Lopesjus 03.04.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów pomoże wyjasnić moje wątpliwośći:- przy odbiorze decyzji w sprawie warunków zabudowy uiściłem opłatę 107zł- grzebiąc później w internecie, znalazłem przepis ustawy, który mówi, że z opłat skarbowych zwolnione są wszelkie decyzje związane z budownictwem mieszkaniowym (http://www.abc.com.pl/serwis/du/2006/1635.htm art. 2.1 pkt 2) Stąd moje pytanie - czy urząd gminy słusznie pobrał opłatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertosanios 03.04.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ja warunki zabudowy odbierałem w tym roku i nic nie płaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raydenstream 03.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 ja składalem i odebrałem wz tydzien temu i nic nie płaciłem. Powiedzieli ze wniosek o wz sa zwolnione z wszelkich opłat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 03.04.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jak w tytule. Nie mieli prawa pobrac oplaty. Masz racje, zwroc sie do nich o zwrot pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 04.04.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 może mają jakąś inną interpretację?? jest to dośc popularne w naszym kraju. dokonanie czynności urzędowej, wydanie zaświadczenia oraz zezwolenia w sprawach budownictwa mieszkaniowego czy Twoja decyzja w sprawie warunków zabudowy mówi tylko i wyłącznie o budownictwie mieszkaniowym?? A może masz w niej coś więcej i stąd opłata?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 04.04.2007 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 we wniosku i w decyzji - budowa domu jednorodzinnego. Piszę wniosek do pani wójciny, niech się gryzie z ustawą. Dzięki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 04.04.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 we wniosku i w decyzji - budowa domu jednorodzinnego. Piszę wniosek do pani wójciny, niech się gryzie z ustawą. Dzięki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 04.04.2007 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 we wniosku i w decyzji - budowa domu jednorodzinnego. Piszę wniosek do pani wójciny, niech się gryzie z ustawą. Dzięki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim.d 04.04.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Od nas też zażądali opłaty 107 zł, tylko że na razie zbieramy załączniki, ale kiedy skompletuję to co potrzeba i będę składała wniosek to zapytam się również na jakiej podstawie pobierają opłatę skoro we wniosku jednoznacznie napisne jest: budowa domu jednorodzinnego... Z tego wynika, że zależy pewnie od tego kto jak sobie dany przepis interpretuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 04.04.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 a nie masz zewnętrznego garażu albo czegoś podobnego? u nas właśnie garaż policzyli jako już niemieszkaniowy (mimo, że przy domu, w jednym projekcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 . Piszę wniosek do pani wójciny, niech się gryzie z ustawą. Dzięki za wsparcie Jeżeli już to wniosek o zwrot niesłusznie pobranej opłaty skarbowej do urzędu skarbowego. Ja napisałam, US zarządził zwrot i gmina zwróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 04.04.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 04.04.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dzięki za radę, już zmieniam. Chyba wyślę również kopię do SKO, coby uczulił Urząd Gminy (coś mi się widzi, że kroją wszystkich nawinych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts