JACUŚ1719504074 20.11.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 rom-kom super pomysl z tym albumem, nic tak sprawy nie wyklaruje ,jak seria zdjec. A moze tak jeszcze albumik, z laczenia sufitu z sciana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danieliania 24.11.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Mam pytannie do ekspertow:)). Musze zamknac szczeline pomiedzy murlata a dachem na zime (dom w stanie surowym zamknietym), bo zakladam alarm i nie chcialbym zeby jakies ptaki czy inne zwierzaki mi tam wchodzily i mam dwie metody do wyboru. Pierwsza to plyta OSB polozona pod katem pomiedzy sciana a dachem - tani sposob (material okolo 1000zl i mozna wykonac samemu) ale nie jestem pewien czy jest to dobre rozwiazanie w koncu to tylko plyta drewniana i boje sie ze nie bedzie dobra na dluzsza mete po za tym nie bedzie tak ciepla jak styropian i to miejsce bedzie najchlodniejszym z calego ocieplenia domu. Druga metoda to styropian klejony do sciany wysoki az do dachu zakrywajacy cala szczeline, no i to rozwiazanie kosztuje z robocina okolo 4000zl ale wiadomo ze jest stosowane i pewne. Ktos moze cos doradzic?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woliro 24.11.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 czy można dodać styropian między profile CD po wykonaniu ocieplenia wełną a przed przyklejeniem paroizolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 24.11.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 czy można dodać styropian między profile CD po wykonaniu ocieplenia wełną a przed przyklejeniem paroizolacji? unikaj takich dociepleń bo to raz ze jest niebezpieczne bo całe poddasze moze pojsc z dymem jak i ciezko jest wsadzić styropian w kazdą szczelinke. Kup wełnę i nie świruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.11.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 czy można dodać styropian między profile CD po wykonaniu ocieplenia wełną a przed przyklejeniem paroizolacji? w celu? pozbycia się odpadów, resztek z jednoczesnym jako takim wykorzystaniem (przy niemałym nakładzie pracy własnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.11.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 czy można dodać styropian między profile CD po wykonaniu ocieplenia wełną a przed przyklejeniem paroizolacji? unikaj takich dociepleń bo to raz ze jest niebezpieczne bo całe poddasze moze pojsc z dymem jak i ciezko jest wsadzić styropian w kazdą szczelinke. Kup wełnę i nie świruj no bez przesady, samo zastosowanie styropianu nie powoduje samozapłonu przecież może folii paroizolacyjnej i drewna konstrukcyjnego też nie można bo całe poddasze pójdzie z dymem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 24.11.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 a kto mowi o samozapłonie? A zwarcie instalacji elektrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.11.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 a czy woliro coś wspomniał o instalacji elektrycznej, czy tylko zgadujesz ze ona tam jest, bez peszli czy rurek ochronnych i dokładnie w warstwie styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.11.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 wyobraźnia ludzka (a forumowa to wogóle) nie zna granic no i od razu, śmieci a o ged-machinie forumowej nie słyszałeś? ta ze śmieci styropianowych surowiec budowlany robi, no ale nie ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woliro 24.11.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 dziękuję za szeroki odzew (instalacja elektryczna jest zrobiona dobrze) temat mi się urodził gdyż zaobserwowałem, że po zamontowaniu drugiej warstwy ocieplenia i dociśnięciu jej profilami powstała wolna przestrzeń (na wysokość profila CD) pomiedzy wełną a płytą gips-karton. więc pomyślałem, że można ją czymś wypełnić (nie śmieciami) i to tyle (być może jest to przerost formy nad treścią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.11.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 a czy woliro coś wspomniał o instalacji elektrycznej, czy tylko zgadujesz ze ona tam jest, bez peszli czy rurek ochronnych i dokładnie w warstwie styropianu? a peszle albo rurki t niby sa niepalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 25.11.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mam prośbę do znawców.Układam i warstwę ocieplenia między krokwiami (wasze posty były dla mnie nieocenione) i zastanawiam się jak wybrnąć z sytuacji, gdy pod skosem klatki schodowej (zatem wysoko), mam ukryć rury spiro z instalacji wentylacyjnej.Wiem, wiem, że mam zrobić sufit podwieszany. Nurtuje mnie pytanie - Gdzie położyć drugą warstwę wełny? Zaraz pod pierwszą na stelażu, a pod nim budować kolejny stelaż dla sufitu podwieszanego? Czy od razu zrobić niższy stelaż (ok. 50 cm niżej), rozłożyć rury spiro i na tym niższym stelażu położyć wełnę? Była już kiedyś rozmowa na ten temat, ale przyznam, że nie "złapałam" o co chodzi. Proszę o wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 25.11.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Baaaaaaaaardzo dziękuję. Jutro zaczynamy "skakać" po rusztowaniu Niedobrze mi na samą myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nakoto 26.11.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam Dajcie Prosze znac ile byscie powiedzieli za wymierzenie i przykrecenie samych profili CD60 i sciennych za m2skosy+ okna połaciowe tylko to mi ekipa robila i niewiem za bardzo jak to policzyc za m2 Bardzo Prosze o sensowna odpowiedz jak to policzyc - sprawe mam pilna aha i Dzieki za cenne porady w temacie ;o) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 26.11.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 mysle ze 2/3 tego co chcieli z płytowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad1de 27.11.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 witam moze to banalne pytanie ale jak najlepiej wyznaczyć linie zabudowy do profilu 30 przyściennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 28.11.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 witam moze to banalne pytanie ale jak najlepiej wyznaczyć linie zabudowy do profilu 30 przyściennego zdekoduj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad1de 28.11.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 w jaki sposób przymocować profile ud 30 żeby było równo po obu stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 28.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 musisz zaopatrzyc sie w narzędzia typu szlauchwaga albo laser. od sufitu nigny bym nie meirzył bo nie sa równe. Skosy to inna bajka i nie bede zdradzał tu swojego know how Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 28.11.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 i to jest właśnie problem... więźba krzywa a poddasze ma być proste! najpierw wyznacz sufit... ma być prostokąt ...później jeden skos... i ten skos trzeba w sposób "matematyczny" przenieść na drugą stronę... no i czasem kicha... owszem sufit prostokątny ale skos trapez albo i jedno i drugie prostokąt ale ścianka kolankowa w trapezie a wtedy wybierasz co ma być krzywe... można zresztą wszystko wyprostować... oczywiście kosztem powierzchni... ...i za to nam płacicie Szanowni Inwestorzy by takich dylematów nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts