Mato 03.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Tutaj zapraszam do komentowania naszego dziennika!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 04.04.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Życzę powodzenia w budowie,fachowych budowlańców,niedrogich materiałow itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rufio_r 27.04.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Dobrze Mato! Pisz chłopaku ile dasz radę ja na pewno będę czytał. Też zdecydowaliśmy się na Faworyta (z podwójnym garażem) więc każda nowinka świeżo budowanego domku i nam się przyda. Życzę powodzenia, cierpliwości i uległych (cenowo) dostawców materiałów! ps. Jak planujesz inwestycję, tzn co chcesz w tym roku zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 28.04.2007 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Dziękuję za miłe słowa!W tym roku (jeśli załatwimy papiery to już w czerwcu) rozpoczynamy budowę i mamy zamiar zrobić stan surowy. Czy otwarty czy zamknięty okaże się w jesieni.Materiały na ściany - Porotherm 25 kupiliśmy już w lutym jeszcze po przyzwoitych cenach, mamy już zamówioną więźbę dachową i zarezerwowaną dachówkę, kupiliśmy już styropian 12 cm i w najbliższym czasie kupimy wełnę mineralną na poddasze.30 kwietnia na działkę wjeżdża spychacz i będzie zrywał humus (czy jak on się tam nazywa).Wczoraj w ramach relaksu postawiliśmy za garażem drewnianą altankę - będzie gdzie z robotnikami robić wiechę ;] Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banduk 16.05.2007 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 No to ruszyło...) my też mamy tego węższego o metr ale jestem w trakcie czekania na adaptację i pozwolenie będziemy mieli za około 2 miechy, no i tak sobie czekamy, ale widze że faktycznie można juz zaczac coś robić, chociażby humus zedrzeć.... kupiliście w lutym poroterm a ile płaciłeś za całość? i ile wyjdzie za więźbe (komplet) i dachókwkę (pewnie wiesz skoro juz zamówiłeś), juz sie zaczynamy orientować po mału... pozdrowienia i życzymy powodzenia:) Ania i Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 16.05.2007 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Za porotherm 25 płaciliśmy po 5,80 za sztukę, razem za wszystkie pustaki - zewnętrzne i wewnętrzne (też porotherm, bo wyszedł nam taniej nisz cegła modularna!!!!) zapłaciliśmy około 18000 złotych. Ostatnio zamówiliśmy jeszcze 2 palety porotrhermu 25 bo postanowiliśmy podnieść ściankę kolankową o 1 pustak. Za dachówkę Jacobi - czerwona angoba z gąsiorami, całym osprzętem i folią wyjdzie około 24000 złotych. Dokładnej wyceny więźby dachowej jeszcze nie mamy - jak tylko będę miał konkrety to dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiaG 23.05.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Życzymy powodzenia i trzymamy kciuki!! My próbujemy przebrnąć przez całą kwitologię. Będziemy budować Faworyta- oczywiscie, z pojedynczym garażem. Bardzo chcemy podnieśc nieco ściankę kolankową, ale nie za dużo (może jeden pustak). Z wielkim zainterezowaniem będziemy śledzić postępy i... czekamy na zdjęcia Jeszcze raz wszystkiego dobrego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 23.05.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Witaj Mato!To zaczynasz podobnie jak my. Też mamy zerwany humus a dziś geodeta wytycza budynek. Pozwolenie jak dobrze pójdzie to dostaniemy w piątek. No i też mamy plan na początku czerwca zacząć budowe. Będziemy budować z siporexu, który kupilismy ponad miesiąc temu. Bloczki i stal już zamówione. Nasz Faworyt jest z podójnym garażem. Mam nadzieję, że na bierząco będziemy się konsultować. Pozdrawiam i życze miłej budowy i mało problemów.Mam nadzieję, że na bierząco będziemy się konsultować.Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 31.05.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Tutaj zapraszam do komentowania naszego dziennika!!! Witam, Trzymam kciuki za powodzenie budowy i życzę tanich materiałów, solidnych firm i szczęśliwego zakończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 31.05.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Serdeczne dzięki malgosiaG, Bety_T, carringtontomas za wsparcie, czasem jest ono na prawdę potrzebne... Mam do was pytanie - czy odwadnialiście swoje działki takimi żółtymi rurami drenarskimi z dziurkami? Ja mam zamiar to zrobić - nasza działka jest dość mokra w jesieni i na wiosnę. Chcę całą wodę z rynien odprowadzić do plastikowego zbiornika wkopanego w ziemi. Znalazłem taki zbiornik opleciony metalową siatką wzmacniającą o pojemności 1 m3 za 150 zł. Kupię pompę i będzie jak znalazł do podlewania ogrodu! Co o tym myślicie? A może kopiecie studnie?Najgorsze jest to że takie rzeczy w zasadzie trzeba planować jeszcze przed budową - nie mówiąc już o "solarach" i o kominku z płaszczem wodnym...I jeszcze małe pytanko na koniec - czy montujecie grzejnik w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 01.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 No ja tez spiesze ze wsparciem duchowym ofkors U nas nie ma typowego drenażu,więc w niepodłączonym jeszcze szambie mamy po deszczach wody po dekiel. Faktycznie większość rzeczy trzeba planować przed i na początku budowy. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 01.06.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Co do odwadniania to jeszcze nie wiem czy będzie ale pojawiła sie taki pomysł. Tylko u nas woda będzie odprowadzana do stawu(bo takowy posiadamy)Ale pomysł ze zbiornikiem jak najbardziej ok! U nas z woda jest już problem bo po zrewaniu humusa i warstwy ziemi już mam wode a jeszcze muszą wykopoać funadamenty. Więc pewnie będziemy wypompowywać wode i zalewać. Solary i pompa ciepła to super sprawa ale niestety duży koszt. PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 02.07.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 No gratulacje wbicia pierwszej łopaty Też już bym chciał zacząć a te urzędasy mają taki olew, że ecch ...... szkoda słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 02.07.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 No gratulacje wbicia pierwszej łopaty Bardzo dziękujemy!!! Niestety przegapiłem z aparatem ten znamienity moment ale jutro będą świeżusieńkie zdjęcia - zapraszam!!! Też już bym chciał zacząć a te urzędasy mają taki olew, że ecch ...... szkoda słów. Znamy ten ból... my mieliśmy sporo problemów "z poganianiem" naszego inżyniera, który robił nam posadowienie budynku i projekty przyłączy, ale w końcu wszystko się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiaG 12.07.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witaj Mato, Działacie jak burza - miło tu zaglądać! Pogodą się nie martw bo już dość się napadało - teraz ma się już tylko poprawiać Piszesz, że masz ekipę z okolic Krynicy - ja mieszkam w okolicach Krynicy, może powiesz mi na ile się cenią i skąd są - może to moi sąsiedzi :) Chcemy zacząć budować Faworyta jesienią br lub na wiosnę - będę wdzięczna za info - może Panowie chcieliby budować kolejnego faworyta.. Powodzenia Trzymam kciuki!!! malgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mato 13.07.2007 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Dziękujemy za miłe słowa!Ekipa jest z Binczarowej - pewnie Wiesz gdzie to jest ;]Jak do tej pory możemy o niej mówić w samych superlatywach - każdy w ekipie wie co ma robić, nikt sie nie obija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 15.07.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Pogoda jest-tak jak zamawiałeś nie pozostaje Ci nic innego jak postawić domek,bo poogladałabym jakieś zdjęcia pokoji Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosiaG 19.07.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Dziękujemy za miłe słowa! Ekipa jest z Binczarowej - pewnie Wiesz gdzie to jest ;] Jak do tej pory możemy o niej mówić w samych superlatywach - każdy w ekipie wie co ma robić, nikt sie nie obija! Pewnie, że wiem gdzie to jest - jakieś 5 km od mojej działki!!! Oby Ekipa spisała się na medal. Mógłbyś mi napisać na ile Panowie wycenili Twojego faworyta (moj e-mail: [email protected]) i jakiś kontakt do nich - będziemy baaardzo wdzięczni Na zdjęciach widac, że ekipa ma tempo zawrotne - rośnie Wasz faworyt aż dech zapiera A tak na marginesie to wreszcie ktoś buduje faworyta tak jak my zamierzamy, czyli wylewane ławy i fundamenty oraz strop lany (nie teriva). Trzymamy kciuki bardzo bardzo mocno pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Marcin 30.07.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Gratulujemy!!!! Super szybkie tempo, aż miło się ogląda takie budowanie,życzymy powodzenia. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 30.07.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Szybciutko się uwijasz na tej swojej budowie No, ale jak sie ma takie sąsiedztwo (w tle, na zdjęciach) to trzeba się starać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts