tosinek 02.03.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Zuziu jestem twoim fanem, co za talent pisarski!!!! Jesteś SC czyli super Córką!!! Gratulję tempa i czekam na wirttualną parapetówkę w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 13.03.2008 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam. Zajrzałam do Waszego dziennika i bardzo mi sie spodobał. To świetny pomysł, by wspomóc rodziców w pisaniu My też jesteśmy na etapie wykończeniówki więc chętnie będę do Was zaglądać. Może coś podpatrzę , jeśli można Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 13.03.2008 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 SZANOWNI CZYTELNICY! INFORMUJĘ, ŻE MOJĄ MAMĘ TAK WCIĄGNĘŁO PISANIE TEGO DZIENNIKA, ŻE OD DŁUŻSZEGO CZASU SAMA GO PROWADZI, A JA JESTEM TYLKO OBSERWATOREM. UWAGA: DZIENNIK JEST PROWADZONY PRZEZ WŁAŚCICIELKĘ OPISYWANEJ TU BUDOWY, A NIE PRZEZ JEJ CÓRKĘ POZDRAWIAM, CÓRKA - ZUZIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.03.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Jola jelsi mialabyc wiecej zdjec okien najlepiej takich bez slupkow to bardzo bym prosila. Jaki to kolor okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 13.03.2008 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 markotoNasze okna są od wewnątrz białe, a od strony zewnętrznej mahoń. Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem, o jakich słupkach myślisz, pisząc, że mam dać więcej zdjęć okien? Jak na razie okna są osłonięte taśmami ochronnymi, ale 26 listopada wkleiłam zdjęcia z nieco widocznym kolorem. Brama garażowa firmy Wiśniowski "robi się" również w kolorze mahoń. Życzę powodzenia w budowaniu; troszkę poczytałam Twój dziennik. Pozdrawiam, Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.03.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Dzieki Jola. Nie boisz sie ze nie sciagniesz pozniej tych tasm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 21.03.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Oby zdrówko dopisało By jajeczko smakowało By babeczka nie tuczyła Atmosfera była miła By zajączek uśmiechnięty Przyniósł radość w ten dzień święty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitta83 25.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 No no cóż za postępy Pare dni nas tu nie było i proszę jakie zmiany i zaskoczenie! Super! Czekamy w takim razie na kolejne fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUR 23.04.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 sorry ale nuda .......żadnych zdjęc.....albo jestem ślepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 23.04.2008 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Do JACUR od córki Zuzi: to chyba to drugie, ponieważ prawie w każdym poście są zdjęcia, także radzę jeszcze raz przejrzeć dziennik Do wszystkich: Informuję, że moi rodzice przeprowadzili się już na działkę, na której stoi budowany dom (do domku gościnnego) i nasza genialna TP SA robi problemy w założeniu tam Internetu, dlatego w dzienniku brak nowych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 7710 15.05.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam! właśnie rozpocząłem budowę tego ślicznego domu i jestem na etapie szalowania fundamentów widzę ,że większość osób na tym forum już prawie mieszka wiec proszę o jakieś informację odnośnie poniesionych kosztów bo własne pieniądze szybko się kończą i trzeba prosić o wsparcie bank! Dzięki za jakąkolwiek odpowiedz! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 15.05.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witaj, Tomku! Cieszę się, że powstaje kolejny Pelikan. Gratuluję wyboru Domek jest bardzo ładny, jeśli się oczywiście lubi parterówki z użytkowym poddaszem.My jesteśmy bardzo zadowoleni i jak pewnie wszyscy budujący, nie możemy się doczekać przeprowadzki.Koszt na tym etapie wyniósł nas ponad 250 tys.-niestety, chyba nie jest to całkiem mało. Tym bardziej, że jeszcze spore wydatki nas czekają.Ale nie żałujemy.Powodzenia, jeśli masz jakieś pytania, to proszę bardzo.W dzienniku starałam się od początku pisać wszystko, co się działo na budowie, więc możesz sobie czasem porównać. Pozdrawiam, Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek 7710 16.05.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Dziękuje Ci Jolu za szybką odpowiedź odnośnie wydatków jakie ponieśliście na obecnym etapie bo ja słyszałem już różne wersje i groźby nie nawet za 300tyś nie zrobię tego co Wy do tej pory i jestem trochę spokojniejszy Wiem ,że w każdym regionie kraju są różne ceny ale jak możesz to napisz mi w jakiej kwocie zmieścił się stan surowy otwarty bo moja pani kierownik budowy jest wyjątkową pesymistką i operuje takimi kwotami ,że...... a muszę choć szacunkowo podać kwoty do wypłat transz kredytowych! Dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 28.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 jolkakru ładny ten kolor w sypialni taki......pobudzający do działania kiedy planujecię przeprowadzkę? bo my czekamy tylko na wodę i chcemy już zamieszkać.Nie mamy jeszcze dużo rzeczy,ale niestety kasa się skończyła ale już nie chcemy wynajmować mieszkania! Mam nadzieję ,że za miesiąc się wprowadzimy. p.s. ładnie wasze prace postępują do przodu,tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 28.05.2008 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Stelko, Tobie też ładnie prace idą. Bardzo mi się podobają Wasze pomysły.Na pewno stopniowo urządzisz wszystko, tak, jak sobie marzysz.Właśnie wczoraj wieczorem przeglądałam Twoje ostatnie wpisy i wcale się nie dziwię, że już chcecie mieszkać i nie chce się Wam odjeżdżać do mieszkania. My od kwietnia mieszkamy na działce obok nowego domu i jest przecudnie, nie potrafię wyrazić słowami, jak jesteśmy szczęśliwi.W największych marzeniach nie wyobrażałam sobie, że tak bez problemu pożegnam się z blokiem i nic a nic nie będę za nim tęsknić. Tu jest zupełnie inne życie! Aha, taki kolor sypialni to chyba przydałby się Tobie Masz już dom, to i nowy lokator mógłby się pojawić! My zamierzamy się wprowadzić w wakacje, aczkolwiek czas nas nie nagli i tak jesteśmy "na swoim" i w tym domku też jest nam fajnie. Trzymam kciuki za Was, będę nadal podczytywała Twój dziennik, Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 28.05.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 w największych marzeniach nie wyobrażałam sobie, że tak bez problemu pożegnam się z blokiem i nic a nic nie będę za nim tęsknić. Tu jest zupełnie inne życie! Ja też podpisuję się pod tymi słowami obiema ręcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 10.06.2008 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 ainowis! Jeśli masz jakieś pytania, to proszę, możesz w tym miejscu je umieszczać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksanka 12.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam też z Grudziądza Zazdroszczę Wam przyjemnych i ostatnich prac w nowym domu. Na taki moment muszę jeszcze dłuuuugo czekać Będę kibicować w pracach wykończeniowych i dekoratorskich Zyczę udanych i tanich zakupów... Pozdrawiam Roksana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 13.06.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Roksano, dzięki. Gdy się buduje, to czas płynie bardzo szybciutko, uwierz mi! Nim się obejrzysz, także będziesz kupowała farby i inne pierdołki. Najgorzej jest wówczas, gdy się nic nie dzieje i nie masz na to żadnego wpływu. Życzę Ci powodzenia, wielu miłych chwil spędzonych na budowie, a przede wszystkim trafnych decyzji. Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 04.07.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Hej. My też budujemy ze studia Atrium.. u Was to domek już świetnie wygląda Mam do Ciebie pytanie, ile masz nad oknem do podbitki dachu? Bo my mamy właśnie problem czy podnosić dach o 1 maksa czy nie. Teraz mamy nad oknem 40cm czyli 2 maksy no i na to szła by już murłata ale zastanawiamy się że by na stropie podmurować jeszcze jednym maksem bo boimy się że okap będzie bardzo nisko nad oknami i będzie padał cień na szyby. U Was właśnie widzę że też chyba macie nad oknem 2 maksy a potem na stropie jeszcze warstwe, tylko ja się boję że strasznie wysoko to potem będzie a Ty jak sądzisz? Jak to jest u Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts