Gość Marino 28.06.2003 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 ...aby ściany szczytowe były z bali a pozostałe murowane, jak wykonać wtedy strop i kogo zaangażować - cieśli czy murarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bboba 20.02.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Dom (ma być i mam nadzieję-będzie) ma wymiary zewnętrzne 7x9m.Połowa powierzchni parteru to salon.druga połowa to pokój,łazienka,spiżarka i kuchnia.Właściwie kuchnia częściowo "wchodzi" do salonu i jest otwarta.Pomiędzy jedną a drugą strefą wolnostojący kominek.Nad salonem nie ma stropu.Widać belki stropowe i krokwie.Nad pozostałą częścią domu poddasze użytkowe , na którym planuję jeden duży pokuj dla dziecka i antresolę "z widokiem" na salon.Jesli mi kiedyś zabraknie powierzchni to na belki nad salonem kładę dpodłogę i dorabiam pokój czy dwa. Czy Piotrze zrealizowałeś swoje plany? I jak rozwiązałeś te ocieplenie i resztę zagospodarowania poddasza? Mam podobny do Twojego zamysł, dlatego pozwalam sobie pytać Tylko my nabyliśmy stary, poniemiecki dom i o czymś podobnym myślimy: widoczne krokwie i antresola w salonie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 20.02.2008 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 NIestety życie zweryfikowało plany Ale się nie poddajemy i cel jest coraz bliżej. PS Jeśli lubisz drewniane domy to zapraszam na ten wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2347317#2347317 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bboba 22.02.2008 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Dzięki. Poczytamy i może coś z tego wyjdzie. Również nie tracimy wigoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts