costa01 05.04.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Czy przy kupnie okien zawsze pobierana jest zaliczka? Bo trochę mnie to dziwi, rozumiem jeszcze jakieś symboliczne zabezpieczenie się producenta (np. 200-300 zł), w razie gdyby klient się rozmyślił, ale żądanie już 30% i więcej to lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 o ile wiem, to wszyscy prosza o zaliczkowanie. trudno ich nie zrozumiec, oni ponosza koszt materialu z jakiego wykonaja zlecenie, nie majac gwarancji ze odbiorca wezmie towar, nawet, jesli spelnia on wszystkie wymagania. a historia zna wiele takich przypadkow .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.04.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Gdyby nie brali zaliczek to pewnie co niektorzy zamawialby w kilku miejscach tak dla pewnosci Wazne , zeby wiedziec u kogo sie zamawia , wtedy spokojnie mozna dac. Ja zamowilam okna u Starego(forumowy najlepszy doradca) i dostal przy zamowieniu calosc kasy,a zrekompensowal mi to rabatem. Oczywiste jest , ze nie znajomym i nie poleconym ludziom pieniedzy sie nie daje na zas , nawet kiedy duzy rabat zacheca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robeli 10.04.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 ja płaciłem 10% zaliczki od całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 10.04.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 ja placilem zaliczke 40% z calosci u Urzedowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 10.04.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 ja płaciłam 30 % zaliczki przy spisaniu umowy i kolejne 70% jak już były w magazynie przed montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodnica 22.04.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ja nigdy w życiu nie zapłacił bym 100 % przed montażem. 30-40% zliczki to standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 22.04.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ja rowniez 40% zaliczki u Urzedowskiego,ale jego przedstawiciel poszedl mi na reke,dalem 20%,potem 20%,drzwi jakos,na 3 wplaty ustalilismy zaliczkowe....Poza tym,jak dotad polecam firme Fasada z Wesolej,gdzie okienka zamowilem juz dawno temu...i zgodnie z umowa,maja niedlugo byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 22.04.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 W M&S tez chca 40% zaliczki przy podpisaniu umowy.Jutro mam pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 22.04.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 w przypadku kiedy mamy do czynienia z zetelna firma wykonawcza i solidnym odbiorca to 50 % zaliczki nie powinno rodzic podejzen ,przeciecz tak kasa pujdzie na twoje okna,i bedziesz miał do zaplaty drugie 50%.Rok temu skońcvzyłem z produkcja okien tylko dla tego ze wielu klijetów twierdziło ze beda mieli kase jak ja skończe i zapłaca 100% ceny kończyłosie na tym ze to ja ponosiłem 100% kosztów i do dzis nie doczekałem sie zapłaty chodzby dla tego ze klijet twierdził ze na jednym oknie jest inny połusk miedzy 9-10 godz i miał podstawe do niepłacenia grosza.majac kilku takich klijetów nie mozna miec płynnosci finansowej i nawet tym co chca zapłacic nie mozna wykonac na czas okien,dlatego zaliczka powinna byc traktowana jako zakup materiałów poprzeż posrednika jakim jest wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 22.04.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A ja zapłaciłam 100% przed montażem bo wtedy miałam dodatkowe 5% rabatu czyli ponad 700. Oknoplast Kraków więc solidna firma. Okna mam juz wstawione, bez problemów i 750 zł w kieszeni Na parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 22.04.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 taktycznie dla producentow dobre rozwiazanie,ale jak ktos kakse ma przed zamowieniem calosci okienek,ja nie mialem na zaliczke nawet,ale...co firma to obyczaj,u nich tez mi tak proponowano,zanim w drewniaki wszedlem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 01.05.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Musi być zaliczka, co by firma nie popłynęła jak klient się rozmyśli lub nie ma kasy. Okna to specyficzny towar, to nie bloczki, ani dachówki. Takie okna zamówione na wymiar i w określonym kolorze są później praktycznie niesprzedawalne. Fabryki także domagają się zaliczki od pośredników lub wpłacenia kaucji, więc firma nie będzie cię kredytować i ponosić takie ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 02.05.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 30% zaliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwing 02.05.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 A w moim przypadku Oknoplast chce 30% zaliczki, lub 100% jeśli chcę dodatkowe 5% upustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 02.05.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Abatex - 30% (zapłaciłem przelewem po pomiarach). Jeśli z mojego powodu przesunę montaż okien ponad 2 tygodnie od wskazanego terminu mogę być poproszony o wpłacenie "części" z pozostałej kwoty (niestety tylko powiedziano mi, że może to być kolejne 25%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts