katerhasser 02.04.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 pytanie do fachowców - kominkarzy: czy ma prawo czuć jakimś "sztucznym smrodem" z rozprowadzenia ciepłego powietrza jak się dobrze napali w kominku? Mój wykonawca zapewniał mnie, że po paru razach zapach zniknie, bo muszą się "przepalić" te różne materiały.Ale ja mam wątpliwości, bo ile może śmierdzieć? przecież te materiały chyba są dostosowane do wysokich temperatur...To nie śmierdzi już wkład - ten zapach faktycznie był do jakichś 3-4 paleń. Teraz smród jest dystrybuowany dgp i się boję czy to normalne i z czasem w końcu zniknie czy też jest jakiś błąd w dgp (gdzie?) i coś się zmaży, mimo, że nie powinno?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.04.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Może to kurz sie przypala ? Pisano o tym na forum...niektórzy dlatego nie robia dgp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 02.04.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mój zdum mówił, że kiedyś wezano go do takiego przypadku i stwierdził, że fachowcy obudowali wkład i dali między obudowę a wkład wełnę mineralną i ona śmierdziała. Może też masz wełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 02.04.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 mi po około 10 paleniach zanikł smrodek który określiłbym jako techniczny. teraz nic nie czuć. mam wełnę mineralną firerock i nie ona była źródłem zapachu ale raczej sam wkład jaką masz temperaturę powietrza w DGP ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 03.04.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 czy temperatura w DGP może miec jakieś istotne znaczenie?U mnie jak zdrowo napalę też powstaje taki specyficzny zapach i jest tylko wtedy kiedy w palenisku jest naprawde wysoka temperatura. Czy złe zaizolowanie obudowy może w tym przypadku mieć znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 04.04.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 no właśnie smrodek jest od pewnego momentu - jak już dobrze się napali. czyli musi się coś przypiekać ale co i gdzie to może być?są tu jacyś kominkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts