Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czarna łazienka

fotograf

Recommended Posts

Koleżanka ma malą czarną lazienkę. Pierwsze wrażenie, super. Inna, bo wszyscy mają beże i brązy. Ale po dluższej chwili wrażenie jak u Anisi, przygnębiająco, klaustrofobicznie, chce się jak najszybciej wyjść. Po wyjściu odczucie ulgi.

ma to swoje plusy - skróci sie czas oczekiwania w kolejce :-)

Gość Amciek

z doswiadczenia nie polecam czarnych matowych plytek przy lejacej sie wodzie (prysznic, umywalka) - kamien / osad plus slady po wodzie psuja efekt, moze lepiej to wyglada na polysku.

podobnie z podloga, matowe ciemne plytki moga kogos kto nie lubi plam przyprawic o bol glowy

z mozaika powinno byc zdecydowanie lepiej

a

Ja mam czarno-białą łazienkę, płytki ułożone w białe i czarne poziome pasy, do tego duże lustro. Uważam, że wygląda elegancko, zczyszczeniem nie am problemów. Fakt, że więcej jest białego niż czarnego. fotograf, jeśli napiszesz na PRIV swój adres mailowy to chętnie wyślę Ci zdjęcie. Niestety ze względu na bardzo powolnego kompa nie wstawiam zdjęć na forum :-?

• 2 weeks później...
Ja mam czarno-białą łazienkę, płytki ułożone w białe i czarne poziome pasy, do tego duże lustro. Uważam, że wygląda elegancko, zczyszczeniem nie am problemów. Fakt, że więcej jest białego niż czarnego. fotograf, jeśli napiszesz na PRIV swój adres mailowy to chętnie wyślę Ci zdjęcie. Niestety ze względu na bardzo powolnego kompa nie wstawiam zdjęć na forum :-?

Dzięki pomocy fotografa, któremu z tego miejsca goraco dziękuję, mogę umieścić łazienkę o której pisałam wyżej. To pierwsza moja fotka na forum :D Jeszcze raz dzięki fotograf :wink:

http://foto-raj.pl/f.jpg

U Roberta Sitka już obejrzałeś?

Tam wersja architekta... tylko jak się tam NIe oglądać w trakcie? Sitek musi być dziabelnie przystojny...w każdym kawałku ciała, ze szczególnym uwzględnieniem rufy :wink:

U moje teściowej wersja była swojska.

Problem osadzającego się brudu mnie nie interesował - nie ja sprzątałam.

Nie przytłaczała, bo dużo bieli...

Błogosławię każdy dzień kiedy juz nie ma tych kafelków z innego powodu. Przykuwały wzrok. Nie sposób było o nich zapomnieć. Wpatrywanie się w nie (nie dało rady inaczej) graniczyło z hipnozą.

Zestaw z czernią jest bardzo efektowny ale się śmiertelnie nudzi bardzo szybko.

To troszkę sie spóźniłam ( parę minut temu dopiero zarejestrowałam się na Waszym forum pierwszy raz - Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie :) )

Ja od 9 lat mam granatowe płytki na ścianach i podłodze w łazience i NIE ZDARZYŁO MI SIĘ ICH PRZECIERAĆ NAWET , serio! Owszem widać ślady wody po paru latach , ale tylko w kabinie prysznicowej . Przy umywalkach i wannie - żadnych małoestetycznych śladów . Nie wiem czy uda mi się wkleić zdjęcia tej mojej łazienki , spróbuje poćwiczyć za chwilkę . Na wszelki wypadek podam Wam kochani stronę internetową , która powstała w momencie gdy sprzedawałam ten mój kochany domek . strona jest co prawda w rozsypce , ( bo już nie służy sprzedaży domu ), ale zdjęcia można otworzyć :

http://www.dom.agnes.poznan.pl

Te płytki w łazience mają takie jakby naturalne "kropelki wody " . Na ścianach są takie bardziej szklane , a na podłodze matowe , ale to jest komplet , i wiem ,że teraz kosztują ok 39 PLN /m kw. Dzisiaj bowiem byłam w tej hurtowni aby kupić tym razem ciemno zielone płytki do mojej nowej łazienki ( w bloku tym razem niestety :cry: ) . Acha ! - luster w każdym bądź razie takich jak miałam nie polecam ( jeśli już zobaczycie na zdjęciach tę moją łazienkę ) - matkooo za jakie grzechy :cry: - praktycznie po każdym użyciu wody w umywalce lub wannie - lustra do przetarcia.

Też jestem bardzo ciekawa jak te Twoje Fotograf czarne płytki wyjdą , bo może zamiast ciemnej węgierskiej śliwki w WC i ciemnej butelkowej zieleni w łazience coś jednak zmienię ( mam miesiąc czasu na decyzję ) .

Ale właściwie to do zajrzenia na Wasze forum i zarejestrowanią się zmusiły mnie schody ktore mnie dzisiaj przerosły . Przepraszam więc , że wcinam się w ten wątek , ale bardzo potrzebuję pomocy i życzliwej porady. Już piszę w czym rzecz:

Otóż zamierzam powiększyć "blokową łazienkę " dwukrotnie i zamontować wannę z hydromasażem ( 140x140 ) . Okazało się , że ze względu na całą instalację takiej wanny nie mogę obudować płytkami ( tak jak miałam do tej pory w "granatowej łazience " ) . Plastikowa , biała obudowa wanny bardzo średnio mi się podoba . Wymyśliłam więc sobie , że : dół wanny ( obudowa) , umywalkę od miski do ziemi ( zamiast nóżki) , parawan nad górną krawędzią wanny np do sufitu , albo na ramie powyżej zamontowanego prysznica ( aby móc używać wanny również jako prysznica) , oraz szafkę w narożniku na ręczniki itp ( mam na myśli front=drzwiczki) zrobię z matowego zielonego przeźroczystego plastiku/szkła hartowanego . Te przeźroczyste , zielone fronty muszą być zaokrąglone - wszystko po łukach : wanna - góra i dół , umywalka ,szafka .

Kochani pomóżcie mi . gdzie mam tego szukać . dzisiaj w poznańskiej Castoramie mnie wyśmiali :( . Błądzę po omacku w necie , dochodzi prawie 2-ga w nocy , może jest jednak jakaś szansa na ładną łazienkę ,może ktoś robi takie profile rozsuwane i nie skończy się na standartowej obudowie wanny ...

Pozdrawiam serdecznie z nocnego Poznania

Kinga