jurasz 16.06.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Mam rynny stalowe z rurami spustowymi fi87 , w planie deszczówka fi110 - pytanie jak połączyć jedno z drugim. na dodatek chciałbym żeby była jakaś rewizja.Widziałem gdzieś takie pudełka motowane na pozionie gruntu, spełniające funkcję takiej rewizji, z wlotem, wylotem i kratką. Gdzie takie coś można znaleźć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 16.06.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Odwiedź stronę Marleya.Też będę chciał odprowadzić wodę z dachu do ziemi. Zamierzam zastosować rynny Marleya i rury kanalizacyjne do których podłączę rury spustowe przez osadniki. Jak się oddalę od fundamentów rury kanalizacyjne zamienię na rury rozsączające (nie drenażowe) aby całość zakończyć dołem chłonnym lub kręgami betonowymi pod ziemią. grunt mam piaszczysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 19.06.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 pudełka, o których mówisz, dostaniesz w każdym większym markecie budowlanym, sklepach z instalacją kanalizacyjną.... wloty 50-125, wylot zazwyczaj 110 w środku najczęściej siatka, zabezpieczająca przed dostaniem się liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ssaka 19.06.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2003 dokladnie ...tak jak pisze wyzej ..we wszelkiej masci sklepach skladnicach ...maja caly asortyment takowych rewizji ...do kazdego wymiaru ..pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts