Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pelikana Kruków

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

SZANOWNI CZYTELNICY!

INFORMUJĘ, ŻE MOJĄ MAMĘ TAK WCIĄGNĘŁO PISANIE TEGO DZIENNIKA, ŻE OD DŁUŻSZEGO CZASU SAMA GO PROWADZI, A JA JESTEM TYLKO OBSERWATOREM.

UWAGA: DZIENNIK JEST PROWADZONY PRZEZ WŁAŚCICIELKĘ OPISYWANEJ TU BUDOWY, A NIE PRZEZ JEJ CÓRKĘ :)

POZDRAWIAM,

CÓRKA - ZUZIA :)

markoto

Nasze okna są od wewnątrz białe, a od strony zewnętrznej mahoń. Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem, o jakich słupkach myślisz, pisząc, że mam dać więcej zdjęć okien? Jak na razie okna są osłonięte taśmami ochronnymi, ale 26 listopada wkleiłam zdjęcia z nieco widocznym kolorem. Brama garażowa firmy Wiśniowski "robi się" również w kolorze mahoń. Życzę powodzenia w budowaniu; troszkę poczytałam Twój dziennik. Pozdrawiam, Jola

• 5 weeks później...

Do JACUR od córki Zuzi: to chyba to drugie, ponieważ prawie w każdym poście są zdjęcia, także radzę jeszcze raz przejrzeć dziennik :)

Do wszystkich: Informuję, że moi rodzice przeprowadzili się już na działkę, na której stoi budowany dom (do domku gościnnego) i nasza genialna TP SA robi problemy w założeniu tam Internetu, dlatego w dzienniku brak nowych postów.

• 3 weeks później...
Witam! właśnie rozpocząłem budowę tego ślicznego domu i jestem na etapie szalowania fundamentów :) widzę ,że większość osób na tym forum już prawie mieszka :D wiec proszę o jakieś informację odnośnie poniesionych kosztów bo własne pieniądze szybko się kończą i trzeba prosić o wsparcie bank! Dzięki za jakąkolwiek odpowiedz! Pozdrawiam

Witaj, Tomku! Cieszę się, że powstaje kolejny Pelikan. Gratuluję wyboru :D Domek jest bardzo ładny, jeśli się oczywiście lubi parterówki z użytkowym poddaszem.My jesteśmy bardzo zadowoleni i jak pewnie wszyscy budujący, nie możemy się doczekać przeprowadzki.Koszt na tym etapie wyniósł nas ponad 250 tys.-niestety, chyba nie jest to całkiem mało. Tym bardziej, że jeszcze spore wydatki nas czekają.Ale nie żałujemy.Powodzenia, jeśli masz jakieś pytania, to proszę bardzo.W dzienniku starałam się od początku pisać wszystko, co się działo na budowie, więc możesz sobie czasem porównać. Pozdrawiam, Jola

Dziękuje Ci Jolu za szybką odpowiedź odnośnie wydatków jakie ponieśliście na obecnym etapie bo ja słyszałem już różne wersje i groźby nie nawet za 300tyś nie zrobię tego co Wy do tej pory i jestem trochę spokojniejszy :) Wiem ,że w każdym regionie kraju są różne ceny ale jak możesz to napisz mi w jakiej kwocie zmieścił się stan surowy otwarty bo moja pani kierownik budowy jest wyjątkową pesymistką :) i operuje takimi kwotami ,że...... a muszę choć szacunkowo podać kwoty do wypłat transz kredytowych!

Dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam!

• 2 weeks później...

jolkakru

ładny ten kolor w sypialni :D taki......pobudzający do działania :oops: :wink:

kiedy planujecię przeprowadzkę? bo my czekamy tylko na wodę i chcemy już zamieszkać.Nie mamy jeszcze dużo rzeczy,ale niestety kasa się skończyła :cry: ale już nie chcemy wynajmować mieszkania!

Mam nadzieję ,że za miesiąc się wprowadzimy.

p.s. ładnie wasze prace postępują do przodu,tak trzymać.

Stelko, Tobie też ładnie prace idą. Bardzo mi się podobają Wasze pomysły.Na pewno stopniowo urządzisz wszystko, tak, jak sobie marzysz.Właśnie wczoraj wieczorem przeglądałam Twoje ostatnie wpisy i wcale się nie dziwię, że już chcecie mieszkać i nie chce się Wam odjeżdżać do mieszkania. My od kwietnia mieszkamy na działce obok nowego domu i jest przecudnie, nie potrafię wyrazić słowami, jak jesteśmy szczęśliwi.W największych marzeniach nie wyobrażałam sobie, że tak bez problemu pożegnam się z blokiem i nic a nic nie będę za nim tęsknić.:D Tu jest zupełnie inne życie!

Aha, taki kolor sypialni to chyba przydałby się Tobie :D Masz już dom, to i nowy lokator mógłby się pojawić!

My zamierzamy się wprowadzić w wakacje, aczkolwiek czas nas nie nagli i tak jesteśmy "na swoim" i w tym domku też jest nam fajnie.

Trzymam kciuki za Was, będę nadal podczytywała Twój dziennik, Jola

• 2 weeks później...
Roksano, dzięki. Gdy się buduje, to czas płynie bardzo szybciutko, uwierz mi! Nim się obejrzysz, także będziesz kupowała farby i inne pierdołki. :D Najgorzej jest wówczas, gdy się nic nie dzieje i nie masz na to żadnego wpływu. Życzę Ci powodzenia, wielu miłych chwil spędzonych na budowie, a przede wszystkim trafnych decyzji. Jola

• 3 weeks później...

Hej. My też budujemy ze studia Atrium.. u Was to domek już świetnie wygląda :D

Mam do Ciebie pytanie, ile masz nad oknem do podbitki dachu? Bo my mamy właśnie problem czy podnosić dach o 1 maksa czy nie. Teraz mamy nad oknem 40cm czyli 2 maksy no i na to szła by już murłata ale zastanawiamy się że by na stropie podmurować jeszcze jednym maksem bo boimy się że okap będzie bardzo nisko nad oknami i będzie padał cień na szyby.

U Was właśnie widzę że też chyba macie nad oknem 2 maksy a potem na stropie jeszcze warstwe, tylko ja się boję że strasznie wysoko to potem będzie a Ty jak sądzisz? Jak to jest u Ciebie.

Pozdrawiam :D :D :D