Agusia i Marco 13.07.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witamy! I na początku gratulujemy super postępów w wykończeniu domu.Mam też jedno pytanko, bo widzę, że zainstalowaliście podobnie jak i my kominek z płaszczem wodnym... Czy to jedyne źródło ciepła... czy wspomagacie go jeszcze czymś innym? rozumiem, żę to w waszym przypadku nowość i pierwsze napalenia dopiero się odbyły... bo miałbym parę pytań co do brudzenia szyby i dopalania drewna... ale na te pytania najlepiej powiedzieć w trakcie sezonu grzewczego. Pozdrawiamy i zyczymy szybkiego zakończenia prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 13.07.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Agusiu, głównym źródłem ogrzewania naszego domu jest gaz ziemny, mamy kocioł dwufunkcyjny Beretta. Dopiero 2 razy paliliśmy w kominku, nie mogę Ci powiedzieć, jak będzie się sprawowała szyba, a z tego co zauważyłam, drewno wypaliło się świetnie.Pozdrawiam i życzę powodzenia, Jola (dzięki za miłe słowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 13.07.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 W takim razie Jolcia będę czekała na efekty jak cosik zauważysz z szybą lub z smrodzikiem utrzymujący się w czasie nie palenia to daj mi kiedyś znać oki . Ale rozumiem że z tą odpowiedzią muszę poczekać do jesieni . Za miłe słowa 5 zł hi hi hi (Żartuje )miłej nocki pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 13.07.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Agusiu, ale chyba Ty sama zauważysz jesienią, jak sprawuje się Twój kominek. Chyba też będziesz w nim paliła? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 13.07.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 tak będę hi hi na pewno będę palić tylko rzecz w tym że ja mam pewne objawy i jestem ciekawa czy ludzie co maja tego typu kominki maja takie same objawy czy po prostu ja mam coś nie tak z kominkiem np. coś nie tak zrobione dlatego mnie to ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 14.07.2008 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Rozumiem. Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 14.08.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jak dobrze, że wróciłaś. Śledziałam Waszą budowę od początku tym bardziej, że mamy podobne domki i szczerze się zmartwiłam kiedy napisałaś, że wycofujesz się z forum. Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitta83 14.08.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Rewelacja! Wasz efekt końcowy szczerze nas zadziwił! Salon i kuchnie macie prześliczną!!! Teraz z jeszcze większą niecierpliwością oczekujemy fotek innych pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 14.08.2008 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Doroto, Anito-dzięki. Na pewno jeszcze coś wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.08.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Nie ukrywam, że śledzę bez przerwy Wasz dziennik. I jestem w szoku jak super Wam to wyszło. Jest przytulnie, domowo i bardzo ładnie. Extra. Pozdrawiam i życzę cudownego mieszkania w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 15.08.2008 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Ago, dziękujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 08.03.2009 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witaj! Bardzo ładnie urządziłaś swój dom. Szczególnie podobają mi się schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 08.03.2009 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ingga, dziękuję Ci bardzo! A Ty budujesz domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 18.03.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Nie byduję sie choć od zawsze o tym marzę Narazie tylko remontuję się i mam mase z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitta83 27.07.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Kochani Wasz domek jest po prostu bajeczny!!! I to pięknie urządzone podwóreczko... Oczy same się śmieją jak się na to wszystko patrzy! Pozdrawiam serdecznie i oczekuję kolejnych tak cudnych fotek tym razem ze środka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 27.07.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witaj kochana !!! sorki że dopiero teraz odpisuję ale tak jakoś wyszło - dawno nie byłam tu po prostu )) Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź w moim dzienniku ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 31.07.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Zacznę od tego, że bardzo się cieszę, że wróciłaś . Fajnie jest oglądac jak to wszystko nabiera koloru, ładnieje. Naprawdę super to wszystko wygląda. Mam pytanie odnośnie płytek tarasowych - Paradyż, Sophistic Beige. Czy one są antypoślizgowe?, jakie są w użytkowaniu? Kolory były też inne i jak cenowo to wyszło? PS. Bardzo ładne kompozycje skalniakowo-trawnikowe robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 31.07.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Jeszcze mam pytanie odnośnie kamyczków w tych rabatkach. Proszę napisz gdzie je kupowaliście, jaki mają rozmiar? I określ mi kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 31.07.2009 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ago, dzięki za miły komentarz. Wejdź sobie na stronę Paradyża, a zobaczysz, że jest jeszcze jeden rodzaj klinkieru Sophistic, jest to rosa. http://www.paradyz.com.pl/Collection/clinker/sophistic_beige2Kosztuje ponad 60 zł za metr kw. ale ja kupiłam na allegro za 47 zł (bez przesyłki). Jestem bardzo zadowolona, myje się bez problemu, a czy są antypoślizgowe-tego nie wiem, jak na razie nie zauważyłam nic złego.Odnośnie kamyków: człowiek, który robił nam szambo ekologiczne zakupił je do tego celu, ale trochę przesadził z ilością, więc wykorzystujemy je tu i ówdzie. Są takie , jakie widzisz na zdjęciach, jasnoszare, ciemny grafit (iskrzące się) oraz brudny róż zmieszany np. z czernią. Mają mniej więcej 2 cm długości lub średnicę ponad 2 cm. Jeśli się nie mylę, zostały kupione w okolicach Łasina.Ja jestem najbardziej zadowolona z okrągłej grafitowej palisady firmy Libet, którą kupiłam w Bydgoszczy ( na telefon). Można z niej układać okrągłe rabatki, które mi się bardzo podobają. Pozdrawiam, Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Kmieć 02.08.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Poprostu zapiera dech w piersiach!!!Przepięknie!Wszystko dopracowane,perfekcyjne wykończenia najmniejszych drobiazgów.Jestem pod ogromnym wrażeniem i jak juz Ci wczesniej pisałam jestescie naszym guru.Nie potrafie ubrac w słowa jak to wszystko nam sie podoba i nie ukrywam ze napewno bedziemy sie na Was wzorowac.Profesjonalizm niczym u zawodowego projektanta:)Jeszcze raz powiem: pięknie!!!!Bardzo prosze wstaw zdjecia z wnetrza domu!Juz sie nie moge doczekac jak je zobacze!Gratuluje bardzo pomysłu i tak pieknego efektu końcowego!Robi niesamowite wrazenie!Pozdrawiam i czekam z wielką niecierpliwościa.Prosze nie szczędz z ilością zdjęc!Z góry dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts