Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

glazura 2007

Recommended Posts

• 2 months później...
U mnie glazura 30-50zł w zależności od wielkości i czy prosto czy w caro. Gres 40zł/m2

u mnie za 2 łazienki na dole 18m2 plytek na gorze 25m2 do tego scianki z k-g w jednej czesci dosc nietypowe, wneki, sarkofag na wanne, montaz ceramiki sanit i armatury, drobne przerobki elektr. szlifowanie plytek, malowanie (czyli wszystko oprocz montazu gniazdek i lamp) 7tys za calosc i to byla srednia cena. Najmniej glazurnik krzyknal 5.600 ale za samo ulozenie plytek osadzenie sanitariatow i monatz armaturt bez zabudowy k-g. Lazienka na gorze ma 4x2,3x2,5 na dole 2,3x2,2x2,5.

Różnie z tym jest. Zależy jaka robote kto akurat ma, czy w mieszkaniu, czy w domu, jak długo jego firma działa (czy ma duzo zleceń z polecenia), ilu ma ludzi itd. itp.

Mam znajomego, którego firma ma zlecenia na 2 lata do przodu. fakt faktem, że firma spora i juz znana, robia głownie w domach pod Warszawą.

Podajac przykład mój to jeszcze pare godzin temu wolny był sierpień. Teraz jest to juz wrzesień, a za chwile prawdopodobnie listopad...

Jeżeli ktos jest naprawde dobry to raczej nie będzie miał czasu "na już", chyba , że jakis przypadek. W chwili obecnej to aż dziw, by ktos nie miał roboty w budowlance czy remontach.

Tzn jeżeli szuka Pani do wiekszego remontu to może byc cięzko. Natomiast jesli tylko troche glazury i nie potrwa to długo to pewni ktos gdzieś Panią "wciśnie"..

Kapitalny remont to ja już mam za sobą: trwał ponad 2 miesiące non stop. Zostały mi drobiazgi gresowo łazienkowe, wykończenie do "ładności", jakiś tydzień lub góra dwa tygodnie pracy dla 1 lub 2 osób. Dlatego potrzebuję pilnie.

Głównie jest to dokończenie łazienki z białym montażem, trochę malowania, fugowania, balkon, założenie kinkietów i lamp.

Może ktoś się jednak znajdzie chętny? Mieszkanie jest do dyzpozycji non stop.

Zapraszam!