iks_75 04.04.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Wielokrotnie czytałam, iż należy jak najszybciej usunąć taśmę zabezpieczająca z okien (po kilku dniach jest ona trudna do usunięcia). No tak, ale chodzi o: 1) taśmę fabryczną czy 2) taśmę papierową, którą zakłada się później np na czas malowania? Czy w ogóle warto zakładać taką folię (2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.04.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 taśma fabryczna w pełnym slońcu do 3 miesięcyżółta papierowa w pełnym słońcu do tygodnia sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Paweł 04.04.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 chodzi o taśmę ochronną "fabryczną" i przede wszystkim na zewnętrznych ramach okien, jest to spowodowane wtapianiem się takiej taśmy pod wpływem nagrzewania przez słońce w profil okna. Później taką "starą" taśmę jest bardzo ciężko usunąć, bo pozostaje po niej ten rozpuszczony klej. Ściągnij ją więc jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 04.04.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Już nie wiem zrywać tasmę po 3 miesiacach czy od razu. Dwie ostatnie informacje nie są zbieżne.Moja jest już prawie miesiia , ale nie było ostrego słońce. To co mam zrobić zerwać przed tynkowaniem i zabepieczać na nowo.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 04.04.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Do tynkowania i tak musisz zakleić okno. Całe, więc futryna będzie przykryta. Moje na zewnątrz juz zerwane, po około 3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 05.04.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Tak też zrobię, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 20.08.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Wg informacji widniejącej na moich oknach (Jezierski), taśmę należy zerwać najpóźniej 3 miesiące po wmontowaniu - z okien ciemnych, i do 6 miesięcy od montażu - z okien białych. My zerwaliśmy po tych 3 miesiącach wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.08.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 tasmy zrywac .... im szybciej tym lepiej. po zamonotowaniu okien i tak przed niczym nie zabezpieczaja, a do tynkowania czy tez malowania i tak nalezy okna dokladnie zabezpieczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts