fotograf 04.04.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 może ktoś ma i podzieli sie uwagami i zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.04.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Z całą pewnością trudna do utrzymania-patrz czarny samochód.Wymaga dobrego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.04.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 nie chciałabym jej czyścić...mam wrażenie, że wszystko będzie na płytkach widać, każdy odcisk palca, zaciek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 05.04.2007 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 nie chciałabym jej czyścić...mam wrażenie, że wszystko będzie na płytkach widać, każdy odcisk palca, zaciek... przy matowych płytkach nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 05.04.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 nie chciałabym jej czyścić...mam wrażenie, że wszystko będzie na płytkach widać, każdy odcisk palca, zaciek... przy matowych płytkach nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 05.04.2007 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 nie chciałabym jej czyścić...mam wrażenie, że wszystko będzie na płytkach widać, każdy odcisk palca, zaciek... przy matowych płytkach nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 05.04.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Znajoma miała łazienkę z barzdo ciemnozielonych płytkach, niemal czarnych. Na pierwszy rzut oka dość ciekawe rozwiązanie i wyglądało elegancko. Ale po dłuższej chwili ja czułam się tam przytłoczona, jak w grobowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.04.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Moi rodzice zrobili dawno temu łazienkę z takich cieniowanych kafli (kolor przechodził od czarnego do szarego (z jasnymi plamkami), położyli je na ściany w ten sposób: czarny->szary, obok szary->czarny itd. Na podłodze kafle były białe. łazienka była bardzo elegancka, ale uroku dodawały jej duże lustra (na 3 ścianach), i okno (w bloku to rzadkość). Mogę zrobić zdjęcia, jak ktoś by potrzebował. Kafle nie były problematyczne, ale pewnie dlatego, że kolor nie był jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 05.04.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Moja teściowa takową miała, w utrzymaniu czystości po prostu koszmar, obecnie jak kładła nowe kafle to priorytetem były jasne płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 05.04.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Moja teściowa takową miała, w utrzymaniu czystości po prostu koszmar, obecnie jak kładła nowe kafle to priorytetem były jasne płytki. przy wysokim połysku to sie zgadzam, ale przy macie nie jest źle - mam jedną ściane czarną i nie widze różnicy w utrzymaniu czystości , teraz myśle nad całą czarną z białymi wstawkami i nie wiem jak sie wtedy będzie to komponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 05.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 jeśli mała łazienka to nie polecam dużo światła w niej zrób, również tego sztucznego jeżeli zdecydujesz się na czerń jak zmiękczysz wodę, to może nie być tak źle z utrzymaniem jej w czystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 05.04.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Ja mam teraz ( w bloku ) ciemna lazienke kafle sa ciemno brazowe ze wstawkami bezowymi. Ladnie wyglada to fakt ale kazdy najmniejszy brud widac . Mozna sprzatac 5 razy dziennie a i tak zawsze bedzie na podlodze lezal jakis klaczek, paproszek W nowym domu lazienka bedzie na 100% JASNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 05.04.2007 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 jeśli mała łazienka to nie polecam dużo światła w niej zrób, również tego sztucznego jeżeli zdecydujesz się na czerń jak zmiękczysz wodę, to może nie być tak źle z utrzymaniem jej w czystości łazienka jakieś 12 m2 - z dużym oknem - wanne planuje obłożyć na biało ale chętnie bym zobaczył gotowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.04.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Masz racje fotograf, ze czystosc to zaden problem, wszystko zalezy jak wykonczona jest plytka.Nie zawsze wygoda uzytkowania jest ostatecznym kryterium estetyki - nie sluchaj ostrzezen o szorowaniu jesli Ci na tym nie zalezy. Czasami zeby bylo ladnie trzeba sie pomeczyc. Nie wiadomo jednak tez jaki efekt chcesz ostatatecznie uzyskac. Połączenie polyskiliwej czerni i snieznej bieli daje najmocniejszy ze znanych czlowiekowi kontrastow. Jesli chcesz wiec miec lazienke bliską popartu i pewnej ekstrawagancji, to tak zrob, pamietajac , ze czerń bardzo mocno zmniejsza optycznie wnetrze wiec trzeba zastosowac odpowiednie proporcje, zeby nie dostac kalustrofobii i ze takie zaestawienie bardzo mocno podkresli rysunek calej kompozycji ulozenia plytek. Polysk daje wrazenie elegancji ale i chlodu, czern w polysku jest zimniejsza niz polyskliwa stal a na duzych powierzchniach dziala jak czarne lustro co w polaczeniu z chromowanymi dodatkami ...powiedzmy delikatnie wyglada : "nieludzko" Najmocniejsze i najodwazniejsze efekty uzyskasz stosujac nie tylko czern i biel ale polysk i mat np polyskliwa czern i matowa biel. Takie zastosowanie znajdziesz w plytkach i kolekcjach np firmy Engers i to wcale nie na wielkich powierzchniowo lazienkach. Wszystko zalezy od wnetrza i potrzeb, reszta to juz tylko zabiegi plastyczne, rowniez takie ktore dopuszczaja zmienny format uzytych plytek. Nie ma tu scislych regulek dlatego nie warto sluchac stereotypow. Efekt eleganckiego zestewiania czerni uzyskasz stosujac zamiast czystej bieli, szarosc / nawet jesli ta szarosc bedzie "prawie biała"/ . Zawsze bardziej szlachetnie i nie agresywnie zestawiaja sie ze soba takie rozwiazania, jako fotograf wiesz to najlepiej., ze zdjecie posiadajace walor jest lagodniejsze niz takie, ktore ma kontrast i nasycenie na maksa :wink:Podobnie zreszta zdjecia matowe inaczej wygladaja od tych z polyskiem - zdecyduj sam , ktore bardziej Ci odpowiada. PS 12m2 to calkiem spory kawalek lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 05.04.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Polysk daje wrazenie elegancji ale i chlodu, czern w polysku jest zimniejsza niz polyskliwa stal a na duzych powierzchniach dziala jak czarne lustro co w polaczeniu z chromowanymi dodatkami ...powiedzmy delikatnie wyglada : "nieludzko" myślałem o matowych płytkach Porcelanosy - Bali Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.04.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 ciemne szare płytki znajdziesz w galerii u forumowego ls75, nie są one czarne ale i tak warto zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.04.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie znam Porcelanosa - za duzo tego na rynku, natomiast rozwiazania o jaki Ci chodzi znajdziesz w katalogach holenderskiej Mosa, niemieckiej Enegers, Jasba a ostatnio znakomite czernie z bielami na plytkach strukturalnych i "przestrzennych reliefach" w Inalco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.04.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Cos sie forum Muratora sypie ,to nie pierwsza powielana wiadomosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 05.04.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Villeroy - Boch ma taką kolekcję płytek chyba "memento". Można obejrzeć to na ich stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 05.04.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Koleżanka ma malą czarną lazienkę. Pierwsze wrażenie, super. Inna, bo wszyscy mają beże i brązy. Ale po dluższej chwili wrażenie jak u Anisi, przygnębiająco, klaustrofobicznie, chce się jak najszybciej wyjść. Po wyjściu odczucie ulgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts