Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WAKACYJNA GŁUPAWKA

Krystian

Recommended Posts

Koniec roku szkolnego i początek wakacji to najbardziej niebezpieczny okres dla dzieciaków...

- przedwczoraj na widok dziwnie uśmiechniętej, szczęsliwej 16-latki musiałem się zatrzmać, bo szła w bikini środkiem drogi...

- wczoraj wyhamowałem, gdy nastolatka z rozanielonym wzrokiem machając do kogoś po drugiej stronie chciała przebiec ulicę, na szczęście koleżanka ją zatrzymała...

- w sobotę w wyniku zajechania drogi w bardzo niebezpiecznym miejscu doszło do wypadku...

Jako pierwszy dojechałem na miejsce...

Dziewczyna prowadząca samochód została wyrzucona z auta na odl. 20m, leżała w kałuży krwi...

Troje jej przyjaciół właśnie do niej dobiegło i dzwoniło na pogotowie...

Podałem lokalizację wypadku, zabezpieczyłem miejsce...

Oddychała, leżała w pozycji ,,bocznej-ustalonej", więc zabroniłem jej ruszać...dużo krwi z głowy...

Po pięciu minutach wśród przejażdżających znalazł się lekarz, dałem swoją apteczkę.... wiecie ilu przejeżdżających nie miało APTECZKI!!!

Ludzie apteczka kosztuje 7 zł...

Lekarz wykluczył uraz kręgosłupa, najgorzej wyglądała głowa...

Na miejsce przyjechali rodzice (mieli bliżej niż R-ka)...nie będę opisywał...

Po 12min. przyjechała R-ka...

...później z tego co wiem był helikopter do innego szpitala...

oj-om...stan ciężki, popękane kości czaszki...

TRZYMAM ZA NIĄ KCIUKI, ONA MUSI ŻYĆ!!!

...dlaczego nie miała zapiętych pasów...?

Krystian, oby było dobrze. Jeżdżę dużo od 30 lat, to co widziałem w tym czasie na drodze, w rowie, w polu, w przydrożnym lesie.

Trzymaj się, za dziewczynę trzymam kciuki.

• 3 months później...

Dzięki Krystianie za informację o dziewczynie. Teraz możemy trzymać kciuki by zdawała wszystkie egzaminy w terminie.

Pozdrawiam Ciebie i dziewczynę

Tomek