Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czerwony kolor ?cian

Gość Yola

Recommended Posts

Niedługo koniec remontu i przeprowadzka ... Marzą mi się czerwone ściany w pokoju (ściany z płyt gipsowych). Niestety nie widziałam jeszcze w sklepie gotowej czerownej farby... znajoma malowała mieszanką z barwników i wyszedł jej na ścianach nieciekawy różowo fioletowy kolorek...

Czy ktoś mogłby mi podpowiedzieć gdzie znależć wymarzoną czerowną farbę, tak żeby uniknąć niespodzianek??

ja mam czerwona farbe na jednej scianie z sniezki wyszla cudnie wkleje zdjecie :-)

.....ale do salonu wolałabym ten brudniejszy odcień czerwieni. Nie wiem jednak czy mam rację :oops:

Sloneczko a możenie czerwień, tylko jakaś przygaszona wiśnia albo śliwka? Taka przygaszona śliweczka lepiej by się chyba komponowała z beżem kanap i ościennymi ścianami... a bulluś przecudny, proszę wycałować prosiaczka :D

Mogłabyś wkleić więcej fotek?

Łaczyłaś z jakimś innym kolorem ten czerwony? Jak rozwiązałaś przejście kolorów między np. salonem czy korytarzem ?

Ten czerwony to "dzikie wino" Duluxa. Nie jest łączony z innym kolorem, bo 2 pary schodów (bliźniak) są na zewnątrz domu w werandzie, aby nie zabierały miejsca wewnątrz. Z klatki schodowej wchodzi się do właściwego przedpokoju oddzielonego drzwiami, więc kolor przedpokoju może być dowolny.

U nas jest beżowy.

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/klatka_schodowa1.jpg

http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/klatka_schodowa2.jpg