Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pelikana Kruków

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

bardzo mi przykro z powodu twojej Mamy i Twojej Babci Zuziu. My też w tym roku pochowaliśmy Dziadka, który mieszkal w domku na naszym podwórku. Pomimo, że to mój przybranym Dziadek (od męża strony) to było mi bardzo przykro... takie życie.

Ale glowa do góry, żałobę sie nosi długo w sercu ale budowa musi iśc dalej. To jest Wasze życie i nie można go tracić na smutki. Czas goi rany i stawia mury na górze ;-) A góra napewno wyjdzie świetna.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Iza

Ps. Zuzka gratulacje z okazji ukończenia studiów i obrony mgr - spóxnione ale szczere.

Hej Jola,

pewnie, ze lepiej jest z tymi betonowymi kolumnami, bo drewniane nie są na wieki i trzeba je konserwować. A przecież my po budowie mamy odpoczywać a nie zajmować się konserwacją kolumn. Konserwować to my się możemy w inny sposób. :) Teraz mamy przymusową przerwę techniczną bo wybiłam sobie bark no i niestety nie mogę utrzymać wałka w ręku. A tak poza tym to wszystko jest ok.

Pozdrawiam

Iza

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam serdecznie,

No proszę jak domek nabiera kształtów tylko pozazdrościć... ojkiedy to nasz dom będzie w takim stanie.... :(

mam kilka pytań jeżeli to nie problem to proszę o pomoc:

obawiam się że dom może być troszkę mały mamy zamiar u góry zrobić dwa pokoje i łazienkę tylko czy jest to możliwe. Jak wygląda wasz układ na górze?>

jeżeli jest to możliwe to proszę o kilka zdjęć i rad do tyczących budowy...

pozdrawiam i czekam na informacje :) Ewelina

Witaj, Ewelino!Jeśli podasz mi swojego emaila, to Ci wyślę więcej zdjęć niż w dzienniku; mam ich mnóstwo!Chociaż wielkość pomieszczeń nie jest tak łatwo pokazać.My jeszcze nie mamy ścianek działowych (bardzo dobrze), więc możemy sobie do woli kombinować z rozkładem pomieszczeń, u góry oczywiście.Jak wiesz, buduje nam firma, więc my wspólnie z szefem , kolegą zresztą, dyskutujemy, co i gdzie może być.Gdybyśmy podnieśli ściankę kolankową o jedną nawet cegłę, to skosy byłyby mniejsze, no i wówczas byłoby więcej możliwości uzyskania ładnych pomieszczeń.My chcemy dwa pokoje u góry (mnie się podobają takie ze skosami i belkami wewnątrz) oraz toaletę. Jeszcze będzie sporo przestrzeni np. na strych.Nie chcieliśmy podnoszenia ścianki-kolega był odmiennego zdania.My jeszcze rok temu nawet nie myśleliśmy o budowie (czasem troszkę marzyliśmy), a teraz,jak sama widzisz, jest już całkiem ładny domek.Doczekasz się!Powodzenia.Odezwij się na mojego emaila: [email protected]

A Ty będziesz pisała dziennik?

Witam Cię Jolu,

okna już zamówione to nie jest tak źle, zimą możesz robić coś w środku zimno to juz wam nie będzie :lol:

Jolu kibicuje ci bardzo mocno myślę że wnet będziesz mieszkała prace idą bardzo szybko...

a co do okien to jaki jet czas oczekiwania w waszym przypadku?

wiesz może ile droższe są okna z przegródkami?