maciek wiśniewski 07.08.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Hej Jestem tu po raz pierwszy i też jestem fanką tego projektu. Wcześniej znalazłam forum z Afrodytą Jeszcze nie kupiłam tego projektu bo budowe może zaczniemy za 3 lata! Działka już jest ale pozwolenia na budowe wstrzymane bo nie ma planu zagospodarowania przestrzennego Narazie przeraził mnie kosztorys Artemidy!!!!!!!!!!! Stan surowy wyceniają na ok 327 tyś a stan wykończony na 549tyś+ Vat to ok 587 tyś!!!!!! To o ponad 200tyś więcej niż stan wykończony Afrodyty?????!!! co o tym myślicie? skąd ta olbrzymia różnica? Czyżby poddasze użytkowe aż o tyle podniosło cene? witam, tez sie nad tym zastanawiam. Fakt jest to duzy dom a ceny mat. budowlanych wysokie ale rzeczywiscie prawie 600 tys to strasznie duzo. ja my slę że realniejsza kwota to ok. 450 tys. Zreszta to wszystko zalezy od materiałów - podejrzewam ze i za milion mozna by ta Afrodytkę postawic:-} Pozdrawiam maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek wiśniewski 07.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Hej Jestem tu po raz pierwszy i też jestem fanką tego projektu. Wcześniej znalazłam forum z Afrodytą Jeszcze nie kupiłam tego projektu bo budowe może zaczniemy za 3 lata! Działka już jest ale pozwolenia na budowe wstrzymane bo nie ma planu zagospodarowania przestrzennego Narazie przeraził mnie kosztorys Artemidy!!!!!!!!!!! Stan surowy wyceniają na ok 327 tyś a stan wykończony na 549tyś+ Vat to ok 587 tyś!!!!!! To o ponad 200tyś więcej niż stan wykończony Afrodyty?????!!! co o tym myślicie? skąd ta olbrzymia różnica? Czyżby poddasze użytkowe aż o tyle podniosło cene? witam, tez sie nad tym zastanawiam. Fakt jest to duzy dom a ceny mat. budowlanych wysokie ale rzeczywiscie prawie 600 tys to strasznie duzo. ja my slę że realniejsza kwota to ok. 450 tys. Zreszta to wszystko zalezy od materiałów - podejrzewam ze i za milion mozna by ta Afrodytkę postawic:-} Pozdrawiam maciek ups, Artemidę oczywiście:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 07.08.2007 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Hej Jestem tu po raz pierwszy i też jestem fanką tego projektu. Wcześniej znalazłam forum z Afrodytą Jeszcze nie kupiłam tego projektu bo budowe może zaczniemy za 3 lata! Działka już jest ale pozwolenia na budowe wstrzymane bo nie ma planu zagospodarowania przestrzennego Narazie przeraził mnie kosztorys Artemidy!!!!!!!!!!! Stan surowy wyceniają na ok 327 tyś a stan wykończony na 549tyś+ Vat to ok 587 tyś!!!!!! To o ponad 200tyś więcej niż stan wykończony Afrodyty?????!!! co o tym myślicie? skąd ta olbrzymia różnica? Czyżby poddasze użytkowe aż o tyle podniosło cene? Mnie tez zaskoczyl kosztorys, tyle ze bylem juz po zakupie projektu . Ogolnie nawet w pracowni Dobre Domy nie potrafili mi powiedziec skad taka roznica pomiedzy Afrodyta a Artemida. Na pewno troche cene podbija strop, robocizna, wieksza powierzchnia zabudowy i wykonczenie poddasza. Jednak nie sadze, zeby roznica siegala 40%. Ogólnie w kosztorysie kwota za robociznę to 95tys, materiały 338tys. Reszta to narzuty i zysk dewelopera. Dlatego ja zakładam, że zmieszczę się właśnie bliżej kwoty 450tys - sam kupuję materiały, jednak ekipa robi mi SSZ, do wykończenia kilka innych. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 08.09.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie Od kilku tygodni razem z żoną przeglądamy oferty domów i wreszcie natrafiliśmy na to czego szukamy - Artemida.Spełnia wszytko to co chcemy. W związku z powyższym mam gorącą prośbę, może dysponujecie już materiałami z realizacji, zdjęcia, kosztorys, itp. Za wszystkie materiały z góry dzięki. I mam jeszcze jedno małe pytanko, czy jest możliwość podpiwniczenia tego domu w części lub w całości i czy ktoś wybrał taką obcję, a może ktoś z okolic W-wy juz taki pobudował i pozwoliłby na niego rzucić okiem.Pozdrawiamfirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 10.09.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ludziskaCzy ktoś z was buduje lub pobudował już Artemidę z "dobrych domów". Jeśli tak proszę wszelkie materiały na ten temat.Z góry serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 11.09.2007 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie Od kilku tygodni razem z żoną przeglądamy oferty domów i wreszcie natrafiliśmy na to czego szukamy - Artemida. Spełnia wszytko to co chcemy. W związku z powyższym mam gorącą prośbę, może dysponujecie już materiałami z realizacji, zdjęcia, kosztorys, itp. Za wszystkie materiały z góry dzięki. I mam jeszcze jedno małe pytanko, czy jest możliwość podpiwniczenia tego domu w części lub w całości i czy ktoś wybrał taką obcję, a może ktoś z okolic W-wy juz taki pobudował i pozwoliłby na niego rzucić okiem. Pozdrawiam firek Witam, Fajnie, że kolejna osoba zamierza budować Artemidę. Dla mnie ten dom także zawiera wszystko co chciałem mieć i jak tylko go zobaczylismy wiedzieliśmy, że tylko ten . Wprowadziliśmy tylko kilka małych zmian na razie. Ja czekam na pozwolenie na budowę - chciałem zacząć 1 wrzesnia, ale niestety oczekiwanie na pozwolenie mnie opóźnia i nie wiem czy zdążę zacząć w tym roku. Według kosztorysu kwota za robociznę to 95tys, materiały 338tys. - jest to kosztorys z totalnego szczytu cen materiałów budowlanych więc w miarę obiketywny. Kwota ze strony pracowni obejmuje dodatkowo zysk dewelopera, narzuty przy materiałach, etc czyli budowę nie systemem gospodarczym. Zdjęć z realizacji z wiadomych względów jeszcze nie mam, ale jeśli masz jakieś pytania postaram się pomóc. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 12.09.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 A możesz zdradzić jakie zmiany wprowadziliście w tym projekcie.My chcemy go podpiwniczyć w części, a pomieszczenie 1/13 w planie gospodarcze przerobić na gabinet, taki żeby weszło biurko z jakąś szafą i komputer. A to małe pomieszczonko - spiżarnię przy kuchni zlikwidować prze co powiększa się kuchnia a na jej środku zrobić wyspę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.09.2007 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 A możesz zdradzić jakie zmiany wprowadziliście w tym projekcie. My chcemy go podpiwniczyć w części, a pomieszczenie 1/13 w planie gospodarcze przerobić na gabinet, taki żeby weszło biurko z jakąś szafą i komputer. A to małe pomieszczonko - spiżarnię przy kuchni zlikwidować prze co powiększa się kuchnia a na jej środku zrobić wyspę. Jasne, oto one: - powiększamy troszeczkę łazienkę 1/9 kosztem pokoju 1/10 - 1/10 docelowo ma byc pokojem komputerowym/pracownia nasza - identycznie likwidujemy spizarnie 1/4 i powiekszamy w ten sposob kuchnie - rowniez myslimy o wyspie w kuchni - robimy przejscie z 1/13 do wiatrolapu i najprawdopodobniej likiwdujemu przejscie z 1/13 do 1/2 - na gorze z czesci pomieszczenia gospodarczego 2/3 robimy cos ala strych nieuzykowy z wejsciem z garazu - ma sluzych do przechowywania opon, sprzetu zimowego, etc. - wahalismy sie nad przeniesieniem kominka blizej jadalni i kuchni, ale kilka osob z forum mi to odradzilo, wiec raczej zostawimy go jak jest - likwidujemy kominek na tarasie, - na gorze likwidujemy jedno i dodajemy w innym miejscu dwa okna polaciowe. I to chyba w zasadzie jedyne zmiany - nic powaznego, bo projekt nam super odpowiadal od samego poczatku . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 13.09.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 My mamy zamiar zrobić podpiwniczenie pod częścią. A w pomieszczeniu 1/13 gabinet. Oczywiście wymaga to małych zmian ale. Kominek też dajemy w rogu ale nie rezygnujemy z zewnętrznego. Bardzo nam się podoba takie rozwiązanie. Od razu mam grilla murowanego na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 14.09.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Kominek też dajemy w rogu ale nie rezygnujemy z zewnętrznego. Bardzo nam się podoba takie rozwiązanie. Od razu mam grilla murowanego na tarasie. My zrezygnowaliśmy z grila na tarasie, bo planujemy zrobienie murowanego grilla na ogrodzie (mamy stosunkowo duza dzialke) i doszlismy do wniosku, ze nie ma sensu podwajanie grilla. Ale taki grill na tarasie ma tez swoje plusy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 14.09.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 My tez mamy dość sporą 1600 m2. Ale mimo to nie rezygnujemy. Ale przecież każdy robi tak jak uważa za stosowne. W każdym bądź razie domek jest idealny. Szkoda tylko że nikt nie ma jakiś fotek z realizacji albo już gotowego. Ciekawe ile faktycznie kosztuje postawienie tego domku. Bo kosztorys kosztorysem, a życie życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 15.09.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Pilnie poszukiwania posiadacze Artemidy. Wpisujcie swoje uwagi, sugestie. Odezwijcie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 16.09.2007 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Szkoda tylko że nikt nie ma jakiś fotek z realizacji albo już gotowego. Ciekawe ile faktycznie kosztuje postawienie tego domku. Bo kosztorys kosztorysem, a życie życiem. Na podforum "Galerie zdjęc..." jest temat odnośnie Afrodyty, czyli blizniaczego projektu (z poddaszem nieuzytkowym) - tam powoli pojawiaja sie zdjecia z realizacji. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 16.09.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Możesz podesłać jakiegoś linka bo nie bardzo mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 16.09.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Możesz podesłać jakiegoś linka bo nie bardzo mogę znaleźć. Jasne: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=78257&start=180 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 17.09.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Dzięki śliczne za linka. Nadal czekam na fanów Artemidy z pracowni Dobre domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 21.09.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam serdecznie wszystkich pasjonatów projektu ARTEMIDA. Po przegladnieciu setek projektów różnych pracowni, najbardziej trafia do mnie właśnie większa siostra Z uwagą prześledziłem wszystkie posty zarówno na tym forum jak i na tym dotyczącym Afrodyty i widzę , że jest spora rzesza ludzi z którymi można wymieniać info na temat tych projektów. Przed zakupieniem projektu chciałbym skonsultować go z miejscowym architektem w celu ustalenia kilku drobnych zmian adaptacyjnych. W tym celu potrzebuje kilku informacji a konkretnie zaznaczenia ścian nośnych na dole ponieważ tutaj planuje małe modyfikacje. Interesowałoby mnie także zestawinie materiałów, z orginalnego projektu pracowni DobreDomy w celu zweryfikowania kosztorysu, bowiem ten z orginału (czerwiec 2007) powala na kolana . Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich , którzy już rozpoczęli przygodę z Artemidą. andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 26.09.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witam, Na rzutach , ktore sa zamieszczone na poczatku tematu mozesz zobaczyc sciany nosne (grubsze) i dzialowe (ciensze). Nosne sa z silki 24cm w projekcie, a dzialowe z silki 12cm. Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrea69 28.09.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam i dzięki za info, w międzyczasie dostałem rzuty, przekroje i wykaz elementów z DD i już przekazałem do szefa ekipy... i czekam na kosztory. Po wstępnych rozmowach wygląda interesująco. Jak dostanę kosztorys dam znać. A jak postępy u Ciebie TS Pozdrawiam serdecznie Andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 30.09.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Widzę, że grodzo sympatyków się powiększa. To pocieszające. Andrea, jak masz coś w wersji elektronicznej na temat Artemidy to bardzo proszę podrzuc mi na maila. Bo ja mam tylko to co na stronie. Pozdrawiamfirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts