Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

orzesz k...wa.

pi0tr

Recommended Posts

no dzisiaj to już szlag mnie trafił.

czekam sobie spokojnie na pozw. na budowe (kwity skompletowane w starostwie) a tu dzisiaj dostaje inf. ze moja działka jest w strefie ochrony archeologicznej (z planu miejscowego nie wynikało to to!!!!) i że musze badan ia wykonać. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

musiałem zapakowac sie w samochod, odwiedzic muzeum w GDAnsku i poprosic o opinie archeologiczna (jakies 1,5 tyg) i wykonac badania - pewnie kolejny tydzien :evil: :evil:

a ekipa umówiona na 15 maja. no jest szansa że sie wyrobię:)

mielenie w gównie

to tyle!!!

k..wa

uuups przepraszam za słownictwo ale mi lepiej...

no dzisiaj to już szlag mnie trafił.

czekam sobie spokojnie na pozw. na budowe (kwity skompletowane w starostwie) a tu dzisiaj dostaje inf. ze moja działka jest w strefie ochrony archeologicznej (z planu miejscowego nie wynikało to to!!!!) i że musze badan ia wykonać. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

musiałem zapakowac sie w samochod, odwiedzic muzeum w GDAnsku i poprosic o opinie archeologiczna (jakies 1,5 tyg) i wykonac badania - pewnie kolejny tydzien :evil: :evil:

a ekipa umówiona na 15 maja. no jest szansa że sie wyrobię:)

...

Nie przejmuj się, my też przez to przechodziliśmy, aczkolwiek u nas okazało się, że nie trzeba robić wykopów, skończyło się na opinii, Jeśli poszukujesz archeologów do wykopów, służę namiarami :)

Sie ciesz , ze starej chaty nie remontujesz, bo jak Ci konserwator powie, ze na powale mozesz miec poilichromie po Mieszku Starym, to za Twoja kase odkrywke bedą robić przez 2 lata a potem jeszcze ze zlosci archeologa przyslą , zeby fundamenty sprawdzil na jakim podegrodziu bude postawiono.

Zgadnij za czyje to zrobią, Ty wlaścicielu zabytku jeden ? :D :wink:

a teraz najlepsze.

Podpisałem pieprzona umowę (nie miałem wyjścia, konkurencji brak!!)

Wszelkie prace na działce prowadzone są na koszt inwestora (eee drobne 800 zł...+ .koparkę musze załatwić ok 80/h) ALE jak coś znajdą będzie drożej :evil: I ZABIORĄ ZNALEZISKO - jak nic nie znajdą taniej.

ALE CO JEŚLI WYKOPIĄ PIERDZIELONY BISKUPIN - OBCIAŻĄ MNIE ZA NP 2 LATA MACHANIA PĘDZELKAMI po 28 zł za godzinę pracy archeologa (ewentualnie + 18 zł jeśli ma wykrywacz metali) - TO JEST CHORE. :evil: :evil:

a teraz najlepsze.

Podpisałem pieprzona umowę (nie miałem wyjścia, konkurencji brak!!)

Wszelkie prace na działce prowadzone są na koszt inwestora (eee drobne 800 zł...+ .koparkę musze załatwić ok 80/h) ALE jak coś znajdą będzie drożej :evil: I ZABIORĄ ZNALEZISKO - jak nic nie znajdą taniej.

ALE CO JEŚLI WYKOPIĄ PIERDZIELONY BISKUPIN - OBCIAŻĄ MNIE ZA NP 2 LATA MACHANIA PĘDZELKAMI po 28 zł za godzinę pracy archeologa (ewentualnie + 18 zł jeśli ma wykrywacz metali) - TO JEST CHORE. :evil: :evil:

To się nazywa: OKRADANIE OBYWATELA PRZEZ PAńSTWO :evil: