kraiczek 04.04.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 witam, na czym polega wentylacja domu? zawsze mieszkałem w bloku i niezastanawiałem się ale odkąd przeprowadziłem sie do domu i zaczęły się problemyz grzybami...okna są plastikowe, ściany nieocieplone a wentylacja domu to takakratka w kuchni przy suficie. Czy to jest prawidłowa wentylacja? dodam że dombył budowany jako letniskowy. W linku jest rzut pomieszczeń a czerwonymistrzałkami zaznaczyłem gdzie zimą pojawia się grzyb, pojawiał się też zameblami przy zewnętrznych ścianach. Chcę mieć zdrowy dom a nie jakies tamgrzybki za współlokatorów...często widzę na domach od zewnątrz takie małe okrągłe kratki wzdłuż całego domu przy dachu, co to jest?img116.imageshack.us/my.php?image=wentmg5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 04.04.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Po pierwsze jedna kratka w domu to za mało.Po drugie musi być cyrkulacja powietrza w całym mieszkaniu. Po trzecie może to być efekt przemarzania lub zbyt dużej wilgotności w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.04.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Wentylacja polega na wprowadzeniu swiezego powietrza nieszczelnosciami okiennymi i drzwiowymi lub nawiewami powietrznymi zlokalizowanymi w oknach lub scianach a usuniecie kanalami wywwienymi zlokalizowanymi w kominie (b. ogolnie) na wskutek roznicy cisnien pomiedzy wnetrzem i zewnetrzem budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts