Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie forumowicze :)

Jestem nową osobą na tym forum. Trafiłam tu dzięki mojej przyjaciółce która powiedziała że jest tu wiele cennych informacji i życzliwych ludzi.

Mam problemy z obsługą komputera więc proszę o wyrozumiałość.

Oto mój problem:

Jestem właścicielką działki 14 arów, która jest gruntem rolnym. Chciałabym ją przekwalifikować w budowlaną. W naszym mieście nia ma planu zagospodarowania przestrzennego. Nie wiem od czego zacząć i gdzie się udać z odpowiednimi wnioskami.

Działak jest usytuowana jakieś 60 m od drogi krajowej, w pobliżu jest budynek sklepu, po drugiej stronie ulicy są działki i budują sie domy.

prosze o radę

PS. opcja szukaj na górze jest bardzo niedokładna albo ja nie umiem tego obsługiwać

https://forum.murator.pl/topic/75976-jak-przekwalifikowa%C4%87-dzia%C5%82ke/

spróbuj wątek warunki zabudowy nieco powyzej.ja mialem nieco inną sytuacje,większa działka (3 ha),obok powstająca zabudowa-działalnośc ogrodnicza i ostatecznie załapałem sie na "zabudowę zagrodową" wiec nie musiałem przekształcać działki-jestem rolnikiem :lol: generalnie zaczać musisz od urzedu gminy ,sam brak planow zagospodarowania nie musi być tutaj największą przeszkoda,
https://forum.murator.pl/topic/75976-jak-przekwalifikowa%C4%87-dzia%C5%82ke/#findComment-1711389