kofi 20.04.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A ja dość często korzystam z 1/2 wsadu.Zwykle chodzi pełna po brzegi wieczorem, ale jak nie jemy obiadu w domu - to daję 1/2, bo wiem, że nie mam co czekać do następnego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmena 20.04.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Nie korzystam z funkcji 1/2 wsadu. Tak naprawde to regularnie korzystam z programu Eco 50st. i raz na 2 lata z mycia wstepnego. Zmywarke mam niestety 45 cm. Talerze i szklanki mieszcza sie bez problemu, ale musze sie solidnie naglowkowac aby upchnac garnek, paletnie, miske po surowce, a jak jeszcze dojda blachy po pieczeniu czy elementy robota kuchennego to nie ma szans aby to wszystko weszlo.Nie zgadzam sie z opiniami "was jest tylko dwoje to 45 cm wam wystarczy". Jesli "was jest czworo" to tak naprawde do zmywania dochodzia tylko talerze i kubki, ktorych zmieszczenie w zmywarce malej nie jest problemem. Nie ma znaczenia czy rodzina jest 2 czy 4 osobowa. Kazda potrzebuje garnka na zupe, paletni do kotleta i misek na mizerie - a upchniecie tego wszystkiego to juz jest gimnastyka.Na podstawie doswiadczen mojej, 3 osobowej rodziny - zmywanie codziennie, gotowanie codziennie, pieczenie ciast co 3, 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.05.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 A możecie mi doradzić jaką markę raczej omijać?? Jaką polecacie??Jest tego od cholery....ciężko to wybrać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 04.05.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 od trzech tygodni mam w 60 Whirpoola i jestem zadowolona. Nie wyobrażam sobie 45 a jest nas tylko 2. Upchać gary i blachy z ciast w 45 to musi być sztuka. Zastanawialiśmy się nad Boshem lub Simensem ale to podobno jedna firma tyle że opakowania różne a w Simensie trochę elektroniki więcej. Zdecydowaliśmy się na Whirpoola między innymi z powodu 1/2 wsadu, drugie to to że znajomi bardzo chwalili a mają już ładnych parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 04.05.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 ciekawy wątekja tez bardzo byłam nastawiona na 1/2 wkładu, ale z postów i krótkiego doświadczenia w użytkowaniu dochodzę do wniosku, że to tylko bajeru mnie rodzina 2+ 1(małe) i za każdym razem jak obiad jest w domu to zmywarka jest pełna, a że gotuję co drugi dzień to zmywarka też chodzi raz na dwa dnidruga sprawa to rozmiar - cały czas byłam nastawiona na 45-tkę, bo kuchnia mała, jakoś tak wyszło, że jest 60-tka i nie wyobrażam sobie inaczej - nie wiem gdzie bym pomieściła te poobiadowe gary!żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 08.05.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Moja zmywarka 60cm do zabudowy została przy montażu dodatkowo wyciszona przez położenie kawałka ficu 150x60cm, grub. 4mm.Góra i tył.Dobre wyniki - polecam.Nie daje się natomiast wyciszyć bulgotanie w zlewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciachoo 08.05.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Mam Boscha w zabudowie 45 cm od 8 lat i na razie zero problemów (modelu nie pamiętam) Gdy byłem kawalerem to musiałem 3 "dni" zbierac pełny wsad (bo nie bylo funkcji 1/2 wsadu) Teraz jest nas 2+1 i 45 jest ZA MALA. Do nowego domu kupimy 60 Siemensa. Aha - potwierdzam 2 temperatury wystarczają - 50 stopni jako podstawowa plus 65 (lub 70) do mocno zabrudzonych naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 05.11.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Używam zmywarki 9 miesięcy- 60cm i tylko raz użyłam 1/2 wkładu. Ważniejsze jest to aby wybrać klasę AAA i jak najcichszą, przy mojej 45 db. można spać. No i warto poszperać po sklepach internetowych, ja moją kupiłam o 1000 zł taniej niż była w MediaM, 700 zł taniej niż Euro AGD, no i żeby miała program prania 70 lub 75 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villemo1656 02.07.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 chce kupic zmywarke do zabudowy boscha z panelem szerokosc 60. slecze nad internetem juz od godziny i nie moge znalezc ze wsadem 1/2, w tych tanczych jest ale w tych drozszych (ok 2000zl-z symbolem "M" w srodku) nie ma czy drozsze sa bardziej inteligentne i rozrozniaja wielkosc wsadu? w domu na razie jest nas dwoje, nie chce zbierac garow z 5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 02.07.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 niestey nie są tak inteligentne-ale 1/2 wsadu to nie jest standard. Nie każdy potrzebuje tej funkcji i tyle. To opcja dla oszczędnych a zatem paradoksalnie występuje często w tańszych modelach. Ps-widziałaś u kogoś zmywarkę boscha-nawet wysokie modele? odwiedź i poproś o włączenie-dla mnie ten hałas był nie do wytrzymania:( ale ja rozglądałam się za zmywarką rok temu i mogło się trochę zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villemo1656 03.07.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 bardzo dziekuje za odpowiedz, wiekszosc ludzi wlasnie poleca boscha, model ktory wybralam: BOSCH SGI 55M45 EU link: http://www.ceneo.pl/;015347991-10.htm#productOpinions ma 47dB, pisza ze w miare cicho chodzi, a jak jeszcze sie zaprogramuje na noc to bedzie lala pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 03.07.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam, może nie dokładnie na temat połowy wsadu, ale głośności bosha mam 60cm zabudowaną i jest naprawdę cicha, na pewno cichsza niż może odrobinę starsze zmywarki różnych marek u znajomych, spokojnie można ją włączyć w nocy (ma opóźnienie 3, 6 i chyba 9 godzin) i nawet w niewielkim mieszkaniu naprawdę nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 03.07.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 a ja kupilem,na razie czekam na odbior ten model...:Zmywarka Do Zabudowy SIEMENS SE 66 T 373 EUSpecjalnie biore te funkcje oraz variospeed bo znam swoje potrzeby,chcemy miec drozsza ale praktyczniejsza zmywarke.Przetestowalem 2 Bosche,teraz Siemensa,zobaczymy jak ten Niemiec sie sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 04.07.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Mama Boscha z opcją 1/2 wsadu i dwie uwagi: na pewno nie jest głośna i na pewno teraz zamiast 1/2 wsadu kupiłbym z dodatkowym programem do mycia garów (takim na 70 stopni). Bosch rewelacyjnie suszy - nie jest to moja pierwsza mywara ale pierwsza w której naczyń nie muszę po myciu wycierać. Kupiłęm z opcją 1/2 wsadu bo mam szambo, ale wydaje mi się że nie był to najlepszy pomysł - raptem raz udało mi się umyć połową załadunku - aha upewnij się w którym koszu myje się naczynia przy 1/2 wsadu - nie wszystko CI się może zmieścić (chodzi mi o wymiary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 05.07.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 prośba-jak piszecie o głośności to napiszcie symbol modelu-bez tego to info jest bezwartościowe.czy bosch ma model sgv45M83 ?-taki opis znalazłem w mediamarkt, a na stronie boscha jest model sgv45m53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 05.07.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Mam BOSCH zabudowany panel 55M45 EU uzytkuje od 2 tygodni i uwazam że model godny polecenia, praca bardzo cicha, narazie domywa wszystko, suszy rewelacyjnie. Nie ma opcji 1/2 wsadu choć też sie nad nią zastanawiałem, teraz wiem że nie jest to opcja niezędna bo wbrew pozorom zmywarka zapelnia się dośc szybko tylko trzeba mieć dużo naczyń na wyposazeniu kuchni a poza tym ta opcja nie oznacza, że zużycie energi i wody jest 2x mniejsze gdzieś czytałem że oszczędność wynosi 2-3 litry gdy normalny cykl żużywa ok. 11-14 l poprostu nowe modele są coraz oszczędniejsze i to chyba tłumaczy brak tej opcji w droższych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neck 07.07.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witam. Jestem na kupnie zmywarki Elektrolux ESL 66020. Zmywarka nie ma fukncji 1/2 wsadu ma za to program auto. Wydaje mi się, że to prawie to samo i że program auto poradzi sobie spokojnie z załadowanym tylko górnym lub dolnym koszem (naczyń do mycia będziemy mieć raczej mało). Jeśli jestem w błędzie proszę mnie wyprowadzić na prostą drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annacyrana 11.09.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Jest to bardzo przydatna funkcja. Ja sobie ją bardzo polecam. Tak jak i program do szybkiego 30minutowego mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirbek 11.09.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Tąńsze modele mają funkcje 1/2 wsadu droższe auto,przy wyborze najlepiej kierować się gwarancją im dłuższa tym lepiej czasami są promocje i daja na 5 lat , a w dobie globalizacji i oszczędzania na wszystkim każda może się popsuć bez względu na markę .Ja mam Elektroluxa, 3 rok i jeszcze działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arsamandi83 11.09.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Czy jest różnica w natrysku wody, bo niektóre posiadają natrysk z góry i z dołu, a niektóre tylko jednej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts