Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ARTEMIDA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Witam ,

Firek, nie ma sprawy, podaj mi adres mailowy a prześlę Tobie pliki , którymi dysponuje, tj zestaw materiałów oraz przekroje. Teraz czekam na wycenę od szefa ekipy, ile tak na prawde będzie kosztował SSZ. Po pierwszej analizie wynika, że Krosno to nie Wrocław i ceny są bardziej ludzkie :wink: Ja planuje ruszyć na wiosne 2008. Póki co zbieramy pozwolenia :wink: Pozdrawiam

andrea

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To tak jak my. Też jesteśmy na etapie uzgodnień i pozwoleń. Myślę że w 2008 tez ruszymy. Na razie spokojnie kompletujemy dokumenty i rozglądamy za materiałami. Musze jeszcze wyciąć kilka drzewek na działce a to tez wymaga pozwolenia. Mimo że jestem strażakiem i sam mógłbym je sobie wyciąć ale kary są dość słone za samowolne wycięcie. Lepiej zrobić zgodnie z prawem. Nam się nie spieszy.

Jak będziecie mieli jakieś materiały to ślijcie śmiało. jak tylko już będę miał swoje przeróbki to tez się podzielę - [email protected]

Na początek domowa przeróbka tego co chce zrobić. Oczywiście dom będzie w części podpiwniczony i tam będzie hydrofor, piec, pralnia z suszarnią i jakiś mały podręczny magazynek.

http://img186.imageshack.us/img186/217/artemidaparterwz8.gif

Musze jeszcze wyciąć kilka drzewek na działce a to tez wymaga pozwolenia. Mimo że jestem strażakiem i sam mógłbym je sobie wyciąć ale kary są dość słone za samowolne wycięcie. Lepiej zrobić zgodnie z prawem. Nam się nie spieszy.

Ja jestem właśnie po usunięciu drzew. Samo uzyskanie pozwolenia na wycinke trwalo tydzien, wiec krotko i nie bylo z nim zadnych problemów. Tez chciałem to zrobic zgodnei z prawem, bo różnie bywa... :wink:

Jeszcze troche do pociecia mi zostalo (to pierwsze drzewka pocięte):

http://img233.imageshack.us/img233/2572/20071003001nn4.jpg

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Poddasz użytkowe chcielibyśmy przerobić w formie antresoli. Cześć na salonem wycięta, a pozostałą powierzchnie zostawić otwartą na dodatkowy salon, ewentualnie może pokój bilardowy. Czy taka zmiana wymaga zgody architekta???

Nawet jeśli wymaga zgody architekta, to bez problemu dostaniesz ją z pracowni Dobre Domy. Wyrażają zgodę na praktycznie każdą zmianę.

Pzdr,

TS

• 3 weeks później...
Czyżby nikt poza nami nie zdecydował się na ten przepiękny dom?

Witam bardzo serdecznie wszystkich posiadaczy oraz osób zainteresowanych projektem ARTEMIDA. Dom jest przepiękny to prawda i właśnie dlatego z moją narzeczoną zamierzamy na dniach go zakupić. Będziemy nabierząco informować was o naszych postępach, a w szczególności sympatycznego kolegę "firek998" i wszystkich użytkowników czatu. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, to na wiosnę 2008 rozpoczniemy budowę. Następnym razem opowiemy o naszych małych zmianach, które zamierzamy wprowadzić... Gorąco pozdrawiam. :D

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ja mam 219m2, bo na gorze nad garazem z czesci pomieszczenia gospodarczego zrobilem poddasze nieuzytkowe - bedzie tam wesjcie z garazu i zamierzam tam skladowac opony zimowe/letnie, meble ogrodowe, sprzet zimowy, etc.

Pzdr,

TS

my również podjęl;ismy taką decyzję, obecnie jesteśmy jeszcze na etapie tuż przed pozwoleniem na budowę (wcześniej decyzja o warunkach zabudowy itp.)

Nam najabrdziej marzą się ściany zewnętrzne z cegły klinkierowej w Artemidzie, robiłem już wstępne wyliczenia i nie wychodzi wcale tak dużo drożej w porównaniu z ociepleniem + elewacją

my również podjęl;ismy taką decyzję, obecnie jesteśmy jeszcze na etapie tuż przed pozwoleniem na budowę (wcześniej decyzja o warunkach zabudowy itp.)

Nam najabrdziej marzą się ściany zewnętrzne z cegły klinkierowej w Artemidzie, robiłem już wstępne wyliczenia i nie wychodzi wcale tak dużo drożej w porównaniu z ociepleniem + elewacją

Jaka jest zatem różnica w cenie pomiędzy ścianą klienkierową a zwykłą wg Twoich obliczeń? Mnie przeraziło te 240m2 sciany w klinkierze i nawet tego nie wyceniałem :wink: .

W jakim rejonie Wrocławia zamierzasz się budować?

Pzdr,

TS

Witaj!

Zamierzam się budować w twojej okolicy, trochę na północ, w okolicy trzebnicy :D

Z tego co pamiętam, poszperam wśród licznych notatek, to wyszło parenaście tysięcy zlotych, o elewację nie trzeba dbać, klinkier-naturalny produkt, podobnie jak silka.

Długo zastanawialiśmy się nad projektem, najbardziej nam odpowiadałaby Afrodyta z adaptowalnym poddaszem, ale raz, że nie ma takowego, a dwa oczekiwanie na "zrobienie" takiego projektu idzie w pół roku.

• 6 months później...

Witam wszystkich forumowiczów

Na dniach zamierzamy kupić projekt Artemidy.

Poszukujemy wszystkich (w miarę możliwości), którzy podzieliliby się

doświadczeniami z budowy (ewentualnych niedociągnięć projektowych).

Chcielibyśmy także zobaczyć ten domu już wybudowany lub w trakcie budowy -

jeżeli to nie problem.

Pozdrawiam

Marcin

kom. 600621909

• 2 months później...
Witam wszystkich forumowiczów

Na dniach zamierzamy kupić projekt Artemidy.

Poszukujemy wszystkich (w miarę możliwości), którzy podzieliliby się

doświadczeniami z budowy (ewentualnych niedociągnięć projektowych).

Chcielibyśmy także zobaczyć ten domu już wybudowany lub w trakcie budowy -

jeżeli to nie problem.

Pozdrawiam

Marcin

kom. 600621909

Marcinie,

poniżej link do strony gdzie znajdziesz budowniczych obu, bliźniaczych projektów: Afrodyty i Artemidy.

http://forum.muratordom.pl/poszkuje-zdjec-z-realizacji-projektu-afrodyta-dobre-d,t78257-900.htm

Życzę miłej lektury.