Micronet 04.04.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam. Mam taki problem i zarazem pytanie:Zalał mnie sąsiad z góry i wykonywałem takie kroki:ściany byly zeskrobane w niektórych miejscach zerwany tynk, zagruntowane, zatynkowane goldbangiem, zagruntowane, dwa razy gips, grunt, podkładowa.Teraz chciałem malować ale wychodzą żółte plamy (moim zdaniem to od tego zalania), ale sąsiad z góry który wiadomo pokrywa wszystkie koszty jest budowlancem i mówi ze to wina starej farby i będzie wychodzić - dla mnie to straszna bzdura po takich operacjach które zastosowałem ... Szkoda mu teraz wydac 60zł na 3l Renostylu. I teraz moje pytanie Czy to możliwe żeby wogóle stara farba wychodziła po takich czynnościach jakie ja zastosowałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbertus 04.04.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witaj. Jeżeli stara farba ma tzw. pigment "krwawiący" (oddaje kolor w kontakcie z wodą), wówczas najlepiej od razu zerwać ją przed jakimkolwiek remontem, żeby później nie trzeba było kupować specjalnej farby "na plamy". Ty piszesz, że skrobałeś ją, uzupełniłeś tynk i położyłeś gładź. W takim przypadku twierdzenie, że to plami stara farba jest bzdurą. Powodów może być kilka, być może nie poczekałeś aż owe zalanie wyschnie, strop jest drewniany i drewno po zalaniu puściło barwnik, to samo w przypadku stropu ze szlakobetonu. Tak czy inaczej, zwalanie "winy" na farbę niema żadnego uzasadnienia, a dla sąsiada jest najłatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts