jolkakru 05.11.2007 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ewelino, okna przeze mnie zamówione są jednotaflowe i jednostronnie kolorowe.Natomiast ze szprosami, ale białe z obu stron wyszłyby troszkę więcej.W "mojej firmie" metr szprosu kosztuje 30 zł -są różne, białe, złote.Mnie to za bardzo nie interesowało, więc dokładnie nie wiem.Musimy czekać około 4 tygodni.Fajnie, że potaniały wszelkie cegły, będziesz miała tańszy domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 10.11.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 witaj Jolu mam pytanko czy masz zamówione okna z żaluzjami czy też nie? Jaką planujesz elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 11.11.2007 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witaj, Ewelino.Okna zamówiliśmy bez żaluzji.Przez moment planowaliśmy rolety zewnętrzne, ale chyba zrezygnujemy z tego pomysłu.Są drogie i w zasadzie nie wiem, czy nam się tak bardzo podobają.Pewnie założymy rolety wewnętrzne, kolorowe, pasujące do wnętrza każdego pomieszczenia, ale dopiero wtedy, gdy już będziemy mieli wszystko gotowe.Elewacja, zapewne myślisz o kolorze, będzie jasna, trudno mi nazwać dokładnie, ale taki kolor piaskowo-żółty, na pewno nie biały ani żaden dziwny typu-zielony czy fioletowy.Życzę Ci miłej niedzieli.Mam nadzieję, ze jutro się coś zacznie dziać na naszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 12.11.2007 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Łukaszu i Elwiro, my kupiliśmy porotherm "25" w ilości 1500 sztuk, na ściany zewnętrzne i wewnętrzne nośne.Zrezygnowaliśmy z "30 -tki". Na ocieplenie wykorzystamy styropian 12 -tkę frezowaną, już go zresztą mamy. Nie podnosiliśmy ścianki kolankowej, czyli trzymaliśmy się projektu, zostało nam ok. 80 sztuk, tzn. troszkę więcej niż jedna paleta.Na ścianki działowe planujemy gazobeton "8".Pozdrawiam,Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pass80 13.11.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Jolu wielkie dzięki za info. Narazie jesteśmy na etapie planów, z kopyta zamierzamy ruszyć na wiosnę. Teraz przed nami: formalności z przepisaniem działki przez rodziców (841m2), wystąpienie o warunki zabudowy, zakup projektu, zakończenie rozbiórki domku po prababci, itp. itd... Media wszystkie mamy na działce. Musieliśmy niestety dla celów rozbiórki je odłączyć, ale podanie o przyłączenie prądu już leży w zakładzie energetycznym:) Zapewne jeszcze nie raz będziemy Ci głowę suszyć różnymi (mądrymi i niemądrymi) pytaniami! Pozdrawiamy serdecznie!!! Łukasz&Elwira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 13.11.2007 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Powodzenia w załatwianiu formalności. Wszyscy musieliśmy przez to przejść.Potem się wcale nie myśli, ile nie raz kosztowało nerwów załatwienie czegokolwiek.Co do pytań-nie ma problemu.Fajnie, jeśli będę mogła w czymś pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 14.11.2007 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Panie Pawle (cisulek), panie Tadku (szymek6). Właśnie dowiedziałam sie od szefa firmy sprzedającej okna dachowe, że :"Co do właściwości okien to oczywiście szyba zewnętrzna jest hartowana wewnętrzna nie (bo nie trzeba) pomiędzy szybami jest gaz argon zapobiegający wydostawaniu się ciepłego powietrza na zewnątrz (krótko mówiąc ciepłe okno).Jeszcze trwa promocja dotycząca okien więc jeżeli znajomi się zastanawiają to proszę uczulić, że już nie długo nie będzie możliwości zwrotu a to nie ukrywajmy są pieniądze do zwrotu czyli lekkie obniżenie kosztów" (skopiowałam odpowiedź)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 16.11.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 witaj Jolu,widze że prace posuwają się do przodu.. aż miło popatrzeć na nowości, zdjęcia z waszej budowy. Mam prośbę o zdjęcie pomieszczenia gospodarczego, jaki system ogrzewania zastosujecie? My planujemy piec na ekogroszek tylko czy kotłoania jest wystarczająco duża?pozdrawiam pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 16.11.2007 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Jak wiesz, kotłownia ma tylko 4 metry kwadratowe powierzchni, są w niej drzwi do garażu i drzwi do wiatrołapu, w projekcie jest przewidziana pralka, umywalka, no i piec c.o. chyba na gaz. My tak będziemy mieli (mamy gaz ziemny), więc nie ma problemu.To pomieszczenie jest małe, ja się nie znam na wielkości pieca na ecogroszek, ale nie byłabym pewna, czy się zmieści.Musisz gdzieś posprawdzać, jakie są gabaryty takiego pieca.Na razie zdjęcie nic Ci nie da, bo nie mam ścianek działowych, ale postaraj się sobie wyobrazić-prostokąt o powierzchni 4 metry kw., na jednym brzegu dłuższych ścianek, po przeciwnych stronach, są drzwi.Dzięki za miłe słowa.Życzę Ci efektywnego planowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 16.11.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 dzięki ci Jolu za informacje... Zasypało nas to mam trochę czasu aby myśleć i pytać, bo kto pyta nie błądzi a zima w pełni, czy u ciebie też tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 18.11.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Cześć Mieszkam blisko Grudziądza i pomyślałam sobie, że mogę zapytać Cię gdzie warto w G-dzu kupić dobre okna. Myślę o plastikowych, białych, pięciokomorowych. Może coś wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 19.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 WITAJCIE>..budujecie domek który był naszym pierwszym faworytem...potem zmieniliśmy na konkursowy, a potem zbrakło pustaków........trzymamy kciuki, ale z tego co widać idzie WAM wspaniale....szybkiej budowy, szybszego i trafnego wykańczania i miłego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 19.11.2007 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witaj, Ilzan.My obchodziliśmy chyba większość firm sprzedających okna w Grudziądzu.Jak zapewne przeczytałaś w dzienniku zdecydowaliśmy się na zakup na Placu Niepodległości 5, u przedstawiciela firmy Dziadek, tam było najtaniej, a profile , które mają ich okna są dobre, niemieckie-poczytaliśmy w internecie.Niedługo powinny być zamontowane, mam nadzieję, że będą ok. Pozdrawiam ANNNJA, dzięki za mile słowa.Jak mi przykro, ze straciliście kotka.My to przeżywaliśmy ok. 8 lat temu.Myśleliśmy, że nam serce pęknie z rozpaczy.Po 2 latach wzięliśmy drugą Agatkę, jest naszym członkiem rodziny,uwielbiamy ją po prostu, chociaż ma charakterek, a czasem nawet jest niedobra!Życzę Wam postępów w budowie, będę patrzeć, co się u Was dzieje! Pozdrawiam,Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 21.11.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 no no robota idzie na całego, nawet się nie obejrzysz a będziesz mieszkała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 21.11.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Firma Dziadek jest także i w moim mieście i słynie z niesłowności jeśli idzie o terminy. Poza tym mają chyba dobre okna. Muszę przyznać, że u nich jeszcze nie pytałam ale się pofatyguję i porównam ceny. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 21.11.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ilzan, w zasadzie źle napisałam, że to firma Dziadek. Jest to firma P.W."Partner", która jest m.in. przedstawicielem firmy Dziadek.Akurat okna są ze Słupska z firmy Bajcar (profil Deceuninck, 5- cio komorowy). Właśnie dziś otrzymaliśmy wiadomość telefoniczną, że już są gotowe do montażu, czyli po 19 dniach od złożenia zamówienia.Jutro napiszę o tym w dzienniku.Przepraszam za niedokładną informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 23.11.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 no....bardzo ładny chudziak fajnie jak coś się dzieje na budowie,prawda? od razu chumor lepszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 26.11.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Jolu ale piękne te twoje okna chociaż są jeszcze oklejone to i tak już dużo widać... Gratulacje dobrego wyboru Jolu ten domek jest troszkę mały jak dla mnie(wiesz rodzina, dzieci) znasz może podobny projekt ok130m a może da się w zmianach powiększyć ten dom do tego metraż? Wiesz coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 26.11.2007 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ewelino, dzięki. Projektów jest mnóstwo i na pewno, jeśli będziesz szukała, to coś znajdziesz. W Pelikanie można powiększyć ściankę kolankową, wówczas skosy na piętrze będą mniejsze; można więc zrobić większą łazienkę w ten sposób, jak my robimy tylko wc. Pokoje będą wówczas dwa, całkiem ładne.Ja uważam, że powinnaś szukać jednak innego projektu, jeśli z góry zakładasz, że musiałabyś sporo zmieniać. Ja bym chyba w twojej sytuacji tak postąpiła.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 28.11.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/widoki/render_perla_1.jpg A co byś powiedziała na to Jolu?[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts