jolkakru 04.04.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam, będę wdzięczna za wszelkie komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 07.04.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Cześć Życzę Wam dużo zdrówka i sił, które pewnie się przydadzą przy budowie i abyście na swej drodze spotykali samych życzliwych ludzi. Wasz przyszły domek bardzo mi się podoba, a w szczególności kopertowy dach. Życzę pogodnych i wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 07.04.2007 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Dziękujemy Teraz już wiemy co to znaczy otrzymać pierwszy komentarz Za to też wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 21.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Hej ! Cierpliwości. Urzędnicy uwielbiają utrudniać życie. Facet który miał wydać nam pozwolenie na budowę zerknął do papierów na tydzień przed upłynięciem terminu (wcześniej najwyraźniej nie znalazł na to czasu między kawą i ciiastkiem) po czym stwierdził że architekt nie wrysował na działce KOMPOSTOWNIKA i.... wyjechał sobie na urlop. Gdybym nie zadzwonił wcześniej i nie powiedział co o tym myślę dyrektorowi oddziału to nie zdążylibyśmy poprawić papierów na czas. Życzę szybkiego załatwienia papierów i roczpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 21.04.2007 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzięki serdeczne za życzenia. Najbardziej denerwujące w tym wszystkim jest to, że każdy tylko dużo gada, a nic nie robi. Wszyscy tylko obiecują, że będzie szybko, że załatwią, itp. a w rzeczywistości nic z tego nie wychodzi. Dziś jedna firma zaproponowała nam Porotherm 25 w cenie 13 zł!!!!!!! No i mamy chwilę zwątpienia, czy w ogóle jest sens budować ten dom. Smutne to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 21.04.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Smutne... ale jak nie teraz to kiedy ? Ceny wciąż idą w górę i nie zanosi się na to by sytuacja uległa zmianie. Dacie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 21.04.2007 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Zobaczymy, mam nadzieję, że damy radę, bo jednak się już na ten dom napaliliśmy i przykro by było jakby teraz się okazało, że nie możemy spełnić naszych planów i marzeń z nim związanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 22.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Hej, dzisiaj dopiero zobaczyłam, że budujecie własnie taki domek jak my. Ślicznie dziękuję za miłe słowa w dziennku. Bardzos ię cieszymy, że coś Was z nami łączy Jutro czytam dziennik od dechy do dechy a dziś przesyłam gorące pozdrowienie Iza - giza25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 23.04.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Hej, dzisiaj z rana przestudiowałam calutki Wasz dziennik budowy i komentarze.Miło tak poczytać coś o czym ma się juz pojęcie Pomysły na zmianę macie fajne, chociaż jeśli mogę coś dorzucic od siebie to zmieńcie okna w garażu i łazience na dole bo w projekcie sa maleńkie. Ja zrobiłam jedno podłużne odpowiednio z jedną i dwoma przedzialkami. Ale teraz bym jej jeszcze poszerzyła bo sa wąziutkie i daja mało slońca w łazience - a ja lubie okna w łazience Na podnoszenie ściany kolankowej nienamawiam was ze względu, że ma być to domek dla rodziców i dla ciebie Zuziu. Taki jaki jest wystarczy na 100%. My na górze robimy łazienkę, bo wiemy co to znaczy jedna łazienka - koszmar. A poza tym to nasz synek - Igorek - zajmuje calutką górę, z czego bardzo się cieszymy bo będzie miał tam swój pokój i łazienkę i wszystkie zabawki , których ja już nie będę musiała na codzien oglądac i sie o nie potykać. Ewentualnie zastanówcie sie nad tą łazienką - może wystarczy pomniejszyć i zostawić miejsce na wc i mały prysznic Taka sugestia. I to tyle co mogę Wam podpowiedzieć, bo w sumie domek jest bardzo zgrabniusi i funkcjonalny A co do materiałów to my budowaliśmy z naszego lokalnego maxa i wyszło elegancko. Jak chcecie to mamy chyba ze dwie palety maksów tych na ścianki działowe i z paletę lub lepiej cegły pełnej - możemy odsprzedać A co do cen to sie naprawdę Wam nie dziwię że zwątpiliście. My maksy kupowaliśmy w zeszłym roku za niecałe 2,5 zl za sztukę. Za cegłe na cały dom wyszło nas niewiele ponad 10 tyś. i wtedy wydawało mi się, że to sporo. Ale wcześniej wypowiedział się tu kolega, ceny idą w górę - jak nie teraz to nigdy Budujcie się - warto. Dzięki za umieszczenie linku mojego dziennika na waszej stronce Milo tak poczytać, że nasz domek komus sie podoba i do tego jest inspiracją Gdybyście mieli jakieś pytanka to bardzo proszę, zawsze chętnie służe pomocą. A do tego Zuziu Twój tata to Baran - jak ja, więc doskonale sobie poradzi z budową - nie macie się czym martwić. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 02.05.2007 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Iza, odkąd przeczytaliśmy Twój powyższy komentarz, codziennie zbieramy się do odpisania Ci, jednak tyle pytań i odpowiedzi nam przychodzi do głowy, że nie możemy się za to zabrać Teraz napiszę tylko, że podniosłaś nas na duchu tą informacją o Baranach, moi rodzice oboje są spod znaku Barana, więc tym bardziej dadzą radę i wszystko się uda! Właśnie dziś rodzice z okazji urodzin dostali od znajomych pierwszy prezent do przyszłego domu! Moja mama marzyła o białych kotach na parapet i od wieczora dwa koty sobie stoją na razie na półce w mieszkaniu Później zrobię ich zdjęcie i zamieszczę w dzienniku Brakuje jeszcze tylko drewnianego Pelikana Ostatnio się zastanawiałam czy w ogóle będzie gdzie taką rzeźbę w przedsionku postawić. Jeśli nie, to zamiast rzeźby, będzie obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.05.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Będę trzymać kciuki za Waszą budowę, żebyście mieli jak najwięcej optymizmu i zaparcia w tym co robicie.Ja też jestem spod znaku Barana, a poza tym mieszkamy niedaleko siebie.Dom mi się bardzo podoba, jest naprawdę zgrabny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 03.05.2007 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Dzięki Aga Twój domek też jest śliczny, chyba podobny do naszego Pelikana Miło, że również jesteś Baranem Tak w ogóle to ja (Zuzia - córka budujących) mieszkam w Bydgoszczy, czyli zupełnie blisko Ciebie Tak sobie czytam komentarze Twoje i innych ludzi z okolic Bydgoszczy i zazdroszczę Też bym chciała budować swój własny dom, niestety jak na razie to nawet nie pracuję, więc tylko pomarzyć mogę i cieszyć się z budowy rodziców Mam jednak nadzieję, że za kilka lat uda mi się to marzenie spełnić Na razie nie pozostaje mi nic innego, jak mieszkać w wynajmowanej kawalerce Moim celem jest do 30-tki mieszkać we własnym domu! Mam więc tylko 6 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.05.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Fajnie, że mamy coś wspólnego . Domyślam się że pewnie studiujesz w tej naszej mieścinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 03.05.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Nie Studia właśnie kończę w Toruniu na UMK W Bydgoszczy mieszkam, ponieważ tu studiuje i ma firmę mój chłopak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 04.05.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 04.05.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Podoba mi się Wasz domek,bardzo fajny.A i kotek też ładnutki życzę szybkiego rozpoczęcia budowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 22.05.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Gratulując zdobycia niezbędnych dokumentów i trochę większej (niż te pierwotne 3 palety ilości porotermu przesyłam życzenia bezstresowej budowy Makieta super! M! PS: drobny komentarz: osobiście nie kasowałbym łazienki M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 30.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam, widze budowa ruszyła i kolejny Pelikan pewnie niedługo wstanie w całej okazałości. A co do tych cen za Porotherm - to jestem przerażona. My fakt zwykłego maksa płaciliśmy w zeszłym roku w lipcu po 2 zł. z transportem (gratis). No ale teraz i wykońzeniówka poszła strasznie do góry - także tez płace te haracze robotnikom Podobno budujących sie nie żałuje i to święta prawda. Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia - Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Super że zaczęliście budowę, cieszę się i będę kibicować.Nam jutro robią posadzki, z jednej strony sie cieszę z drugiej przeraża ten szybki wyciek pieniedzy.Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 07.06.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Aga, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts