Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom B i R. wg. projektu indywidualnego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 551
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziś już budowlańcy domurowują szczyty,cieśle kończą prace ( chyba do jutra)

praca wre na całego, :) już połowa domu odszałowana,

dziś trzeba będzie zacząć malować deski czołowe ,tylko trzeba je przetransportować na plac budowy :)

no i trzeba ję będzie przeszlifować bo nie mają jednakowego kolorku :(

wczoraj byliśmy pooglądać płytki :roll: normalnie oczopląsu można dostać

dość duży wybór jest w Pilch ceramika

a trzeba powolutku oglądać płytki bo na dole mamy mieć same płytki i ogrzewanie podłogowe.wczoraj pochmurno i padało dziś pochmurno. :(

Z jednej strony fajnie, że już się myśli o wykończeniówce ale z drugiej strony to dopiero początek zamętu. Ja pamiętam jak weszłam do hurtowni pierwszy raz. Po 40 minutach miałam już odruch wymiotny i pierwsze spięcie z małżem. Powiedziałam: kupuj i rób co chcesz. Później były walki o cenę kafli, które wybrałam na podłogę. O łazienki o dziwo się nie kłóciliśmy. Ale generalnie fajnie jest. My dziś jedziemy zapłacić za kafle i złożyć zamówienie podlogówek.

Życzę wam szybkiego dojścia do wykończeniówki, choć patrząc na tempo w jakim budujecie to będzie to szybciutko, tuż tuż.

Pozdrówki.

dziś dostaliśmy fakture proforma,musimy zapłacic 6700,00 za rury rehau awadukt thermo fi 200 63 mb + kolana+ studzienka ,.rury powinny dojść za kilka dni ,i wtedy robimy wykopki na działce rów długi na 60 mb i głeboki na 1,5 do 2,0 m (jesteśmy bardzo ciekawi jak będzie współpracował ten GWC z rekuperatorem. :wink: ale jesteśmy dobrej myśli

witaj semir :)

zajrzałam dzisiaj do Ciebie po długiej nieobecności i co widzę?? chata niemal w całości :D

gratuluję wyboru ekipy :) tempo mam nadzieję, że utrzyma Ci się do wprowadzenia takie samo ;)

powodzenia!!

no ekipa bardzo dobra , a śpieszy mi się do tego żeby budynek już miał dach i nie lało do niego, później prace pójdą troche wolniej,będzie wiecej pracy na zewnątrz( Gwc do rekuperatora,oczyszczalnia,ogrodzenie,)

okna będą montować 3,4 września (bo mówią żeby budynek ze dwa mięsiące"odstał".

może w przyszłym tygodniu będziemy kładli deski na dach :)

w sobote skosiłem trawę w naszym "lesie" ,(ta która sialiśmy w zeszłą sobotę ładnie już wyszła z ziemi :) )

ekipa obłożyła kominy płytkami "matrix" czarne tylko jeszcze fugi porobić i znikną na jakiś czas z budowy,teraz bedzie czas na prace ziemne( gruntowy wymiennik ciepła, oczyszczalnia ścieków,odprowadzenie deszczówki, odrenowanie i ocieplenie fundamentów, no i ogrodzenie

po ok 2 mięsiącach mamy zamiar dopiero zacząć tynkować ściany(przedtem wiadomo elektryk ,pan od alarmów,odkurzacz centralny,woda,kanaliz,co,

pan od anten.byliśmy na targach i znaleźliśmy firmę która montuje urządzenie do ant.satelit.i można różne programy ogladac na 3 telewizorach,cena ok 1200,00 z montażem

co do ogrodu to potrzeba nam ok 8-10 sam ciężar.z ziemią :o

żeby obsypać dom :-?

cieśle przyjdą może w piątek :roll: