Gorath 11.04.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Tak troche dla relaksu, temat wazny, ale widze, ze juz troche zamarl. Niewatpliwie, aby znalezc wlasciwego pracownika, nalezy najpierw wiedziec czego sie chce i jednoznacznie przedstawic swoje wymagania w ofercie. Wzorem powinno byc ponizsze ogloszenie (jak widac umiejetnosci budowlano-wykonczeniowe sa zawsze w cenie): http://images20.fotosik.pl/219/182bbfc1f4c95932med.jpg Tutaj link, jakby nie weszlo:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/182bbfc1f4c95932.html Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.04.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ... jak w tytule ... do dobrego szefa / właściciela firmy (czytaj dobrze płacącego za wykonywaną umówioną pracę i rozumiejącego, że jego pracownik to człowiek a nie android) ... dobrzy pracownicy sami przychodzą pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.04.2007 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 , http://images20.fotosik.pl/219/182bbfc1f4c95932med.jpg Tutaj link, jakby nie weszlo: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/182bbfc1f4c95932.html Gorath rewelacyjne To ja chyba za malo wpisuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Inne kwiatki z ogłoszeń "Dam pracę" "Do kopania rowów z doświadczeniem" "Kucharza - tytana pracy" "MAŁO INTELIGENTNYCH ZATRUDNIĘ" "Zatrudnię samochody do przewozu zrzyn i trocin. Praca całoroczna" "Sprzątaczkę z doświadczeniem i wyższym wykształceniem" Sprzątaczko-sekretarkę zatrudnimy" "Kosmetyczkę wnętrz" "Kucharkę ze znajomością języka hiszpańskiego" "Sekretarkę na gwałt" "Studenta V roku studiów, uregulowany stosunek do służby wojskowej, do hurtowni. praca trudna i źle płatna" "Samotnego do kurnika. Od zaraz." "Myślącego mechanika samochodowego" "Do hotelu w dziurze nad morzem na pokojówki osoby z wykształceniem średnim i znajomością jeżyków obcych" "Panią na 1/2 etatu do rożna" "Do apteki - dwóch mężczyzn, najlepiej małżeństwo" "Zatrudnię rodzinę do pracy w oborze. Wymagane doświadczenie." "Uczciwego prawnika oraz zdrowego psychicznie informatyka zatrudni biuro adwokackie" "Bezpruderyjną panią do kserowania nocami" "Z ciemna karnacja do sprzedaży kebabu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.04.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Część tych ogłoszeń odzwierciedla prawdziwy stosunek pracodawcy do ludzi. Myślę, że jakby w zęby, byk krasy dostał od czasu do czasu to by się otrząsnął. Narra P.S. ...przez takie anonsy pracownik z góry zakłada, że pracodawcy to oszuści, cwaniacy etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.04.2007 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 chyba niemożliwe, aby takie anonsy pisał pracodawca chociaż pewnie takie bzdury wychodzą, jak się chce zmieścić w jak najmniejszej ilości słów /czyt. w jak najmniejszym koszcie ogłoszenia/. Poza tym, jak się zastanowicie, to większość tych anonsów da sie przełożyć na j.polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.04.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Majka - jak tam - znalazłaś "niewolnika" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 18.04.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Jak szukaliśmy niani, to w ogłoszeniu napisaliśmy m.in. "inteligentą, niepalącą", żeby trochę ograniczyć liczbę zgłoszeń, no i żeby te osoby, które chcą zadzwonić poddały się takiej "wewnętrznej weryfikacji". Niektóre były mało krytyczne wobec siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.04.2007 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Majka - jak tam - znalazłaś "niewolnika" ? chętnych na niewolników jest dużo. Dałam kolejne ogłoszenie, zglosiło się 70ciu chętnych. Brzmialo tak: Zajmujemy sie sprzedażą ofert największych touroperatorów m.in. TUI, Scan Holiday, Neckermann, Orbis, Rainbow Tours, Exim Tours, Alfa Star i inne Biuro znajduje się w centrum Krakowa. Szczegóły oferty osoba na tym stanowisku zajmuje się sprzedażą imprez turystycznych, biletów autokarowych, ubezpieczeń turystycznych i rezerwacją tanich linii lotniczych. Wymagania: - komunikatywność, umiejętność pracy w zespole, - komunikatywna znajomość przynajmniej 1 j. obcego /angielski, niemiecki/ - kreatywność, umiejętnośc szybkiego reagowania - umięjętność obsługi komputera - miła aparycja, - pozytywne nastawienie do pracy z klientem - uregulowany stosunek do służby wojskowej Mile widziane: - znajomość systemów rezerwacyjnych - zainteresowania związane z podróżami i sportem - poczucie humoru - osoby chcące wrócić do pracy po dłuższych urlopach wychowawczych i odchowaniu dzieci. Co oznacza, że z chęcią zatrudnimy osobę w kwiecie wieku. Przy pensji sie trochę kropnęłam, wyszła niższa niż faktycznie płacimy: zglosiło się z 10 osób co życzy sobie conajmniej 2 x wyższą pensję niż jest wpisana zglosiło się z 5 osób z drugiego końca Polski i wpisanym zastrzeżeniem, że nie przeprowadzą się /firma ma podaną nazwę i adres/ zglosiło się pare osób, co wpisało w liście motywacyjnycm, że ich marzeniem jest pracować w naszym hotelu na stanowisku recepcjonistki lub sekretarki i tak dalej. Jak te osoby chcą znaleźć pracę, przecież trzeba umieć przeczytać ogloszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.04.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 A ja myślałem, że zajmujesz się organizacją wesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 18.04.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 zglosiło się z 10 osób co życzy sobie conajmniej 2 x wyższą pensję niż jest wpisana zglosiło się z 5 osób z drugiego końca Polski i wpisanym zastrzeżeniem, że nie przeprowadzą się /firma ma podaną nazwę i adres/ zglosiło się pare osób, co wpisało w liście motywacyjnycm, że ich marzeniem jest pracować w naszym hotelu na stanowisku recepcjonistki lub sekretarki i tak dalej. Jak te osoby chcą znaleźć pracę, przecież trzeba umieć przeczytać ogloszenie Bo w wymaganiach nie dałaś umiejętności czytania ze zrozumieniem w języku ojczystym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.04.2007 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Bo w wymaganiach nie dałaś umiejętności czytania ze zrozumieniem w języku ojczystym co gorsze u mnie trzeba czytać ze zrozumieniem informacje po niemiecku ciężkie jest życie pracodawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.04.2007 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 A ja myślałem, że zajmujesz się organizacją wesel to uboczna działalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 19.04.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 To ja bym się nie zgłosiła, bo się boję, że mam niemiłą aparycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 19.04.2007 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 To ja bym się nie zgłosiła, bo się boję, że mam niemiłą aparycję dawaj fotę, ocenimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 http://www.mFoto.pl/uploads/1238/mobing_d84ef.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 19.04.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Majka - jak tam - znalazłaś "niewolnika" ? chętnych na niewolników jest dużo. Dałam kolejne ogłoszenie, zglosiło się 70ciu chętnych. Brzmialo tak: Zajmujemy sie sprzedażą ofert największych touroperatorów m.in. TUI, Scan Holiday, Neckermann, Orbis, Rainbow Tours, Exim Tours, Alfa Star i inne Biuro znajduje się w centrum Krakowa. Szczegóły oferty osoba na tym stanowisku zajmuje się sprzedażą imprez turystycznych, biletów autokarowych, ubezpieczeń turystycznych i rezerwacją tanich linii lotniczych. Wymagania: - komunikatywność, umiejętność pracy w zespole, - komunikatywna znajomość przynajmniej 1 j. obcego /angielski, niemiecki/ - kreatywność, umiejętnośc szybkiego reagowania - umięjętność obsługi komputera - miła aparycja, - pozytywne nastawienie do pracy z klientem - uregulowany stosunek do służby wojskowej Mile widziane: - znajomość systemów rezerwacyjnych - zainteresowania związane z podróżami i sportem - poczucie humoru - osoby chcące wrócić do pracy po dłuższych urlopach wychowawczych i odchowaniu dzieci. Co oznacza, że z chęcią zatrudnimy osobę w kwiecie wieku. Przy pensji sie trochę kropnęłam, wyszła niższa niż faktycznie płacimy: zglosiło się z 10 osób co życzy sobie conajmniej 2 x wyższą pensję niż jest wpisana zglosiło się z 5 osób z drugiego końca Polski i wpisanym zastrzeżeniem, że nie przeprowadzą się /firma ma podaną nazwę i adres/ zglosiło się pare osób, co wpisało w liście motywacyjnycm, że ich marzeniem jest pracować w naszym hotelu na stanowisku recepcjonistki lub sekretarki i tak dalej. Jak te osoby chcą znaleźć pracę, przecież trzeba umieć przeczytać ogloszenie przecież napisałaś: komunikatywna znajomość przynajmniej 1 j. obcego /angielski, niemiecki/, no to jak mają rozumiec ogłoszenie napisane po polsku? przecież znajomości polskiego nie wymagasz pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 20.04.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ...nie ma ludzi do roboty Majka - nie ma i nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 20.04.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Miesiąc temu mój Klient podciął gałąź na której siedzi. Miał zgrany zespół ludzi w sprzedaży i przygotowaniu produkcji. Na fali ogólnokrajowego pędu pracowników do podwyżek, któryś z pracowników poprosił o podwyżkę 2000 złotych ( zarabiał 2500 ) - czytamy jako wartości netto (na rękę). Prośba o podwyżkę była postawiona w formie ultimatum - jak nie dostanę to od poniedziałku odchodzę. Klient (właściciel biznesu) nie pomyślał i nie dał - nawet się nie targował z pracownikiem. Wyobraźcie sobie, że gość nie dość że znalazł pracę na przysłowiowym drugim końcu miasta to jeszcze wyjmuje byłemu pracodawcy ludzi jak śliwki z kompotu. Klient jest załamany - podobnie jak MAJKA dał ogłoszenie do Gazety Wyborczej. Efektem tego jest 30 !!! ofert - nie wybrał nikogo ( sam je przeglądałem i nie będę ukrywał, że ...( no comments)). W tej sytuacji dał w te pędy podwyżkę tym 2 co jeszcze mu zostali w tym jednego awansował na kierownika biura. Normalnie historia jak z jakiejś bajki gdzie akcja dzieje się w jakimś kuśwa raju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 20.04.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ale się wątek rozwinął..chyba założę pokrewny ale odwrotny czyli jak znaleźć dobra pracę Bo co mam myśleć jak po wysłaniu ponad 10 odpowiedzi na oferty pracy nikt się nie odzywa Zaznaczam,z e czytam ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts