Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

posadzka z miksokreta

Recommended Posts

Mam pytanie czy wykonaną miksokretem posadzkę należy podlewać wodą i ew.przez ile dni.

dziękuję

Dokladnie zgadzam sie z przedmowca. Ja wylewalem 12.03 i tylko podlalem ja delikatnie raz po trzech dniach. Prosze zwrocic uwage na szyby w budynku jesli sa zaparowane to wilgoci jest wystarczajaco duzo.

Pozdrawiam z malowniczego Ustronia !

tylko problem tkwi w tym że nie ma okien,i nie wiem czy jego wilgotność będzie odpowiednia :(

pozdrawiam

Nie chcialbym odradzac tej wylewki, ale uwazam ze wylanie jej przy otwartym budynku jest zlym pomyslem. Moj wylewkarz kazal mi nie otwierac okien przez trzy dni od wylania. Dodam ze wylewalem z miksokreta. Moze tradycyjne wylewki nie wymagaja tak surowego podejscia.

... w tej chwili to zgłupiałem. :wink:

polewac nie musiałbys - gdybys zaraz po ułozeniu posadzki nakrył jastrych folia ...

z tym, ze jak ułozyłes jastrych kilka dni temu /domyslam sie ze ułozyłes juz ?/

to polewanie w tej chwili pomoze temu jastrychowi tyle - co umarłemu kadzidło ... a wrecz jest juz szkodliwe

tak wiec - nie zgłupiałes ... kazdy z dyskutantów moze miec racje

zaraz po ułozeniu - tak

po kilku dniach - nie

My wylewaliśmy w sierpniu, przez 3 dni nie wchodziliśmy do domku, wylewka jest OK. Nie przejmuj się tylko jak po kilku dniach będziecie mieli wrażenie, że na rogach "można się bujać". My byliśmy przerażeni, że coś zostało "skopane" choć wykonawca twierdził, że wszystko jest OK. Po kilku tygodniach wszystko się ułożyło.