KiZ 03.04.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Moja chatka zdobywa systematycznie elewację klinkierową (siena nova - zółto-beżowa cegła). Mam problem z parapetami. Są systemowe kształtki, ale w "obłościach" co mi zupełnie nie pasuje. Cegła podstawowa jest za krótka, a jej sztukowanie podobno byłoby kiepskim z punktu widzenia trwałości rozwiązaniem. Podobno można dać kamienne parapety. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wildorchid 03.04.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 widziałam ciekawe informacje o parapetach na stronie http://www.oknoidrzwi.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.04.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 szkoda kasy na kamienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 szkoda kasy na kamienne Parapet z granitu ma zbliżoną cenę do innych materiałów a nieporównywalnie większą trwałość i łatwość montażu. Do tego efekt estetyczny też jest atutem takiego rozwiązania! widziałam ciekawe informacje Dawno nie widziałem tak bezczelnej i tandetnej kryptoreklamy jak ta w twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.04.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 bwojtek,o jakim granicie Ty myślisz??jaki ma porównywalną cenę do innych materiałów??cena granitu to średnio najmarniej 200- 300 PLN za m2 cena płytki klinkierowej 3 PLNja widzę sporą róznicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 No to teraz sobie policz... Cena 200zł/m2 daje 40zł/mb bardzo wysokiej jakości parapetu o szerokości 20cm. Płytka po 3zł jest stanowczo z dolnej półki. Jaką szerokość ma ta płytka? Ile trzeba sztuk na metr? Do tego trzeba ją fachowo (estetycznie) przykleić i wyfugować. Za darmo nikt tego nie zrobi a i tak po czasie fugi dadzą o sobie znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.04.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 nie ma co porównywać tych 2 materiałów bo nijak mają się do siebie, to oczywiste ale nie mów, że są porównywalne cenowo za montaż klinkierowych płaciłam 20 PLN za mb z fugowaniem granit trzeba jeszcze odpowiednio przyciąć, wypolerować itp a to drugie tyle co materiał trzeba jakoś przewieźć ten ciężar, zamontować itd ja tez jestem za jak najlepszymi materiałami ale bez przesady... moim zdaniem granitowe parapety zew to przerost formy nad treścią ale to jest li tylko MOJE zdanie każdy robi wg swojego uznania a wcale nie uważam, że płytki klinkierowe wyglądają źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Poczekaj, poczekaj... Cena podana za granit obejmuje cięcie i polerowanie. A teraz twoja wersja:10 płytek po 3 zł na mb + 20zł robocizna i już masz drożej! A do tego jeszcze fuga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.04.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 prosta sprawa, zrób wycenę w granicie (pełna usługa z materiałem)i w klinkierze (pełna usługa z materiałem) i trochę Ci się rozjaśni, bo widzę, że jak na razie to piszesz o "kwiatkach" ... sorry ale dalsza dysusja nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 sorry ale dalsza dysusja nie ma sensu OK. Jak by co to ja akurat handluję "kwiatkami" więc troszkę wiem o czym piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.04.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 sorry ale dalsza dysusja nie ma sensu OK. Jak by co to ja akurat handluję "kwiatkami" więc troszkę wiem o czym piszę no to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.04.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 sorry ale dalsza dysusja nie ma sensu OK. Jak by co to ja akurat handluję "kwiatkami" więc troszkę wiem o czym piszę no to wszystko jasne Niby co jasne? Bo chyba nie nadążam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 03.04.2007 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 szkoda kasy na kamienne Mam cegłę z Bogdanki. Ich wzór parapetów kompletnie mi "nie leży". Płytek brak. Jeśli zatem nie kamienne, to jaką mam lternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz karwat 03.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A ja Wam powiem tak . Ostatnio bylem u kamieniarza w zakladzie i znalazlem w tak zwanym łomie marmurowym jakies odpadki plyt. Byl to piekny marmur o grubosci 2cm szerokosci 35 inne 40 cm i dlugosci roznej. Zaplacilem za to jak za łom czyli taniej o ponad połowe. A planuje wlasnie zrobic z niego parapecik do lazienki. Wiec jesli sie chce i sie poszuka i ma sie pomysl to napewno da sie rade. A co do kosztow zrobienia takiego parapetu,zamowienia gotowego ,owszem jest duzy ale za to ma sie wypasny parapet i nie ma co gadac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts