08.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Szczelina jej przekroj i droznosc jest tylko i wylacznie bajerem. J esli nie bedzie ona miala zapewnionego przeplywu powietrza wlotem od strony okapu i wylotu w kalenicy lub przy stryszkach nieocieplanych przez otwory wentylacyjne (pierwsze bardziej korzystne). Dlatego trzeba miec oko na dekarzy, ociepleniowcow i podbitkowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 06.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Kleję folię paroszczelną do ścieżnicy okna dachowego taśmą butylową. I nie bardzo chce się trzymać, odkleja się. Czy to może być kwestia osłabienia przyczepności z powodu pylenia wełny? Jakość taśmy? zakurzona folia? folia delta reflexwełna isovertaśma butyltec z http://folnet.pl/do/item/10-111_6/Butyltec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Kleję folię paroszczelną do ścieżnicy okna dachowego taśmą butylową. I nie bardzo chce się trzymać, odkleja się. Czy to może być kwestia osłabienia przyczepności z powodu pylenia wełny? Jakość taśmy? zakurzona folia? folia delta reflex wełna isover taśma butyltec z http://folnet.pl/do/item/10-111_6/Butyltec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 06.08.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 chyba myśl przewodnia gdzieś umknęła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.08.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 1. Jak wiekszosc - zszywkami2. Klejem uszczelniajacym3.tylko wywinac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.08.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 4. uszczelniaczem dekarskim (potocznie zwanym silikonem dekarskim) wspomagając się zszywkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts