Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom B i R. wg. projektu indywidualnego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 551
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Semir, czytam i podziwiam tempo prac no i samo wykonczenie. I w związku z tym zapytam - ponieważ tez mam zamiar zrobic korytarz w takim tynku przecieranym - ile płaciłes za metr robocizny? Tutaj u nas na północy cena od 60 zł za metr w górę. Strasznie drogo to wychodzi tym bardziej, że u mnie sam korytarz to ponad 80 metrów ściany...... :( :( :( Nie wiem czy się zdecyduję....a bardzo to mi się podoba.

Pozdrawiam

Semir, czytam i podziwiam tempo prac no i samo wykonczenie. I w związku z tym zapytam - ponieważ tez mam zamiar zrobic korytarz w takim tynku przecieranym - ile płaciłes za metr robocizny? Tutaj u nas na północy cena od 60 zł za metr w górę. Strasznie drogo to wychodzi tym bardziej, że u mnie sam korytarz to ponad 80 metrów ściany...... :( :( :( Nie wiem czy się zdecyduję....a bardzo to mi się podoba.

Pozdrawiam

witam my płacilismy za metr przecieranego tynku robocizne 22 zł

co do materiału to musze popatrzec w rachunki ile tego było i ile metrow, postaram sie napisac jak najszybciej.pozdrawiam

Tez marzylam o takim tynku na klatke schodowa, ale u nas z materialem to kosztuje od 100 zl za metr, wiec wybralam tapete. Mam nadzieje, ze nie bede zalowala. Twoj tynk jest swietny. Mozesz napisac czym to bylo tynkowane i czy to jest jeden kolor, bo na zdjeciu nie moge zrozumiec.

tynkowane Nowalit struktura modelowana 25 kg cena ok 130,00

na 1 m2 ok 2,5 kg = koszt jednego metra 13,00 zł

dadać do tego grunt ok 5,00 zł na m2

dodać farbe Lazur 3,00 zł za m2

dodac zwykła farba ok 3,00 zł na m2

całośc = 24,00 + 22,00 robocizna = 46,00 zł koszt jednego metra

co do kolorów to jest jeden na klatce a w wiatrolapie jest ciemniejszy i inaczej robiony tynk (szczotka) jak zrobie zdjecie to wkleje

pozdrawiam.

• 2 weeks później...

po siedemnastu miesiacach od wbicia pierwszej łopaty , wszystko gotowe w domu

zostało tylko ogrodzenie z przodu do zrobienia . grzmiało ostro gradobicie ,wichura , ale na szczeście nic sie nie stało .

http://images23.fotosik.pl/265/6be7564c00d4fe66med.jpg

http://images34.fotosik.pl/346/dda3c00586f24b4cmed.jpg

szafe skrecili w czwartek do 22.00

dzis maja przywieśc po renowacji kpl.wypoczynkowy 3,2,1,

:) :) :)