Gość Yola 16.06.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Niedługo koniec remontu i przeprowadzka ... Marzą mi się czerwone ściany w pokoju (ściany z płyt gipsowych). Niestety nie widziałam jeszcze w sklepie gotowej czerownej farby... znajoma malowała mieszanką z barwników i wyszedł jej na ścianach nieciekawy różowo fioletowy kolorek... Czy ktoś mogłby mi podpowiedzieć gdzie znależć wymarzoną czerowną farbę, tak żeby uniknąć niespodzianek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość yola 16.06.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 aa to jeszcze raz ja.. ponieważ jestem na tym forum po raz pierwszy i mam problemy z poruszaniem się po stronkach podaję maila w obawie, że nie doszukam się waszych odpowiedzi [email protected] - proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 16.06.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Ja zastosowałem czerwona farb z mieszalnika od Duluxa. Wyszło tak, jak na próbniku, czyli tak, jak chiałem.Inna rzecz, ze czerwony kolor jest dość uciążliwy na ściany. U mnie zrobiłem jedną ścianę dla ożywienia i jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Yola 16.06.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Dzięki za odpowiedź. Jakie proporcje z tego "mieszalnika" Dulux? Też myślę żeby nie malować wszystkich ścian - może dwie.... Zachwyciło mnie czerwone pomieszczenie w majowym numerze M jak mieszkanie - krótki artykół i jedno zdjęcie (chyba dział "To jest modne") i od tej pory marzę o podobnym pokoju dziennym. Pozdrawiam, Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 16.06.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Jolu. Najprościej kupić farbę gotowa (już wymieszaną) - taka jest np. Dulux, Bekcers, Tikurilla, itd. Masz paletę barw oznaczona kodami i wybierasz dowolny odcień - to jest mieszane komputerowo. zawsze musi wyjść tak samo. Ja polecam Tikurille. Co prawda nie mam czerwonej ale jest bardzo dobra i co najważniejsze zmywalna. Przy oglądaniu wzorników, weź pod uwagę, że na ścianie wychodzi zawsze ciutkę ciemniej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 03.03.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Dulux karmazynowy przypływ malowałam nim jest ok i jest napewno czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 03.03.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jolu. Najprościej kupić farbę gotowa (już wymieszaną) - taka jest np. Dulux, Bekcers, Tikurilla, itd. Masz paletę barw oznaczona kodami i wybierasz dowolny odcień - to jest mieszane komputerowo. zawsze musi wyjść tak samo. jaaaasne. mieszałam 2 razy farbę Duluxa w dwóch różnych mieszalnikach i otrzymałam 2 różne odcienie, w tym oba zupełnie inne od koloru z puszki (bo akurat nie było na stanie i musiałam domieszać). na moje pretensje otrzymałam odpowiedź, że nawet w jednym mieszalniku wychodzi czasem inaczej, a co dopiero w dwóch różnych sklepach. uważałabym zatem z tym mieszaniem no i uważałabym z tym czerwonym kolorem. nawet dwie ściany to może być za dużo. koleżanka sobie walnęła jeden pokój na czerwono i musiała przemalowywać - paskudny był! pamiętaj, że zdjęcia a rzeczywistość to nie to samo... ale - jak to się mówi, lepiej żałować, że się spróbowało, niż żałować, że się nie spróbowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 03.03.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 mieliśmy jedną scianę w kuchni czerwoną i sufit w łazience. sufit nadal mi sie podoba,ale ściana w kuchni szybko się opatrzyła. Nie dało się tej czerwonej farby niczym zamalować. W 9 miesiącu ciązy przez tydzień skrobałam tą ścianę ,żeby pozbyć się tego czerwonego. doskrobaliśmy się z mężem aż do muru,a ten czerwony nadal był. Skonczyło się na grafitowej tapecie w srebrno szare liście. Nigdy więcej takiego intensywnego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 03.03.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 nie no na syufit to ja bym się napewno nie zdecydowała w kolorze czerwieni ale zaraz coś wam wkleje ja mam to cos w sypialni ścianka podświetlana wężem świetlnym na ściance na środku tv będzie na przeciw tej ściany ścianka kolankowa czerwona pozostałe sufity i ściany białe http://i2.pinger.pl/pgr78/bc8f3133002115da49988971http://i.pinger.pl/pgr83/23ad3a670022691e49634bcc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 03.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Fajnie Ci to wyszło Nie cały sufit jest czerwony, tylko obnizony pasek z halogenami, idący przez srodek łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 04.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Ja mam czerwono / bordowy przedpokój. Wygląda to w realu jak zmiksowane maliny. Farba lateksowa Dekorala "Włoskie espresso"http://images43.fotosik.pl/75/04457e18d89ba5e7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 04.03.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Godgi, bardzo ładny kolor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 04.03.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 podobaja mi sie takie to dla temperamentnych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 05.03.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 ja mam 2 czerwone sciany ale takie nieduze kolor mam z duluxa gotowy chyba karmazynowy przyplyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 05.03.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Czerwony kolor na ścianie jest jednak bardzo mocny, w moim przedpokoju wygląda dobrze, ale to tylko przedpokój, przez który sie przechodzi:) gdybym miała mieć takie ściany w salonie.... chyba bym psychicznie tego nie wytrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia25 05.03.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Świetnie prezentuje się ten kolor. Aż sama mam chęć na zmiany. Może zaszaleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 07.03.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Z ciekawości ile warstw musieliście nałożyć by pokryły te ściany? Też mam ciemną czerwień Tikurilli - 3x malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 07.03.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 W moim wc kawałek ściany między płytkami a sufitem jest czerwony, podłoga też czerwona. W tzw pokoju komputerowym na czerwono wymalowałam ścianę pod skosem. Wygląda to tak http://www.fothost.pl/upload/09/10/bd11f4f2.jpghttp://www.fothost.pl/upload/09/10/9f8648bd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.03.2009 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ładna ta przybrudzona czerwień. Jakby wyglądała jedna ściana w naszym salonie, ta na wprost, w takim kolorze? Jest długa na 7 m... http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/salon_zolty.jpg Kłóci mi się beż na sofie z żółtym na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.03.2009 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ja się ograniczyłam do czerwonych płytek i będzie wściekle czerwona kuchnia, więc nie mam zdania Chciałam tylko zauważyć, że bulik piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts