andrea69 30.09.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam , Firek, nie ma sprawy, podaj mi adres mailowy a prześlę Tobie pliki , którymi dysponuje, tj zestaw materiałów oraz przekroje. Teraz czekam na wycenę od szefa ekipy, ile tak na prawde będzie kosztował SSZ. Po pierwszej analizie wynika, że Krosno to nie Wrocław i ceny są bardziej ludzkie Ja planuje ruszyć na wiosne 2008. Póki co zbieramy pozwolenia Pozdrawiam andrea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 04.10.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To tak jak my. Też jesteśmy na etapie uzgodnień i pozwoleń. Myślę że w 2008 tez ruszymy. Na razie spokojnie kompletujemy dokumenty i rozglądamy za materiałami. Musze jeszcze wyciąć kilka drzewek na działce a to tez wymaga pozwolenia. Mimo że jestem strażakiem i sam mógłbym je sobie wyciąć ale kary są dość słone za samowolne wycięcie. Lepiej zrobić zgodnie z prawem. Nam się nie spieszy. Jak będziecie mieli jakieś materiały to ślijcie śmiało. jak tylko już będę miał swoje przeróbki to tez się podzielę - [email protected]Na początek domowa przeróbka tego co chce zrobić. Oczywiście dom będzie w części podpiwniczony i tam będzie hydrofor, piec, pralnia z suszarnią i jakiś mały podręczny magazynek. http://img186.imageshack.us/img186/217/artemidaparterwz8.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 06.10.2007 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Musze jeszcze wyciąć kilka drzewek na działce a to tez wymaga pozwolenia. Mimo że jestem strażakiem i sam mógłbym je sobie wyciąć ale kary są dość słone za samowolne wycięcie. Lepiej zrobić zgodnie z prawem. Nam się nie spieszy. Ja jestem właśnie po usunięciu drzew. Samo uzyskanie pozwolenia na wycinke trwalo tydzien, wiec krotko i nie bylo z nim zadnych problemów. Tez chciałem to zrobic zgodnei z prawem, bo różnie bywa... Jeszcze troche do pociecia mi zostalo (to pierwsze drzewka pocięte): http://img233.imageshack.us/img233/2572/20071003001nn4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 16.10.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Czyżby nikt poza nami nie zdecydował się na ten przepiękny dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 11.11.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Poddasz użytkowe chcielibyśmy przerobić w formie antresoli. Cześć na salonem wycięta, a pozostałą powierzchnie zostawić otwartą na dodatkowy salon, ewentualnie może pokój bilardowy. Czy taka zmiana wymaga zgody architekta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 11.11.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Czy macie może już fotki z realizacji tego domku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.11.2007 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Poddasz użytkowe chcielibyśmy przerobić w formie antresoli. Cześć na salonem wycięta, a pozostałą powierzchnie zostawić otwartą na dodatkowy salon, ewentualnie może pokój bilardowy. Czy taka zmiana wymaga zgody architekta??? Nawet jeśli wymaga zgody architekta, to bez problemu dostaniesz ją z pracowni Dobre Domy. Wyrażają zgodę na praktycznie każdą zmianę. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 12.11.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Śliczne dzięki za odpowiedź. Już niedługo będziemy szczęśliwymi posiadaczami projektu. A jak tam postępy u innych???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CaroKuba1719502781 03.12.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Czyżby nikt poza nami nie zdecydował się na ten przepiękny dom? Witam bardzo serdecznie wszystkich posiadaczy oraz osób zainteresowanych projektem ARTEMIDA. Dom jest przepiękny to prawda i właśnie dlatego z moją narzeczoną zamierzamy na dniach go zakupić. Będziemy nabierząco informować was o naszych postępach, a w szczególności sympatycznego kolegę "firek998" i wszystkich użytkowników czatu. Jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, to na wiosnę 2008 rozpoczniemy budowę. Następnym razem opowiemy o naszych małych zmianach, które zamierzamy wprowadzić... Gorąco pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magmur 11.12.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 My projekt juz mamy. Teraz czeka nas adaptacja do terenu i wprowadzenie kilku zmian a później otrzymanie pozwolenia Mamy nadzieję ze uda nam sie ruszyc do końca lipca 2008 roku Pozdrawiamy wszyskich wielcicieli Artemidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firek998 28.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Czy posiadacie może już jakieś fotki z budowy Artemidy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KoBu 07.01.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Ja mam 219m2, bo na gorze nad garazem z czesci pomieszczenia gospodarczego zrobilem poddasze nieuzytkowe - bedzie tam wesjcie z garazu i zamierzam tam skladowac opony zimowe/letnie, meble ogrodowe, sprzet zimowy, etc. Pzdr, TS my również podjęl;ismy taką decyzję, obecnie jesteśmy jeszcze na etapie tuż przed pozwoleniem na budowę (wcześniej decyzja o warunkach zabudowy itp.) Nam najabrdziej marzą się ściany zewnętrzne z cegły klinkierowej w Artemidzie, robiłem już wstępne wyliczenia i nie wychodzi wcale tak dużo drożej w porównaniu z ociepleniem + elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 07.01.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 my również podjęl;ismy taką decyzję, obecnie jesteśmy jeszcze na etapie tuż przed pozwoleniem na budowę (wcześniej decyzja o warunkach zabudowy itp.) Nam najabrdziej marzą się ściany zewnętrzne z cegły klinkierowej w Artemidzie, robiłem już wstępne wyliczenia i nie wychodzi wcale tak dużo drożej w porównaniu z ociepleniem + elewacją Jaka jest zatem różnica w cenie pomiędzy ścianą klienkierową a zwykłą wg Twoich obliczeń? Mnie przeraziło te 240m2 sciany w klinkierze i nawet tego nie wyceniałem . W jakim rejonie Wrocławia zamierzasz się budować? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KoBu 07.01.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witaj! Zamierzam się budować w twojej okolicy, trochę na północ, w okolicy trzebnicy Z tego co pamiętam, poszperam wśród licznych notatek, to wyszło parenaście tysięcy zlotych, o elewację nie trzeba dbać, klinkier-naturalny produkt, podobnie jak silka. Długo zastanawialiśmy się nad projektem, najbardziej nam odpowiadałaby Afrodyta z adaptowalnym poddaszem, ale raz, że nie ma takowego, a dwa oczekiwanie na "zrobienie" takiego projektu idzie w pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
potiomkinn 20.07.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witam wszystkich forumowiczów Na dniach zamierzamy kupić projekt Artemidy.Poszukujemy wszystkich (w miarę możliwości), którzy podzieliliby siędoświadczeniami z budowy (ewentualnych niedociągnięć projektowych).Chcielibyśmy także zobaczyć ten domu już wybudowany lub w trakcie budowy -jeżeli to nie problem. Pozdrawiam Marcinkom. 600621909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMich 02.10.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam wszystkich forumowiczów Na dniach zamierzamy kupić projekt Artemidy. Poszukujemy wszystkich (w miarę możliwości), którzy podzieliliby się doświadczeniami z budowy (ewentualnych niedociągnięć projektowych). Chcielibyśmy także zobaczyć ten domu już wybudowany lub w trakcie budowy - jeżeli to nie problem. Pozdrawiam Marcin kom. 600621909 Marcinie, poniżej link do strony gdzie znajdziesz budowniczych obu, bliźniaczych projektów: Afrodyty i Artemidy. http://forum.muratordom.pl/poszkuje-zdjec-z-realizacji-projektu-afrodyta-dobre-d,t78257-900.htm Życzę miłej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts