sowa monikaka 02.12.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 No jakby nie patrzył-macie Faworyta! Szczere gratulacje-długie zimowe wieczory macie na planowanie,projektowanie itp.To chyba najprzyjemniejszy etap-jak zaczynają się krystalizowac plany i wyobrażenia. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 30.12.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Gratuluję skończonej elektryki i zazdroszczę , bo my zaczynamy po Nowym Roku. Mamy ogromny dylemat, gdyż nie wiemy czy zdecydować się na firmę, czy może mąż zrobi sam. Powiedz proszę, czy u Ciebie robiła firma i ile zapłaciłeś. Z tego co wyczytałam wcześniej, to miałeś wszystko dokładnie przemyślane, więc jeśli możesz podziel się swoimi spostrzeżeniami i ewentualnymi uwagami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-B 01.01.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Gratuluję tempa i efektów budowy. Domek jest b. ładny juz w stanie surowym, a wykończony będzie na pewno wygladał jeszcze ładniej. Ja z żoną jesteśmy na etapie poszukiwania projektu. Faworyt bardzo nam się podoba (szczególnie jeśli chodzi o rozmieszczenie pomiesczeń i jego funkcjonalność). Poza tym pasuje na naszą działkę. Bierzemy pod uwagę projekt z dwoma garażami - Faworyt II i Jupitera II. Nie ukrywam, że mamy dylemat, który projekt wybrać , a czas nagli (główny problem to wysokość ścianki kolankowej). Dlatego mam prośbę, czy nie moglibyśmy zobaczyć Waszego domku w realu. Zależy nam na tym, bo jesteśmy od Was dosyć blisko, tzn. z Niska, obok Stalowej Woli. Podaję e-mail: [email protected] i proszę o jakiś kontakt (nie zajmiemy Wam dużo czasu).Pozdrawiam.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 03.01.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Gratuluję skończonej elektryki i zazdroszczę , bo my zaczynamy po Nowym Roku. Mamy ogromny dylemat, gdyż nie wiemy czy zdecydować się na firmę, czy może mąż zrobi sam. Powiedz proszę, czy u Ciebie robiła firma i ile zapłaciłeś. Z tego co wyczytałam wcześniej, to miałeś wszystko dokładnie przemyślane, więc jeśli możesz podziel się swoimi spostrzeżeniami i ewentualnymi uwagami. Dzięki za gratulacje, ale na to jeszcze zdecydowanie za wcześnie! Jeśli chodzi o elektrykę to całkowity koszt robocizny z materiałami i skrzynką z wyposażeniem wyniósł nas 8000 zł. Wiem że inni forumowicze znaleźli tańszych wykonawców, ale nasza instalacja to istny matrix ;] ilość kabli zbiegających się przy rozdzielni przyprawia o zawrót głowy. Pomyśleliśmy o wielu obwodach dla bezpieczeństwa - np. piec centralnego ogrzewania ma swój obwód, pralka i suszarka też, wanna z hydromasażem swój (jeśli taka będzie). Wiadomo, że gniazdka i lampy są na osobnych obwodach. Wyprowadziliśmy wiele gniazdek i lamp na zewnątrz. Mamy też antenę na tarasie. Trzeba pamiętać o kablach wielożyłowych do domofonu, a musicie wiedzieć, że kabel do domofonu różni się od kabla do wideodomofonu (więcej żył). Kolejnym pomysłem było wyprowadzenie wideodomofonu zarówno na dolnym jak i górnym korytarzu. Wyprowadziłem też gniazdko i antenę w kuchni - praktycznie pod sufitem, obok drzwi z korytarza, może kiedyś zawiśnie tam mały telewizorek? Oczywiście każdy pokój ma doprowadzoną antenę i "skrętkę" internetową, a cały ten bajzel zbiega się na strychu na kominie. Pamiętajcie wyprowadzeniu światła i gniazdka na strychu - obsłużą wzmacniacz antenowy, centralkę alarmu, rooter itp. Każde pomieszczenie ma wyprowadzony kabel do czujnika alarmu w takim miejscu, ale dało się go skierować na okno. I na koniec pamiętajcie o kablach wielożyłowych do czujnika pogodowego do pieca c.o. na zewnątrz budynku (północna strona 1,5 m nad gruntem). Wyprowadzliśmy też kabel do sterownika na korytarzu - miejsce musi być neutralne - nie nad grzejnikiem czy koło kominka, bo czujnik będzie kłamał. Oba te kable zbiegają się w kotłowni. A! i byłbym zapomniał - pamiętajcie o kablach do wentylatorów w łazienkach - mogą być włączane razem ze światłem, osobno, lub np automatycznie przy wzroście wilgotności (higostat). Pozdrowienia i kto pyta nie błądzi!!! ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 08.01.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Obejrzałam projekt Waszej kuchni.Bardzo ładna kuchnia ale..myslę,że bez sprzętów za droga.Nasza kuchnia(mój dziennik) z zaokrąglonymi szafkami narożnymi,częściowo przeszklona,jede rząd samozamykaczy-szuflad+stół, drobne dodatki została wyceniona na 11 tyś. Faktem jest,że meble zamawiałam jeszcze w kwietniu ubiegłego roku.Wpłaciłam niewielka zaliczkę,co gwarantuje mi ustaloną cenę. Poza tym fronty są z mdf,w naturalnej okleinie,patynowane(tak to się chyba zwie?) Fronty mają taki wzór http://images26.fotosik.pl/138/b53788e61beb45c0m.jpg http://images32.fotosik.pl/101/7e1323c9dedc10ecm.jpg Mam już zakupiny cały sprzęt i razem kuchnia wyniesie nas ok.19,5 tyś ,lodówkę mamy z mieszkania(będzie w spiżarni). Sprzęt Bosh,Teka ,Amica. Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 09.01.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Obejrzałam projekt Waszej kuchni.Bardzo ładna kuchnia ale..myslę,że bez sprzętów za droga.Nasza kuchnia(mój dziennik) z zaokrąglonymi szafkami narożnymi,częściowo przeszklona,jede rząd samozamykaczy-szuflad+stół, drobne dodatki została wyceniona na 11 tyś. Faktem jest,że meble zamawiałam jeszcze w kwietniu ubiegłego roku.Wpłaciłam niewielka zaliczkę,co gwarantuje mi ustaloną cenę. Poza tym fronty są z mdf,w naturalnej okleinie,patynowane(tak to się chyba zwie?) Mam już zakupiony cały sprzęt i razem kuchnia wyniesie nas ok.19,5 tyś ,lodówkę mamy z mieszkania(będzie w spiżarni). Sprzęt Bosh,Teka ,Amica. Dzięki za szybką odpowiedź - tak przypuszczałem, że "nasza" cena jest za wysoka - mam podły plan przedstawienia tego projektu innym firmom do wyceny Muszę się poważnie zastanowić nad opcją mdf,w naturalnej okleinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 09.01.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Faktycznie nieco przeceniona kuchnia,ale pomysł z wyceną gdzie indziej nie jest zły-przecież projekt jest tworzony wg.Twego zamysłu. A jest bardzo ładny i wydaje mi się że niekoniecznie musiałbys rezygnowac z drewna. Pozdrawiam Cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 11.01.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Zaczynam mieć mieszane uczucia - Dziobi napisał mi, że ta cena wcale nie jest za wysoka... Chyba faktycznie są straszne różnice w cenach w zależności od firmy i miejsca w Polsce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 12.01.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 No jasne że są duże-ja miałam peirwszą wycenę z kieleckiego DEK-a i kuchnia u7 nich-identyczna,kosztowałaby 16tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 12.01.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 No jasne że są duże-ja miałam peirwszą wycenę z kieleckiego DEK-a i kuchnia u7 nich-identyczna,kosztowałaby 16tys To przecież masakra jakaś jest! rozumiem 20-30% jak z wszystkim na rynku, ale 100% ??? W następnym tygodniu ruszam do innych firm - dostałem od znajomych kilka namiarów - ma być taniej KURDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 14.01.2008 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Serdeczne dzięki dla Art-B za miłą wizytę i przede wszystkim za "suwenirę zapomnienia" A'propos tej wizyty, nie wiem jak to się stało, ale zapomniałem wzmiankować o straszliwie istotnej sprawie - jakiś kilometr od nas, w tej samej miejscowości "cicha pęk" wyrósł sobie faworyt... wersja z podwójnym garażem, odbicie lustrzane!!! Świat jest mały... Pozdrowienia dla budowniczych - może kiedyś odezwą się na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marcin 28.01.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Super szybkie tempo. Gratulacje. Jesteśmy pełni podziwu. A co do kuchni trzymam kciuki, żeby udało Wam się znaleźć przyzwoitą ofertę. My na razie zatrzymaliśmy się an etapie stropu i może uda nam się ruszyć dalej w kwietniu.Ale bardzo miło ogląda się postępy z Waszej budowy.Czekamy na kolejne wpisy.Pozdrawiamy i życzymy znalezienia jak najlepszych ofert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 28.01.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 A co do kuchni trzymam kciuki, żeby udało Wam się znaleźć przyzwoitą ofertę. Dziś zostawiliśmy projekt w kolejnej firmie - mam przeczucie, że jeśli gdzieś ma być taniej to właśnie TAM!!! To mała firma rodzinna w Łańcucie, a więc nastawiona na zupełnie inny rynek niż w Rzeszowie - zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marcin 01.02.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Pięknie wygląda teraz Faworyt. Mam pytanie: Ile zapłaciliście za okna?Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 01.02.2008 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Pięknie wygląda teraz Faworyt. Mam pytanie: Ile zapłaciliście za okna? Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź. Dzięki za miłe słowo Okna były dość drogie niestety - 22000 brutto plus parapety 1600 brutto. Okna są 6cio komorowe, z tak zwaną ciepłą ramką (w kolorze okien), rdzeń okien jest barwiony, okucia Hoppe. Przed nami jeszcze rolety - około 9000 zł... w tej cenie jest tylko jedna elektryczna (taras) reszta na paski - cholernie droga zabawa! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marcin 01.02.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 - cholernie droga zabawa! Jak wszystko do faworyta Ale efekt jest rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiaG 02.02.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Mato, WOW!!! Kurcze!!! - dawno tu do Was nie zaglądałam bo byłam pewna, że (zresztą tak, jak pisałeś) dacie sobie na zimę chwilę wytchnienia!! A tu proszę: stryszek, instalacje, okna, parapety... przeprowadzka za pasem , ale się zaskoczyłam! (pozytywnie oczywiście) Gratuluję Wam szczerze no i teraz będę częściej zaglądać, bo jak tak dalej pójdzie to nie nadążę czytać Okna wyglądają bardzo ładnie i rzeczywiście kolor idealnie dobrany do drzwi. Rewelka, ależ Wam zazdoszcze . My dopiero na wiosne ustawiamy się na starcie. Oczywiście nie obędzie się bez pytań. Czy okna są drewniane i jeśli możesz to napisz jaki to kolor i której firmie zaufałeś? A rolety? Napisz coś więcej jaki system i firma? Czy zakładasz też na oknach łukowych na górze? Pozdrawiamy serdecznie i powodzenia!!!! P.S. wielkie dzieki za opisy i dzielenie się uwagami, których nie oszczędzasz, są one bardzo cenne dla nas rozpoczynających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anwas 04.02.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Dołączam się wszystkich "ochów i achów" i pytania odnośnie okien ?I jeszcze interesuje mnie jaka to dachówka i kolor i jaki kolor podbitki planujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 04.02.2008 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Oczywiście nie obędzie się bez pytań. Czy okna są drewniane i jeśli możesz to napisz jaki to kolor i której firmie zaufałeś? A rolety? Napisz coś więcej jaki system i firma? Czy zakładasz też na oknach łukowych na górze? Okna są z PCV!!! a wyglądają jak drewniane nieprawdaż? wyprodukowała je firma Okno Knipping w Rzeszowa http://www.knipping.pl kolor to orzech dwustronny, okna mają tzw. ciepłą ramkę i barwiony na brązowo rdzeń. Rolety będą montować w środę i chyba czwartek (nie wiem czy zdążą). Rolety będą w systemie integro, zamówiliśmy je w tej samej firmie co okna - tak chyba jest najlepiej (nie ma "a panie, ale ktoś źle założył okna tera nie da się założyć rolet"). Rolety będą tylko na dole - na górze chyba byłoby bardzo trudno wymyślić sposób ich montażu... Przypominam, że od razu przy odlewaniu nadproży okien myśleliśmy o systemie integro czyli cofnęliśmy nadproża o 7cm, teraz trzeba będzie wkleić tam 4cm styroduru dla ocieplenia i dopiero na to przychodzą skrzynki rolet. Prowadnice będą również w kolorze okien, a rolety w kolorze kości słoniowej. Oczywiście nieomieszkam wrzucić relacji z montażu Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 04.02.2008 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Dołączam się wszystkich "ochów i achów" i pytania odnośnie okien ? I jeszcze interesuje mnie jaka to dachówka i kolor i jaki kolor podbitki planujecie ? Dzięki za ochy i achy Dachówka to E32 z Koramica, kolor czerwona angoba. Podbitka chyba w kolorze okien, czyli orzech - szczerze mówiąc jeszcze nie ustaliliśmy... Jak prace u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts