koszula5 02.04.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mam na ukończeniu stan surowy domu parterowego z nieużytkowym poddaszem, pod blachodachówkę i stropem teriva. Zgodnie z projektem ma być ocieplony sam strop, a mój "góru" budowlany czyli mejster namawia mnie do dodatkowego połóżenia warstwy wełny pod blachę. Znowu dodatkowy koszt, a nie wiem co o tym myśleć. Może ma trochę racji twierdząc, że latem będzie tam piekarnik, a zimą zamrażarka. Ale chyba tam łóżka sobie nie wniosę Choć kto wie. Co otym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.04.2007 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 mój "góru" budowlany czyli mejster namawia mnie do dodatkowego połóżenia warstwy wełny pod blachę pewnie ma prowizję w hurtowni z wełną - to chyba jedyne uzasadnienie tejże operacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 03.04.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Mam strych nieocieplony pod dachówką ceramiczną. No i jest tak, że zimą zimno (prawie tak jak na dworze) a latem gorąco, ale funkcję graciarni spełnia dobrze. Fajniej byłoby mieć ocieplenie, ale to dodatkowy koszt, więc zostawiłam to sobie na lepsze czasy. Wg mnie jeśli chcesz ocieplać dach od razu, to nie ocieplaj stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 03.04.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Mam strych nieocieplony pod dachówką ceramiczną. No i jest tak, że zimą zimno (prawie tak jak na dworze) a latem gorąco, ale funkcję graciarni spełnia dobrze. Fajniej byłoby mieć ocieplenie, ale to dodatkowy koszt, więc zostawiłam to sobie na lepsze czasy. Wg mnie jeśli chcesz ocieplać dach od razu, to nie ocieplaj stropu. Błąd, przestrzeń strychu będzie niepotrzebnie odbierać ciepło z parteru. Chyba , że chcesz mieć cieplej na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koszula5 03.04.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 strych wentylowany czy nie wentylowany ?? O tyle wentylowany na ile pozwoli folia paroprzepuszczalnajavascript:emoticon('') javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 03.04.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam Był poruszany już temat i pamiętam, że zasadą jest ocieplanie stropu a nie całego dachu. Trzeba poszukać na forum. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts