Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak znaleźć pracownika

Majka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 202
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tutaj to już nikt mi rad nie udzieli. :roll:

Udzieli, udzieli,

zaproponuj sam procent od sprzedazy zamiast podstawy od dupogodzin. Jak sprzeda tyle, że wyjdzie mu 3-4000 to nie trzeba go bedzie motywowac, bo sam bedzie wiedział ile ma sprzedać.

u nas ma stałą pensję + 10% od prowizji netto od sprzedanych imprez.

Ale oni widzą, ze klienci wola u mnie kupować /bo robili to już wielokrotnie, bo to co ja powiem, to jest, bo ...../. Najchętniej przejęliby moich stałych klientów, ja przygotowałabym ofertę, a oni by wbili w system rezerwacyjny. :evil:

Anissia, los rzucił mnie do Krakowa

- chciałabym pracownika, który sprzedawałby równie dobrze jak ja /najlepiej byloby, żeby to robił lepiej :lol: /, żeby móc go zostawić i samemu wyskoczyć na narty.......... eh

Majka -świetnie Cie rozumiem :-? szukam od czerwca i nic ......wszystko co powiedziałaś to prawda ...ale u mnie trzeba jeszcze znać różne promocje ,kojarzyć usługi znać stawki ...dużo nauki i to ludzi zniechęca :evil:

zarobki sa dobre , i nie za ...jak to napisałaś dupo-godziny .... ale u mnie zawsze sa klienci wiec zarobki są niezłe ....ale niestety kilku potencjalnych pracowników zwiało jak musiało sie troszkę poduczyć 8)

masakra jakaś ...... :(

ja pracowników szukam zazwyczaj wśród znajomych lub znajomych znajomych :D

Nie gadaj....przeciez znajomemu nie zwrócisz uwagi, bo sie zaraz obraża. Rodzina zresztą też. Najlepszy jest pracownik obcy zupełnie, są wtedy czyste układy szef-podwładny.

nie mam problemów ze zwracaniem uwagi w razie potrzeby

:)

jak dotąd nikt się nie obraził więc nie wiem co powiedzieć :D

chyba byłby to jego problem .....

z ludźmi faktycznie jest coraz gorzej ale w dużych miastach nie ma co narzekać

- chciałabym pracownika, który sprzedawałby równie dobrze jak ja /najlepiej byloby, żeby to robił lepiej :lol: /, żeby móc go zostawić i samemu wyskoczyć na narty.......... eh

Majka -świetnie Cie rozumiem :-? szukam od czerwca i nic ......wszystko co powiedziałaś to prawda ...ale u mnie trzeba jeszcze znać różne promocje ,kojarzyć usługi znać stawki ...dużo nauki i to ludzi zniechęca :evil:

zarobki sa dobre , i nie za ...jak to napisałaś dupo-godziny .... ale u mnie zawsze sa klienci wiec zarobki są niezłe ....ale niestety kilku potencjalnych pracowników zwiało jak musiało sie troszkę poduczyć 8)

u mnie okres wstępnego szkolenia trwa miesiąc. Pracownik uczy sie technik sprzedaży, oferty, systemów rezerwacyjnych. Produkt jest drogi, pomyłka duzo kosztuje. Nie jest to przedszkole. Ja wiedzę chętnie przekazuję, ale trzeba chcieć i umieć ją wykorzystać. Kolejek nie ma /oprocz sezonu/, ale prowizja jest procentowa nie kwotowa.

Potencjalny pracownik chce tylko kasy, nie mysli o tym, że kasa jest, jesli on sie do jej wypracowania przyłozy. :roll:

u mnie okres wstępnego szkolenia trwa miesiąc. Pracownik uczy sie technik sprzedaży, oferty, systemów rezerwacyjnych. Produkt jest drogi, pomyłka duzo kosztuje. Nie jest to przedszkole. Ja wiedzę chętnie przekazuję, ale trzeba chcieć i umieć ją wykorzystać. Kolejek nie ma /oprocz sezonu/, ale prowizja jest procentowa nie kwotowa.

Potencjalny pracownik chce tylko kasy, nie mysli o tym, że kasa jest, jesli on sie do jej wypracowania przyłozy. :roll:

święte słowa Pani Majko,

święte słowa,

niestety,:-?

chyba, że będą to ludzie którzy uczyli się pracować za Starej Polski,

młodzi są zbyt niecierpliwi,