MarcinM1719504764 25.03.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wstepnie jak sie dowiedzialem to wycena taka:majster za fund i sciany parteru 5.000do tego przynajmniej jeden pomocnik 2tyspoddasze majster 3tystutaj trzeba dwie osoby 1,5 tys x2wiezba i krycie (dachowka) ekipa ok 13-15 tys z oknami 5sztz nikim nie podpisalem jeszcze umowy ale takie mam srednie wycenytaj jak pisal @tyson jedni za okno dachowe licza oddzielnie a inni za m2 calosciosobiscie zastanawiam sie miedzy guliwerem 2g a ptys 2g tez z dominaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 25.03.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wstepnie jak sie dowiedzialem to wycena taka: majster za fund i sciany parteru 5.000 do tego przynajmniej jeden pomocnik 2tys poddasze majster 3tys tutaj trzeba dwie osoby 1,5 tys x2 wiezba i krycie (dachowka) ekipa ok 13-15 tys z oknami 5szt z nikim nie podpisalem jeszcze umowy ale takie mam srednie wyceny taj jak pisal @tyson jedni za okno dachowe licza oddzielnie a inni za m2 calosci osobiscie zastanawiam sie miedzy guliwerem 2g a ptys 2g tez z dominaty Czyli sumując 26-28 tys za całość robocizny... Do tego trzeba doliczyć jeszcze pare groszy na np.kierbuda, koparke .. Jeśli masz namiary na dobre ekipy za taką kase to poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM1719504764 25.03.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ok, namiar przesle na priv. Dodatkowo pisales, ze twoj majster-kier ma organizowac wszystko, proponuje przeczytac watek "Cedryk bez tajemnic" autorstwa @Nadiaart, bardzo ciekawy wpis Sob, 27 Wrzesień 2008 ps. gdzie masz zamiar budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 26.03.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ok, namiar przesle na priv. Dodatkowo pisales, ze twoj majster-kier ma organizowac wszystko, proponuje przeczytac watek "Cedryk bez tajemnic" autorstwa @Nadiaart, bardzo ciekawy wpis Sob, 27 Wrzesień 2008 ps. gdzie masz zamiar budowac? Wiesz, rozważam różne opcje, na pewno wygodnie jest zlecić firmie budowę , przy założeniu, że ma się tą firmę z polecenia i jest przez to wiarygodna . Oczywiście koszty będą większe ( nikt nie będzie robił czegoś za friko) ale jeśli chodzi o materiały to niekoniecznie- jest tak,że firmy często mają upusty w składach , jakich " klient z ulicy" napewno nie dostanie. Wiadomo w marketach są promocje ale ja jako inwestor nigdy nie zapłaciłbym za żadną fakturę ,której wcześniej "majster" nie przedstawiłby mi do akceptacji.. Na razie rozglądam się, analizuję, porównuje koszty a w jaki sposób zrealizuję swoją budowę -czas pokaże Wydaje mi się, że Tyson ma właśnie takiego "człowieka od budowy",,,nie mylę się? Może wypowie się coś na ten temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 26.03.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Hej, Tyson wlacza sie do dyskusji Tak, my mamy taka ekipe i drugi raz moj wybor padlby na to samo. Nasza ekipa dziala od poczatku - tak jak pisalam koszt budowy za robocizne - sso +dach pokryty papa i deskami= 35 tys. W tym: koparki i wszelkie inne gadzety oraz kierownik budowy. Kierownik budowy siedzi non stop, pilnuje i nadzoruje wszystkie prace, pomaga nam w podejmowaniu roznych decyzji. Inne wyceny mielismy od 30 - 45 tys o ile dobrze pamietam, i to za sama robote bez kierownika, bez koparek. Za kierownika ktory wpada na budowe baaardzo rzadko dochodza minimum 3 tys itd... Ekipa kupuje material sama, ale jesli my znalezismy cos taniej to moglismy kupic to sami. I - jesli ktos ma duzo wolnego czasu, to owszem, mozna wziac rozne ekipy do roznych prac: 1 fundamenty, 2 mury, 3 dach, 4 tynki itp.... i zajmowac sie wszystkim samemu - ale trzeba zdac sobie sprawe, ze wtedy, gdy majstrowi zabragnie np paczki gwozdzi to na zawolanie trzeba jechac, kupic i dowiezc. Dotyczy to rowniez caaaalllleejjjjj reszty materialow. Wiec, jesli macie firme, ktora robi wszystko to jesli cena jest nawet troche wyzsza, uwierzcie mi - nie ma co oszczedzac bo potem nadrobicie to m.in. wydawaniem kasy na paliwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 26.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Tyson,,sam bym lepiej tego nie ujął,,, nic dodać nic ująć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM1719504764 30.03.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Tia, smigam sobie wczoraj po targach w lublinie i widze 'majstra' co w tamtym roku uzgadnialismy wstepnie prace. Niestety juz nie buduje od podstaw bo chetnych brak i za docieplenia sie zabrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 31.03.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 A bo to właśnie taki z niego pewnie był "majster" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_73 03.04.2009 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam. Rozpoczałem temat Guliwera na muratorze i wracam Widzę że jest juz spore grono Guliwerów co mnie cieszy niezmiernie. Jestem na etapie robienia insalacji elektrycznych i przymierzam sie do instalacji CO i wody i mam pytanie które możecie mi pomóc rozwiać bo widzę zę jesteście juz po tym etapie. Będę robił podłogówkę na całym parterze, przymierzam sie również do położenia jej na górze - pytanie ile w przyblizeniu zużyliście PEX'a, i ile styr na dole dajecie (mam zamiar dać 15cm) Dodatkowo coraz bardziej martwi mnie odległosć zbiornika c.w. od łazienki na górze - wychodzi mi po pitagorasie z 12m troche daleko i pewną będą straty - macie juzjakieś dośwaidczenie w tej dziedzinie? A wogóle to napiszę pokrótce jak wygląda mój G2G lekko zmodernizowany: Poziom garażu 45cm nizej poziomu domu (łatwiej bedzie do niego wjechać) co pozwoliło podnieść ścianke kolankową nad garażem i jest tam pokój rozmiarów garażu mniejsza Spiżarka (szerokości 1m) na dole będize dodatkowo kabina schody zaczynają się przy wejściu do gabinetu i idą po ścianie nośnej (musiałem to zminić bo potrzebowałem jakos zejść do obniżonego poziomu pokoju nad garażem) zlikwidowane drzwi na taras na ścianie zachodniej powiększone okno narożne w salonie Zamiast okien połaciowych od strony salonu dwie lukarny (a miało ich nie być ale Igor i Celina wywarli wplyw na moja małżonkę dach nieco przedłuzony przykrywa balkon i schody wejściowe podparty tam dwiema prostokątnymi kolumienkami w zwiazku z przebudowaniem schodów nieco zminiony zarys pokojów na poddaszu Jeśli znajde chwilke to postaram sie sfotografować to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 07.04.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 kemot_73 - zdjecia PROSZE!!!!! Z chęcią zobacze inne powiększone okno narozne w innym guliwerku i cała reszte tez. wiec PROSIMY o zdjęcia !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM1719504764 07.04.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 A bo to właśnie taki z niego pewnie był "majster" Pewnie masz racje Znalazlem za to sposób na cięcie kosztów, wybrałem projekt i kierbuda co ma uprawnienia adaptacyjne, potrzebne zmiany zrobi sam i nie musze isc do biura projektowego co pozwoli zaoszczedzic min. 1,5 tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg735 12.08.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam!Jak w temacie...jestem ciekawy ile Guliwerów stoi w pomorskim...sam mam zamiar postawić kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstangel 09.09.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam wszystkich obecnych ! Od kilku dni razem z mężem powaznie zastanawiamy się na tym projektem i mam pytanie do tych którzy już zbudowali swoje wymarzone 4 ściany, czy przypadkiem kuchnia nie jest za wąska? Zawsze chcieliśmy mieć dużą kuchnie a ten projekt spodobał nam się głównie z powodu prostej ale i nowoczesnej bryly i kilku innych detali np. spiżarka przy kuchni, dodatkowa lazieneczka przy sypialni. Myśleliśmy nawet aby iść z tym projektem do architekta aby powiększył nam cały dom o około 4 m w kuchni i tyle samo w salonie przez poszerzenie całej bryły a co za tym idzie zmiany konstrukcji bydynku, tylko że cale te zmiany prawdopodonie pochłoną tyle samo kasy co sam projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa-krzysiek 11.09.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witam zaczynamy wczesną wiosną 2010r. Wszystko przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-Joanna 29.01.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 witajcie jestem swiezym Guliwerem projekt jest super z mezem planujemy postawic ten dom pozdrawiamy wszystkich Guliwerow i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawiwo 29.01.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witamy, my również jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami tego projektu. 28 stycznia odebraliśmy pozwolenie na budowę. Wiosną ruszamy ! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-Joanna 30.01.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 mam nadzieje ze sie podzielisz wiadomosciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Dzial, gdzie mozna porozmawiac o danym projekcie jest tutaj http://forum.muratordom.pl/projekty-i-architektura,f39.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klara8 04.02.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 WITAM ja czekam tylko na mapkę i dołanczam do was. Już zdecydowałam sie na guliwera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 04.02.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Planujecie?? Czyli na fotki nie ma co liczyć? podforum zwie się GALERIA zdjęć domów Forumowiczów, co obliguje do dokumentacji fotograficznej. pozdrawiam witajcie jestem swiezym Guliwerem projekt jest super z mezem planujemy postawic ten dom pozdrawiamy wszystkich Guliwerow i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts