Szaruś 15.06.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 Chciałbym się Was zapytać, co sądzicie o różnicy (pod względem technicznych, użytkowym, nie estetycznym) między elewacją z klinkieru a elewacją z cegły wapienno-piaskowej (chodzie a elewację w ścianie trójwarstwowej)? Która elewacja jest bardziej trwała, łatwiejsza/trudniejsza w wykonaniu, łatwiejsza w konserwacji (czy trzeba np. czyścić, impregnować itp co ileś lat), itp. itd. Nie chodzi mi o to, która piękniejsza, bo to kwestia gustu (i projektu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 15.06.2003 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2003 Cześć! W moim domu na elewację w ścianie trójwarstwowej wybrałem (po przebrnięciu Twojego dylematu ) klinkier. Dlaczego? Ponieważ : - jest bardziej trwały, - nie trzeba go konserwować, - w wykonaniu wymaga tyle samo zabiegów co silikaty... A z silikatów mam wszystkie inne ściany - nośne i działowe... Jak to wygląda, rzecz gustu jak mówisz - trochę widać na str.82 w ,,Grupie Krakowskiej". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 16.06.2003 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Dzięki za odpowiedź. Na szczęście jeszcze mam trochę czasu, żeby się porozglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts